РЕЖИСЬОР  
СЦЕНАРИСТ  
 RICHARD SEARS
 RICHARD SEARS
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2011      времетраене    10мин
жанр    Комедия       технология    Игрално кино      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 27 Февруари 2014
С лед Leader of the Pack, в който се изразихме „леко“ критично към американската идея за кино, представяме и The Breaks – американска комедия с кетчуп и майо, евтин хумор, лесно смилаем праволинеен сюжет, повърхностна актьорска игра и с липса на висша идея. От друга страна The Breaks може да се разгледа и като документален филм с доза художествена интерпретация, основаваща се основно на преекспониране, пародия и предизвикване на смях чрез елементарна и еднопластова интеракция между актьорите.
 
Когато бях по-малък и гледах все още телевизия, по добрата стара Диема+ „въртяха“ постоянно Луда надпревара. Втръснал ми е до дупка и не бих го гледал, но сам по себе е хубав филм. За разлика от The Breaks в него има развити плътни и разнообразни персонажи, а не просто актьори, има позитивно послание с финала си, на който всички се озоваха на една сцена за благотворително събитие. Базата на двата филма обаче е една – човешката (групова) реакция при изгрева на възможността да се сдобият с много пари. Интересното е, че The Breaks, макар и пародията да лъха отвсякъде, първо в САЩ наистина има толкова тъпи и първосигнални герои и наистина има и доста по-нелепи истории, и второ, не е много сигурно дали ако в действителността вие се озовете в подобна ситуация няма да действате по подобен начин.
 
Ако все още усещате вкуса от безлично и не особено интересно американско кино, то Your Lucky Day на Dan Brown е с почти идентичен сюжет, но доближаващ се до висотата на шедьовър.

Впрочем, Richard Sears (сценарист и режисьор) показва и интерес към по-сериозното кино The Breaks - An Evil Town. Странното е, че втория е от 1995, а първия е от 2004, което показва не особено развитие, но и това не трябва да е критерий. The Breaks е направен за конкурс за "смешно кино" и е спечелил. Изненада дойде, когато открих, че през 1998 е направил филм, излъчен в Canal+ - Laughing Out LoudУви, YouTube профила му е пълен с реклами и подобни видеа. Има талант и е постигнал значителен успех с влизането си в Canal+, но по една или друга причина рекламната индустрия му се е сторила по-привлекателна. В България този избор е доста добре познат.
#the #breaks #rat #race #луда #надпревара #richard #sears #usa #сащ #comedy #funny #комедия #смешно #кино #пародия #parody #пари #money # #an #evil #town

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018