03.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
СЦЕНАРИСТ  
 DAVID OREILLY
 DAVID OREILLY
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Ирландия       година    2011      времетраене    17мин
жанр    Експериментален       технология    Анимация      тема    Абсурд Други реалности
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Константин Мравов
публикувано на 19 Септември 2013
П ърво – ако чуя или прочета някой да се опитва да анализира елементите на това велико творение; да говори за „смисъл”; разочарование от съвременната поп-култура; поругаване на детски символи, като признак на посттравматичен стрес или разочарование от този период в живота на автора; пост-киберпънк; или каквито и да е свързани размисли за психология и културни течения, ще дойда и ще подходя спрямо претенциозната уста, както в птичия диалог във филма.

Целия „смисъл” го има в прав текст, в онези няколко изречения, които излизат в долния десен ъгъл, докато животните от ситкома разчастват смеещия се зрител. The External World е абсолютният апотеоз на абсурда, който представлява силно развитото въображение на един човек, подложен на съвременния информационен поток. Пък ако решиш си се впусни и в загатната метафизична страна на нещата – сигурно всичко това съществува някъде, както съществуваме ние. Плашещ ... или по-скоро ужасно забавен факт.

Но не, не, не. Въобще не му мисли – седни, „нахрани” главата си (ако не си природно извратен), смей се и мигай на парцали. И започни да използваш шибаното си въображение, защото едно обикновено возене в трамвая ми е напълно достатъчно, за да разбера, че почти никой днес не го прави.  

В коментарната секция, тук и в социалните мрежи, не бих искал да виждам споменатите доста жалки аналитични опити. Нека вместо това пробваме следното – всеки да си каже любимия момент от този велик филм, или още по-добре – да сподели най-странната своя фантазия, която му хрумва на момента. Точно така – предизвиквам те, човеко. Спри да мислиш дали някой забелязва петното от лютеница на пуловера ти и поне веднъж използвай истинския капацитет на мозъка си ...

Точно като Дейвид О’Рейли, който както сигурно сте се усетили е моят нов БОГ. Образовайте се с още от суровата му 3D и MS Paint анимация в неговия YouTube канал.    
А пък ако експериментът ми с коментарите се окаже успешен, то това ще ми докаже, че греша и може би (голямо може би е това), някой ден ще пуснем този филм на LIVE прожекция, без да получим едно-две вяли приплясквания и много странни погледи в замяна.
#анимация #изродщина #психодиспансер #фантазия #въображение #експериментален #лудница #experimental #the #external #world #външния #свят #david #oreilly #2011 #animation #bizarre #strange #странен

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018