04.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
СЦЕНАРИСТ  
 LEO BURTON
 LEO BURTON
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Великобритания       година    2010      времетраене    16мин
жанр    Комедия       технология    Игрално кино      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Елена Рапонджиева
публикувано на 1 Януари 2014
И ма нещо очарователно в помпозното английско висше общество. Дори аристократи в речта си до последната сричка, те все пак са хора като всички други и нищо човешко не им е чуждо. Този контраст между изисканата реч и далеч не толкова изисканите им действия, мисли и чувства винаги е бил вдъхновение за комични истории, били те вицове, разкази или филми.
 
The Duel at Blood Creek следва същата традиция и с лек и добронамерен хумор осмива високомерното поведение и реч на някогашната английска аристокрация. Бонусът в случая е умелото преплитане със съвремието и актуалната в наши дни традиция да се правят театрални възстановки на ключови битки от Английската история на съответните исторически места. Което, ако трябва да сме честни, всъщност е извинение възрастни мъже да си играят като момченца с мечове и пистолети. В името на историята и традицията разбира се. ; )
 
The Duel at Blood Creek е английска продукция, което прави цялото филмче още по-очарователно - доказан факт е, че никой не може да се шегува с англичаните така, както самите англичани. Режисьор и сценарист е Leo Burton, който черпи предишния си филмов опит от продукции като "Hellboy II" и "The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy", но в позицията на супервайзър на специалните ефекти. Работата му по по-големи продукции проличава по смелите шотове – кадри на зелен екран, кадри, заснети с кран и т.н., и въпреки, че има един основен принцип да не се опитваш да правиш малката продукция да изглежда като голяма (най-вече защото ужасно си личи и не изглежда добре), в случая това не дразни. Всичко е тенденциозно хиперболизирано и лично аз не можех да не се подсмихвам на величествената класическа музика, избрана да звучи като фон на цялата сценка, която дори и без помпозните персонажи, сама по себе си е доста абсурдна.
 
По принцип винаги, когато се правят филми, чието действие се развива в отминала епоха, се подхожда внимателно и към тясно определена аудитория, тъй като много хора са предубедени и не ги обичат по редица причини като достоверност, поведение, усетено като преиграност и т.н. Големият плюс на The Duel at Blood Creek обаче е, че нито за момент не се взима на сериозно, поради което в зародиш тушира всякаква подобна критика.
 
Като цяло продукцията ми достави голямо удоволствие (за което значителна заслуга има и актьорската игра), и по всичко личи, че аз съм само един от многото доволни зрители, тъй като филмът може да се похвали с много награди от фестивали из Европа и Америка, включително няколко награди на публиката и специална селекция на журито. Leo Burton борави добре със самоиронията и ако продължи да използва този си талант в бъдещите си продукции има сериозни шансове за успешна кариера в новото му поприще като режисьор.
#the #duel #at #blood #creek #short #film #leo #burton #british #english #humour #humor #funny #story #gentlemen #early #morning #късометражен #филм #късо #кино #комедия #река #рано #сутрин #английски #джентълмени #благородници #аристократи #мъже #дуел #лорд #лордове #чест #защитават #честта #дублиране #много #помпозни #надути

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018