РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
СЦЕНАРИСТ  
 SIMON RUMLEY
 Piers Jackson
 Tom Beach
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google


Великобритания     •     2006     •     15мин
жанр
Трилър
технология
Игрално кино
тема
автор
Милен Николов
публикувано на 2 Декември 2014
О ценявам високо подхода на всеки кинотворец, който търси и разкрива пред зрителя Чудовището в хората, вместо стандартните духове, зомбита и прочие. Защо? Защото във всеки от нас дреме чудовище, което чака да бъде пробудено и подтикнато към действие, ако се наложи. Защото за разлика от несъществуващите създания, които имат задачата да ни сплашват на малкия или големия екран (напоследък им е все по – трудно да се справят дори и с тази цел), човекът за човека си остава най – голямата и реална заплаха, която може да съществува. Такова е и посланието на този филм. The Handyman е живо доказателство и пример за това как с минимален бюджет, солидни актьори, умело написана, недопускаща сантименталност и клишета драматургия и не на последно наелектризиращ  саундтрак (дело на Richard Chester) се прави авторско кино от висока класа.

Ярко впечатление прави отбраната игра на страхотната Грета Скаки, чиито най – известни роли, между другото пак са в трилъри. Нейната Джулия, на пръв поглед е нормална, скучна, с нищо незабележима домакиня, която като всеки човек се опитва да оцелее в този свят. Ала в един съспенс, по правило нищо не трябва да е такова, каквото изглежда и цялата заплетена нишка трябва да се разплете в последните минути и секунди.
Друго, което също прави силно впечатление е сюжетната линия. Тук повествованието се разгръща в дните преди и по време на Коледа. А какво е Коледа, все пак, ако не причина да се събереш със семейството или ближния. Да споделиш неговото, твоето, общото щастие. Обаче благодарение на сценариста Tom Beach нещата тръгват в тотално различно, протипоставящо се драмтургично отколнение. И именно това отклонение прави филма толкова блестящо добър. Самият Кенет Брана е споделил, че това е най – добрият сценарий за късометражка, който някога е чел, а когато получиш похвала от актьор и режисьор, чиито най – известни екранизации са правени по Шекспир, то не ти остава нищо друго, освен да се съгласиш с него.

В заключение мога да кажа, че The Handyman ще се окаже приятно, интелигентно и смразяващо кръвта преживяване за онези зрители, които са ценители на психологическите търсения в киното, търсения, които можем да открием в творчеството на титани като Алфред Хичкок и Дейвид Финчър.
#The #Handyman #Uk #Simon #Rumley #2006 #trilur #thriller #великобритания #PIERS #JACKSON #трилър #игрално #кино #TOM #BEACH #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
team members who have visited this page or watched film
ПРЕСЦЕНТЪР ЗА ПРОЕКТА НАШИЯТ ЕКИП ИЗПРАТИ ФИЛМ ОТВОРЕНИ ПОЗИЦИИ КОНТАКТ С НАС


project lead by Kinematograf Media Foundation
with love from Sofia, Bulgaria

site engineered by uli.space
some rights reserved © 2012-2017