10.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 KIRK SULLIVAN
 CHRIS BOYD
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2012      времетраене    10мин
жанр    Екшън       технология    Игрално кино      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Елена Рапонджиева
публикувано на 8 Септември 2013
А ко не си работил в професионалната филмова индустрия – този филм ти предоставя забавен и брутално реалистичен поглед върху трудовите взаимоотношения на повечето снимачни площадки на касови продукции.  Ако пък си бил от “професионалната” страна на нещата – The Come Up ще те накара да се смееш (през сълзи) и да искаш да high-five-неш режисьора-сценарист Kirk Sullivan.
 
Самият той вече има зад гърба си опита на асистент по няколко Холивудски продукции като “Sherlock Holmes: A Game of Shadows” и “The Losers”, така че връзките и средата са му позволили да заснеме реалистично-ироничната си история на истинска Холивудска снимачна площадка и с познатата физиономия на Patrick J. Adams в главната роля (нахакания млад адвокат от летния хит “Suits”).
 
Всъщност говорим за много хитра история. Всичко започва с млад асистент, който бива игнориран, използван и подценяван (както е нормално), докато се опитва хем да си свърши работата на възможно най-високо ниво, хем да накара шефа си да му обърне достатъчно секунди внимание, за да може да му покаже сценария за филма си. И ние тъкмо сме решили, че ще гледаме късометражен филм за драматичната борба на младия талант, който с усилие се катери по работната стълбица, докато накрая успява да се пребори за своя шанс.... когато филмът взима съвсем неочакван обрат и се превръща в екшън от най-висока класа: спец ефекти, динамична камера, преследване, примесено със забавени кадри и каскади и дори някоя и друга бойна сцена. Прибави към това не един, ами два допълнителни сюжетни обрата в последните 2 минути и вече имаме един наистина сериозен претендент за възклицанието “Това беше жестоко!”.
 
В стила на самия Kirk Sullivan се вижда влиянието на Гай Ричи (рязкия близък стоп-кадър на важните елементи, придружен с преекспониран звуков ефект – 01:12мин), а сглобяването на сценария напомня класики като “Бандата на Оушън”, така че като цяло The Come Up носи отпечатъка на Холивуд от първия до последния кадър. Все пак този филм има за цел да докаже, че нашето момче си знае урока добре и има потенциала да изкара на бял свят продукция от същото ниво като тези, по които до този момент е бил асистент и на кратко казано - заявката е отлично направена.
 
Голямо удоволствие доставя и цялостния саркастичен поглед към взаимоотношенията и атмосферата, царяща в Холивудската индустрия и изобличаването на абсурдите, до които трябва да стигне човек, само и само да бъде забелязан, а да не говорим ако иска да пробие и да се издигне.
 
При всяко положение филмът осигурява забавни 10 минути и ни превръща в симпатизанти на режисьора, за чийто пълнометражен дебют вече стискаме палци като на наш човек.
#the #come #up #come-up #film #short #hollywood #chase #heist #guy #from #suits #patrick #adams #kirk #sullivan #chris #boyd #екшън #комедия #холивуд #асистент #преследване #пари #кражба #късометражен #филм #късо #кино #патрик #адамс #suits

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018