19.9 19:19ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
—÷≈Ќј–»—“  
 LEO BURTON
 LEO BURTON
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ¬еликобритани€       година    2010      времетраене    16мин
жанр     омеди€       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
≈лена –апонджиева
публикувано на 1 януари 2014
» ма нещо очарователно в помпозното английско висше общество. ƒори аристократи в речта си до последната сричка, те все пак са хора като всички други и нищо човешко не им е чуждо. “ози контраст между изисканата реч и далеч не толкова изисканите им действи€, мисли и чувства винаги е бил вдъхновение за комични истории, били те вицове, разкази или филми.
 
The Duel at Blood Creek следва същата традици€ и с лек и добронамерен хумор осмива високомерното поведение и реч на н€когашната английска аристокраци€. Ѕонусът в случа€ е умелото преплитане със съвремието и актуалната в наши дни традици€ да се прав€т театрални възстановки на ключови битки от јнглийската истори€ на съответните исторически места.  оето, ако тр€бва да сме честни, всъщност е извинение възрастни мъже да си игра€т като момченца с мечове и пистолети. ¬ името на истори€та и традици€та разбира се. ; )
 
The Duel at Blood Creek е английска продукци€, което прави ц€лото филмче още по-очарователно - доказан факт е, че никой не може да се шегува с англичаните така, както самите англичани. –ежисьор и сценарист е Leo Burton, който черпи предишни€ си филмов опит от продукции като "Hellboy II" и "The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy", но в позици€та на супервайзър на специалните ефекти. –аботата му по по-големи продукции проличава по смелите шотове – кадри на зелен екран, кадри, заснети с кран и т.н., и въпреки, че има един основен принцип да не се опитваш да правиш малката продукци€ да изглежда като гол€ма (най-вече защото ужасно си личи и не изглежда добре), в случа€ това не дразни. ¬сичко е тенденциозно хиперболизирано и лично аз не можех да не се подсмихвам на величествената класическа музика, избрана да звучи като фон на ц€лата сценка, ко€то дори и без помпозните персонажи, сама по себе си е доста абсурдна.
 
ѕо принцип винаги, когато се прав€т филми, чието действие се развива в отминала епоха, се подхожда внимателно и към т€сно определена аудитори€, тъй като много хора са предубедени и не ги обичат по редица причини като достоверност, поведение, усетено като преиграност и т.н. √олеми€т плюс на The Duel at Blood Creek обаче е, че нито за момент не се взима на сериозно, поради което в зародиш тушира вс€каква подобна критика.
 
 ато ц€ло продукци€та ми достави гол€мо удоволствие (за което значителна заслуга има и актьорската игра), и по всичко личи, че аз съм само един от многото доволни зрители, тъй като филмът може да се похвали с много награди от фестивали из ≈вропа и јмерика, включително н€колко награди на публиката и специална селекци€ на журито. Leo Burton борави добре със самоирони€та и ако продължи да използва този си талант в бъдещите си продукции има сериозни шансове за успешна кариера в новото му поприще като режисьор.
#the #duel #at #blood #creek #short #film #leo #burton #british #english #humour #humor #funny #story #gentlemen #early #morning #късометражен #филм #късо #кино #комеди€ #река #рано #сутрин #английски #джентълмени #благородници #аристократи #мъже #дуел #лорд #лордове #чест #защитават #честта #дублиране #много #помпозни #надути

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018