09.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 JORDAN HIGGINS
 RYAN ZUJIC
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Австралия       година    2012      времетраене    7мин
жанр    Приключенски       технология    Анимация      тема    Космос Магия
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Стефан Добрев
публикувано на 7 Ноември 2013
П оуката, която мога да си извадя, е че външният вид лъже. И това важи в двете посоки. Непобедимият пазител, напълнил цяла една зала с костите на враговете си, нямаше нищо против да има приятел. Да си играе и въобще да не се занимава със скучното пазене на каквото и да било съкровище. Може би всяко чудовище се чуди какво е да си добър. Ако вярваме на Жокера добрите по някое време стават лоши.

Както тази малка двулична руса "загубена" девойка, която хладнокръвно убива горкия звяр. Симпатията на зритея към Пазителят идва отчасти, защото момиченцето е измамило и нас - оттам доверието ни към нея пада на нула, а единственият друг кандидат за него е чудовището. Все пак сме научени, че историята трябва да има добър и лош герой. Но Пазителят не е ли добрият още от началото?

Нека разгледаме историята пак. На забутана планета има някакво жълто светещо кълбо, което би дало на собственика си невъобразими сили. Тези, които са готови да бият толкова път за него, че и да се изправят срещу страховитото чудовище, как си представяте, че изглеждат? Някакви хипита или музиканти? Борци за свобода и революционери? Поети или писатели, желаещи да реализират мира и спокойствието от творибите си? Ами не.

Във всяка приказка, има ли нещо ценно и могъщо, то се пази от дракон или друг тип същество. Има си причина за това и тя е, че повечето хора, които го искат, ще го ползват за зло. В момента преосмислям детството си и "добрият юнак" убиващ змея вече не ми изглежда толкова добър. Както казах - външният вид лъже.

Единсвеният истински (който остава постоянен) герой във филма е разказвачът. Не знам как са го намерили, но този човек (Adam Behr) е шотландският Морган Фрийман. Историята разказана в стих допълнително помага да се създаде атмосфера от древна приказка. Защото колкото е по-стара, толкова повече искаме да е реална. 

Изтъчете реалността в коментарите отдолу !
#пазител #пазач #съкровище #момиче #girl #space #космос #guardian #tale #приказка #treasure #съкровище #griffith #грифит #twist #обрат

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018