17.10 19:00ч
—офи€
налични са български субтитри
«а да активирате субтитрите, след като заредите филма през PLAY бутона, в долната д€сна част на видео плеъра ще видите бутон CC. Ќ€кой видео сайтове ги наричат closed captions.

јко езикът не е български, може да тр€бва допълнително да ги изберете от бутона за настройки, най-често се налага с YouTube.
режисьор  
сценарист  
 Tord Olsen
 Deadline media
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
www.tordolsen.no
държава    Ќорвеги€       година    2016      времетраене    10мин
жанр    ƒокументален —емеен       технологи€    »грално кино      тема    √ол€мата картина ¬дъхновение
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 11 —ептември 2018
  акво нещо е живота... ƒокато се чудим как да реагираме в обществен план и се вайкаме за съдбата на планетата, отделни хора взимат решени€ и предизвикват реална пром€на – намал€ват вредни€ си отпечатък и увеличават полезни€, давайки уникален пример през този филм.

“ова вайкане за замърс€ването, отсичането на горите, изчезването на видовете, ако ви прави впечатление, стана особено шумно от години и н€как имам чувството, че сме все още по-скоро блокирани от това и чакаме да видим какво ще стане, вместо да действаме.

ƒа, знам, причини много. јз сами€т имам своите причини все още да съм в града и да поддържам с енерги€та и парите си система, ко€то е изключително неефективна.  упувам си боровинки от –умъни€, джинджифил от  итай и слънчогледов тахан с палмово масло от Ѕорнео. ¬ъв вс€ка секунда лет€т стотинки към най-различни болни места по планетата, станали част от производствени процеси, контролирани от корпорации, контролиращи от сво€ страна правителства.

«а колко дни генерирате боклук с тегло, колкото телесната ви маса?

 акъв процент от него ще бъде разграден и ще се върне в естествените процеси на ѕриродата?

ѕроблемът не е в планетата и ѕриродата.  осмоса също е ѕрирода и виждаме, че н€ма никакъв проблем и планетите да са пусти, неживи и студени.
 
ѕроблемът е, че ние лишаваме нашите деца от това, което сме взимали ние от —вета в детските ни години.

 
Ќеоб€тни€, разнообразен, интересен, красив, жив, пълен с всичко св€т, всъщност все повече се превръща в св€т на шум, прегради, инфраструктура, прах, системи, фалшивост.

“ова е нашето наследство – културни€т отпечатък, който нашето време остав€. ѕреди хил€ди години културните отпечатъци, остав€ни от народите, днес си плащаме, за да ги изконсумираме под формата на истори€.
 
»нтересен въпрос е, дали наистина »стори€та не е свършила след 2012, ако вземем предвид, че съвременната култура, ко€то ще оставим на следващите, погледната през поп културата, масовата архитектура и изкуствата е много по-ориентирана към функционалните нужди на човека, а не към величието на екзистенциалното ни същество в тази ¬селена. јко можем да обобщим с една дума последните 100 години – технологи€. ћай това е културата ни. ¬еличие и падение в едно. Ќеверо€тно е в какви времена живеем.
 
» така, колко малко е нужно на човек, за да стигне до толкова размишлени€ за √ол€мата картина. »стори€та на едно семейство, брил€нтно разказана от Tord Olsen. ¬елико.
#природа #хармони€ #север #—кандинави€ #Ќорвеги€ #екологи€ #северно #си€ние #nature #harmony #north #Scandinavia #Norway #ecology #aurora #borealis #семейство #family #Hjertefølgerne #sustainability #sustainable #eco #life #arctic #арктически #градина #garden #eco #friendly #екологичен #екологи€ #зем€ #опазване #earth #keep #nature #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018