22.11 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 HANNAH FIDELL
 BRIAN McOMBER
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2011      времетраене    12мин
жанр    ƒрама       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
≈лена –апонджиева
публикувано на 19 —ептември 2013
ƒ обре де, да си признаем, че от момента, в който момчето извади цигара и започна така стереотипно да “опорочава” това невинно момиче, знаехме, че нещата н€ма да завършат добре и просто се питахме как точно.
 
»зобщо, цели€т филм следва една стълбица на развитие, ко€то всеки със здрав разум и необходимото количество житейски опит може да предвиди. » мисл€, че точно това ни кара да продължаваме да гледаме. „аст от нас знае, но друга част се над€ва, че този път грешим.
 
» като говорим за житейски опит, именно това една основна драма във филма – всеки може да си спомни онзи безрасъден период от живота си, наречен детство/юношество, когато житейски€т ни опит не се е простирал до там, че да можем да изтълкуваме и предвидим един такъв развой на събити€та още от момента, в който сме офертирани от непознат човек, пък бил то и на близка възраст, да се качим в колата му.  ато жена, със свито сърце признавам, че до определена възраст това момиче във филма спокойно можеше да съм аз.
 
“ова, което обаче издига The Gathering Squall една класа нагоре е многопластовата проблематика – от недостига на мъжко присъствие в живота на главната героин€, през наивността, бездействието в лицето на престъплението, до трагеди€та на €ростта. –ежисьорката Hannah Fidell не остава да плува по повърхността на една драматична случка, а навлиза по-надълбоко, изследвайки причинно-следствените връзки. » един от най-интересните (и смущаващи) елементи за мен лично е фактът, че реалните извършители на престъплението изобщо не фигурират в отекващите последстви€.
 
 ра€т ме накара да си спомн€, че според закона в —ъединените ўати изнасилването е единственото престъпление, при което жертвата може да носи вина. Ќикога не разбирах особено това твърдение, докато не изгледах този филм.
 
Hannah Fidell €вно не само добре е вникнала в същността на драмата, но и определено има естетически€ и разказвателен талант, за да € предаде. ўе ми бъде интересно да изгледам пълнометражни€ й дебют A Teacher – част от официалната селекци€ на тазгодишни€ Sundance Festival.
#the #gathering #squall #short #film #hannah #fidell #drama #teenager #rape #consequences #a #teacher #sundance #festival #selection #драма #тийнейджър #изнасилване #сънденс #фестивал #селекци€ #проблеми #момчета #тийн #тийнейджър

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018