17.10 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
 DAVID SCHARF
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    √ермани€       година    2009      времетраене    6мин
жанр    ƒрама       технологи€    јнимаци€      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
—тефан ƒобрев
публикувано на 20 ќктомври 2013
ората тук не е просто гора, а вс€ко м€сто, все още свързано с природата. Ќашата цивилизаци€ се е отдалечила толкова много от не€, че всеки, който се опитва да се върне там, е считан за откачалка. » пон€кога третиран като такава. ј какво е "правилното"? ƒа гледаме телевизи€, да пазаруваме и да се друсаме по дискотеки. ≈ха.

—игурно вече сте забел€зали, но н€ма късометражен филм, в който телевизора да не е представен като машина за промиване на мозъци. — всичките скандали около платените медии се над€вам и ¬ие да мислите така. ўе разгледам филма през призмата на един българин.

”чилищата са занемарени. » как иначе? ¬ид€хме мнението на политиците за учителите по време на стачката им, дано не сте € забравили. Ќивото на образование пада драстично. –одителите н€мат време от работа, модерната култура е пушене, пиене, друсане и чалга. јко четете това, значи не сте от промитите, но какво от това? »стина е, че разумните деца наистина търс€т образованието си другаде. ќстанете един ден на “ерминал 2 и ще видите сами.

ј какво става с природата през това време? –азпродава се, унищожава се, асфалтира се. Ќ€маме време да € пазим, защото сме заети да оцел€ваме. Ќе се плашете обаче - в началото на 2014 чужденци ще изкуп€т българската зем€ и вече н€ма да е наша грижа. » ако н€кой се заблуждава, че държавата ще осъществ€ва н€какъв контрол с цел опазване на околната среда, ще му се сме€ в лицето.

Ѕожичко, как може една анимаци€ да разпалва толкова емоции в мен? »скам да отприщ€ гнева си и да изпочуп€ витрини и телевизори, но ако го направ€ като отделен индивид ще ме затвор€т, точно като момичето. «абел€захте ли обаче как в балоните имаше по един, двама човека? ƒокато действаме така, ефектът ще е такъв. ¬сички искаме сво€та гора. ƒори да е различна, тр€бва да се борим заедно, за да € опазим.
#революци€ #revolt #revolution #forest #гора #peace #мир #system #система #гората #природа #цивилизаци€ #nature #civilization #problem #проблем #crisis #криза #катастрофа

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018