15.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
 DAVID SCHARF
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Германия       година    2009      времетраене    6мин
жанр    Драма       технология    Анимация      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Стефан Добрев
публикувано на 20 Октомври 2013
Г ората тук не е просто гора, а всяко място, все още свързано с природата. Нашата цивилизация се е отдалечила толкова много от нея, че всеки, който се опитва да се върне там, е считан за откачалка. И понякога третиран като такава. А какво е "правилното"? Да гледаме телевизия, да пазаруваме и да се друсаме по дискотеки. Еха.

Сигурно вече сте забелязали, но няма късометражен филм, в който телевизора да не е представен като машина за промиване на мозъци. С всичките скандали около платените медии се надявам и Вие да мислите така. Ще разгледам филма през призмата на един българин.

Училищата са занемарени. И как иначе? Видяхме мнението на политиците за учителите по време на стачката им, дано не сте я забравили. Нивото на образование пада драстично. Родителите нямат време от работа, модерната култура е пушене, пиене, друсане и чалга. Ако четете това, значи не сте от промитите, но какво от това? Истина е, че разумните деца наистина търсят образованието си другаде. Останете един ден на Терминал 2 и ще видите сами.

А какво става с природата през това време? Разпродава се, унищожава се, асфалтира се. Нямаме време да я пазим, защото сме заети да оцеляваме. Не се плашете обаче - в началото на 2014 чужденци ще изкупят българската земя и вече няма да е наша грижа. И ако някой се заблуждава, че държавата ще осъществява някакъв контрол с цел опазване на околната среда, ще му се смея в лицето.

Божичко, как може една анимация да разпалва толкова емоции в мен? Искам да отприщя гнева си и да изпочупя витрини и телевизори, но ако го направя като отделен индивид ще ме затворят, точно като момичето. Забелязахте ли обаче как в балоните имаше по един, двама човека? Докато действаме така, ефектът ще е такъв. Всички искаме своята гора. Дори да е различна, трябва да се борим заедно, за да я опазим.
#революция #revolt #revolution #forest #гора #peace #мир #system #система #гората #природа #цивилизация #nature #civilization #problem #проблем #crisis #криза #катастрофа

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018