03.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
СЦЕНАРИСТ  
 MICHAEL GARCIA
 MICHAEL GARCIA
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2011      времетраене    15мин
жанр    Уестърн       технология    Игрално кино      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 14 Юни 2013
T he Debt Collector най-накрая ще прибави една единичка към последния жанр, който в Кинематограф не беше представен – уестърн(ът) * членувано звучи тъпо, нали.
 
Историята на филма малко граничи с фентъзито, но стъпва на реални устои на човешката психика и когато го гледах се замислих, дали защото американците така са ми вменили с киното, или защото наистина са били такива, в онези минали времена, хората са били някакси по-човечни. Да, може да се стрелят, може да няма милост, но има точност. Казаната дума е била закон. Днес, казаната дума е нищо, ако ще да е изречена пред милион души. Днес, думите толкова безразборно се леят с тонове в секунда в интернет, телевизиите, радиото, пресата, че хората нямат това отношение към  тях, каквото е имало преди, когато думата се предава единствено от уста на уста. Същото важи и за италианската мафия, съдейки по вижданията на Марио Пузо в Кръстникът. Не важи за нашенската за голямо наше съжаление.
 
Защо ви казвам всичко това?! Защото събирачът на дългове макар и в измислена ситуация, прояви мъжество и не взе туй, що не му се полага. Вие как бихте постъпили? Ще стъпите ли отвъд портите на рая, ако знаете, че отнемате шанса на едно невинно дете да бъде там? Вероятно ще си кажете „не“. Сигурни ли сте?! Този moral question, който поставя The Debt Collector чрез изпипаната western естетика мен лично ме вдъхнови да помисля върху много неща. И в този ред на мисли, но в съвсем друго измерение, ще ви кажа, че статистиката показва, че малко повече от половината граждански дела в България са между роднини, а една немалка част от тях са насочени към децата – обикновено за имоти и наследства е драмата. Една леля във Варна закла племенничката си, за да се сдобие с апартамент... Съпоставяйки тази реалност, с тази в The Debt Collector, морала вече придобива друг характер.
#The #Debt #Collector #MICHAEL #GARCIA #2011 #САЩ #western #live #action #уестърн #игрално #кино

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018