10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
–≈∆»—№ќ–  
—÷≈Ќј–»—“  
 MICHAEL GARCIA
 MICHAEL GARCIA
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2011      времетраене    15мин
жанр    ”естърн       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 14 ёни 2013
T he Debt Collector най-накра€ ще прибави една единичка към последни€ жанр, който в  инематограф не беше представен – уестърн(ът) * членувано звучи тъпо, нали.
 
»стори€та на филма малко граничи с фентъзито, но стъпва на реални устои на човешката психика и когато го гледах се замислих, дали защото американците така са ми вменили с киното, или защото наистина са били такива, в онези минали времена, хората са били н€какси по-човечни. ƒа, може да се стрел€т, може да н€ма милост, но има точност.  азаната дума е била закон. ƒнес, казаната дума е нищо, ако ще да е изречена пред милион души. ƒнес, думите толкова безразборно се ле€т с тонове в секунда в интернет, телевизиите, радиото, пресата, че хората н€мат това отношение към  т€х, каквото е имало преди, когато думата се предава единствено от уста на уста. —ъщото важи и за италианската мафи€, съдейки по виждани€та на ћарио ѕузо в  ръстникът. Ќе важи за нашенската за гол€мо наше съжаление.
 
«ащо ви казвам всичко това?! «ащото събирачът на дългове макар и в измислена ситуаци€, про€ви мъжество и не взе туй, що не му се полага. ¬ие как бихте постъпили? ўе стъпите ли отвъд портите на ра€, ако знаете, че отнемате шанса на едно невинно дете да бъде там? ¬еро€тно ще си кажете „не“. —игурни ли сте?! “ози moral question, който постав€ The Debt Collector чрез изпипаната western естетика мен лично ме вдъхнови да помисл€ върху много неща. » в този ред на мисли, но в съвсем друго измерение, ще ви кажа, че статистиката показва, че малко повече от половината граждански дела в Ѕългари€ са между роднини, а една немалка част от т€х са насочени към децата – обикновено за имоти и наследства е драмата. ≈дна лел€ във ¬арна закла племенничката си, за да се сдобие с апартамент... —ъпостав€йки тази реалност, с тази в The Debt Collector, морала вече придобива друг характер.
#The #Debt #Collector #MICHAEL #GARCIA #2011 #—јў #western #live #action #уестърн #игрално #кино

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018