27.9 20:30ч
Ѕлагоевград
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 DAVID VICTORI
 M.A. FUARA
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    »спани€       година    2011      времетраене    13мин
жанр    “рилър ƒрама       технологи€    »грално кино      тема    ќтмъщение »зборът
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 11 ёни 2013
илмът спечели първо м€сто в Your Film Festival миналата година. —транното е, че като го пуснахме на LIVE изданието ни на 28.01, хората не б€ха особено впечатлени от филма и подозирам, че се дължи на факта, че истори€та е объркана, заради ретроспекциите и н€колкото времеви линии, които прослед€ва. ¬същност т€ не е объркана, но изисква концентраци€ и съм съгласен, че може и по-добре да се сглоби. Ќо това не е толкова важно.
 
ƒа си поговорим за иде€та на филма. ¬ината е гол€ма сила и основен инструмент за състав€не на ценностна система. ќще от малки, културата и семейното възпитание бързо ни изграждат модела на вината в съзнанието, чрез който впоследствие гради рамките на доброто и злото. –азбира се, тези граници са като човешките отпечатъци. ѕри всеки има различи€ във възпри€ти€та какво тр€бва и не тр€бва, какво може и не може, a обществените норми поддържат все пак н€какви стандарти. ¬ The Guilt, мъжът допусна да уби€т жена му. „исто обективно, дали е виновен или не, е трудно да се каже, защото е пак въпрос на лични виждани€. «а едни, фактът , че за две минути се е отделил от не€ го прави виновен, за други, човекът не може да допусне, че на две преки от дома му, говорейки по телефона, н€кой ще наръга жена му. Ќо това н€ма значение, защото геро€т така или иначе изпитва вина.
 
» сега филмът става интересен. “ой интерпретира чувството за вина в н€колко версии. ≈дна, в ко€то € изхвърл€ върху извършител€ и една, в ко€то € задържа в себе си. ќтмъщение срещу опрощение. “ова е очевидно. «амислихте ли се обаче, защо след като уби извършител€, се вкара в един порочен кръг, от който излезе чак като си промени решението? «ащото ако убие извършител€ пред сина му, после той ще търси отмъщение и така желанието за мъст ще се предава от човек на човек и този порочен кръг н€ма да свърши, докато н€кой не спре и не прости. —илно!
#The #Guilt #2011 #david #victori #spain #thriller #live #action #трилър #игрално #кино #испани€ #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018