03.7 20:30ч
Пловдив
director  
producer  
director of Photography  
http://simeonpratt.com http://davidboonphoto.com
държава    Исландия Австралия       година    2019      времетраене    10мин
жанр    Документален       технология    Игрално кино      тема    Вдъхновение Израстване
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Христина Дилева
публикувано на 6 Май 2019
T he Darkroom e филм на Дейвид Буун и Симеон Прат, който намира баланс между красивите и понякога плашещи пейзажи на Исландия и също така красиви и понякога плашещи емоции. Синхрон между тъга, надежда, красота, доверие. Фотографите снимат филма в продължение на две седмици и половина. В процеса на работа двамата се учат на доверие един към друг, споделят една кола и изключително ограничено време за сън и се борят с различни природни явления, не особено благоприятни през голяма част от времето.
Фотографията е един от най-честните изрази за света.
David Boon

Отнело им е време да убедят Olympus да ги спонсорира – Исландия се оказва не толкова евтино място и без странична помощ, Буум и Прат не биха могли да осъществят идеята си. В края на снимачния си престой те са приятно изненадани, че след всички премеждия, които се е наложило да понесат – вода, мръсотия, влага – камерите им все още работят блестящо.

В The Darkroom, Симеон е този, който се занимава със снимането (силно препоръчвам да хвърлите един поглед на творчеството му на simeonpratt.com). За Дейвид, който разказва своята история, работата по филма е терапевтична. Споделяйки за тежката загуба на брат си, бездната, в която е потънал и начина, по който е успял да излезе от нея – чрез фотографията, той сякаш сваля товар от раменете си и започва да говори за това по-лесно. Навярно всеки от нас може по собствен начин да разбере идеята, която лежи в основата на филма, да се свърже емоционално с нея, да я почувства.
#Iceland #story #photography #photographer #negative #emotions # #experience #beauty #исландия #истории #фотография #фотограф #емоции #опит #красота

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018