19.9 19:19ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
 BO MATHORNE
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ¬еликобритани€       година    2011      времетраене    9мин
жанр    Film Noir       технологи€    јнимаци€      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
—тефан ƒобрев
публикувано на 18 ќктомври 2013
Ѕ ез съмнение това е доста тъмна анимаци€. ѕредставено е малко градче, където хората живе€т в страх. Ќе от нещо конкретно, а защото свещеникът им пропов€два да се страхуват от Ѕог. ќще тук виждаме, че нещата н€ма да свършат добре. –елигиите пропов€дват любов и всеки, който ги използва по друг начин има лоши помисли. —ещам се за средновековието, когато са изгар€ли вещици. Ѕез разумни доводи, просто от страх. “ова не е естественото състо€ние на човек. “ой се е развил, защото когато не разбира нещо, любопитство го е човъркало отвътре. Ќе го е изгар€л ритуално.

≈дно такова общество е нездравословно. ¬секи се изолира със собствени€ си порок.  омуникаци€ н€ма. Ќо анимаци€та плаши и с още нещо. “акива общества не са останали в миналото. —ъществуват и днес. ѕросто хората се страхуват от други неща. ўе изкарат ли достатъчно пари? ўе ги уволн€т ли от работа? ўе могат ли да си намер€т друга? ўе се разпадне ли икономиката ни? ƒействителността днес е, че ако имаш глас и го използваш, може да те отхвърл€т от обществото.  акто пича с китарата. «аслушайте се в песните му. “ой €вно не се страхува от смъртта. » н€ма нужда - т€ не пос€га на никого. ћоже би затова има различен поглед над библи€та.  огато хората се страхуват не мисл€т трезво.

–елиги€та и в€рата не могат да бъдат насилени отвън. “е са прежив€ване, което тр€бва да дойде от душата. ¬ъпреки това хората в селцето се мол€т Ѕог да ги повика и да ги поведе. „увстват се безпомощни, безгрешни.  акто се казва, за да промениш света започни със себе си. «ащото ето какво става, когато ни завладе€т демоните - превръщаме се в животни и се нахвърл€ме един върху друг. ¬същност животните са по - цивилизовани от това, но схващате смисъла.

ѕитам се защо ли в заглавието пише "евангелие". “е ни показват как да живеем. —пециално това, обаче, може би е обратното. –азобличавайки свещеника като лош водач тр€бва да се замислим накъде ни вод€т нашите лидери. ƒали пропов€дват мир и разбирателство или искат да ни уплашат, за да ни контролират по-лесно? ќтговорът си е страшничък. «ависи кого питаш де...

¬ крайна сметка от този филм се опитвам да извлека смелост. —мъртта не е толкова страшна - в душата й имаше светлина. ѕо - страшен е свещеникът, който пропов€два омраза и държи револвер в библи€та си. ¬инаги ще има такива хора, въпросът е да се научим да не ги слушаме.  омуникаци€, любов и разбиране, това е отговора. »наче - мрак.
#the #black #water #gospel #backwater #gospel #the #евангелие #смърт #уестърн #death #western #кладенец #дъга #страх #well #rainbow #fear #darkness #мрак #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018