05.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
СЦЕНАРИСТ  
 KEITH McCARTHY
 KEITH McCARTHY
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Великобритания       година    2009      времетраене    7мин
жанр    Документален       технология    Игрално кино      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Стефан Добрев
публикувано на 1 Септември 2013
Е два ли много хора осъзнават значението на този филм. Малко са тези, които вярват в телепатията, аурите и различни видове енергия. Фактите обаче са следните. Квантовата физика малко по малко доказва наличието на други измерения, в които си нямаме ни най-малко понятие какво се случва. Материята всъщност е енергия, която се е подредила по специфичен начин. До някаква степен може да се каже, че сме направени от светлина. Излъчваме полета от магнитни и разни други енергии, които влияят на света около нас. Всъщност сърцето има по-силни такива вълни, откокото мозъка, а има и неврони, които стават за мислене. Буквално мислим със сърцата си. Това не мои измислици. Ако се поразровите ще намерите и още по-невероятни факти.

И така, ще пристъпя към теста на Ганцфелд. Когато мозъкът ни няма никакви външни стимули, той започва да работи на различно ниво. Това се знае от време оно. Гърците са киснали в тъмни пещери, медитацията представлява целенасочено изключване на всички физически сензори. Когато това стане, започваме да халюцинираме разни неща (без употреба на наркотици!), които според учените, занимаващи се с този ефект, не са напълно случайни. Други хора могат да оказват влияние върху тях. Това си е телепатия.

Експериментът Ганцфелд представлява следното нещо: един човек си слага тези топчета и го оставят на тъмно и тихо. Друг в съседната стая гледа картинка и се опитва да я предаде на първия, който знае, че някой ще му праща телепатично съобщение. Резултатите са смайващи. Работи се с абстрактни неща - усещания, представи, емоции. Но въпреки това някои учени са твърдо убедени (и представят емпирични доказателства), че науката съществува изключително във физическата вселена и няма територии, на които не е обърнато внимание. И това се случва, защото никой не вярва, че са възможни такива шамански простотии.

Според мен човечеството е трябвало да мине през етап, в който не вярва в "свръхестественото", за да развие техниката си до там, откъдето вече може да изучава и такива явления. Като например общото съзнание. Опити показват, че индивидите от всеки животински вид (или поне бозайниците) са свързани телепатично без значение разстоянието между тях. Ако критична маса от тях научат нещо, всички изведнъж го знаят. Проблемът е, че критична маса от хората са загубени.

Ефектът с червилото ме впечатли особено. Не трябва да се съдим по външния вид, не тази красота е от значение. Важна е душата, енергията, която човек излъчва. Начинът, по който влияе на  вселената. Ние вървим по земята все едно не зависим от нея. Минаваме като бързия влак и не ни е еня за природата. А тя има всички отговори, които ни трябват. Обръщайте внимание на научните открития и на науката като цяло. Ще се появи следващия Галилей, който ще ни покаже планетата през други очи. Или вече се е появил.И не е сам.
#ганцфелд #процедура #телепатия #тест #ganzfeld #procedure #telepathy #obe #science #spirit #2009 #documentary #документален #игрално #кино #live #action

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018