24.10 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
—÷≈Ќј–»—“  
 RICHARD SEARS
 RICHARD SEARS
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2011      времетраене    10мин
жанр     омеди€       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 27 ‘евруари 2014
лед Leader of the Pack, в който се изразихме „леко“ критично към американската иде€ за кино, представ€ме и The Breaks – американска комеди€ с кетчуп и майо, евтин хумор, лесно смилаем праволинеен сюжет, повърхностна актьорска игра и с липса на висша иде€. ќт друга страна The Breaks може да се разгледа и като документален филм с доза художествена интерпретаци€, основаваща се основно на преекспониране, пароди€ и предизвикване на см€х чрез елементарна и еднопластова интеракци€ между актьорите.
 
 огато б€х по-малък и гледах все още телевизи€, по добрата стара ƒиема+ „върт€ха“ посто€нно Ћуда надпревара. ¬тръснал ми е до дупка и не бих го гледал, но сам по себе е хубав филм. «а разлика от The Breaks в него има развити плътни и разнообразни персонажи, а не просто актьори, има позитивно послание с финала си, на който всички се озоваха на една сцена за благотворително събитие. Ѕазата на двата филма обаче е една – човешката (групова) реакци€ при изгрева на възможността да се сдоби€т с много пари. »нтересното е, че The Breaks, макар и пароди€та да лъха отвс€къде, първо в —јў наистина има толкова тъпи и първосигнални герои и наистина има и доста по-нелепи истории, и второ, не е много сигурно дали ако в действителността вие се озовете в подобна ситуаци€ н€ма да действате по подобен начин.
 
јко все още усещате вкуса от безлично и не особено интересно американско кино, то Your Lucky Day на Dan Brown е с почти идентичен сюжет, но доближаващ се до висотата на шедьовър.

¬прочем, Richard Sears (сценарист и режисьор) показва и интерес към по-сериозното кино The Breaks - An Evil Town. —транното е, че втори€ е от 1995, а първи€ е от 2004, което показва не особено развитие, но и това не тр€бва да е критерий. The Breaks е направен за конкурс за "смешно кино" и е спечелил. »зненада дойде, когато открих, че през 1998 е направил филм, излъчен в Canal+ - Laughing Out Loud”ви, YouTube профила му е пълен с реклами и подобни видеа. »ма талант и е постигнал значителен успех с влизането си в Canal+, но по една или друга причина рекламната индустри€ му се е сторила по-привлекателна. ¬ Ѕългари€ този избор е доста добре познат.
#the #breaks #rat #race #луда #надпревара #richard #sears #usa #сащ #comedy #funny #комеди€ #смешно #кино #пароди€ #parody #пари #money # #an #evil #town

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018