director & writer  
producer  
 Marcin Dubiniec
 Papaya Films
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Полша       година    2015      времетраене    5мин
жанр    Черен хумор       технология    Игрално кино      тема    Абсурд Иронични обрати
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Кристина Христова
публикувано на 30 Януари 2018
К акто казва Морт от едноименния роман на сър Тери Пратчет: Смъртта е най-самотното създание на света. Винаги виси в кухнята по време на грандиозния вселенски купон.” Вероятно тъкмо Пратчет е вдъхновил полския режисьор и сценарист Марцин Дубинец при създаването на The Life of Death.
 
На героя във филма на Дубинец обаче бързо му омръзва да виси в кухнята на живота. В рамките на няколко минути той израства пред очите ни и попада в онзи кръговрат, в който всеки от нас е попадал - върши неблагодарна работа, която никой не оценява. Само че, за разлика от много други, не събира фактури, а човешки животи... После се измъква от рутината и се научава да живее истински. Пътува на стоп, кара сърф, напива се и открива любовта. Сблъсква се с всички малки и големи събития, които бележат пътешествието, наречено живот. Сблъсква се и с една бързо движеща се кола.
 
Оказва се, че смъртта е неизбежна, дори и за... самата Смърт. И все пак, има кой да наследи поста му.
 
Със здрава доза черен хумор The Life of Death разкрива, че и най-големият чудак може да ни стане симпатичен, стига да погледнем отвъд етикетите и да приемем, че и другите изпитват емоции. Точно като нас. Фактът, че виждаме фаталното събитие още в самото начало на филма, изобщо не отнема от чара му. Напротив, това подчертава контраста между началото, в което ни е все тая за мрачната фигура в черно, и края, в който си казваме Жалко, добро момче беше”.
 
Филмът се отличава с вълшебна костюмография и изпипани кадри. Последното донякъде се дължи на двете локации, в които е заснет – Лонг Айлънд (Ню Йорк) и Варшава. Единственият минус на The Life of Death са дългите надписи накрая. По ирония те заемат една трета от времетраенето на филм, който ни напомня, че финалите в живота най-често са кратки и неочаквани.
 
The Life of Death e дебютен късометражен филм за Марцин Дубинец. Преди това той е работил в рекламна агенция. Всъщност, тъкмо Дубинец е главният виновник за зрелищната реклама на Пепси, която сме гледали десетки пъти в киносалоните преди поредния блокбъстър (да, точно тази, в която младежи скачат от автобуса, за да отидат на най-дивото зимно парти, където всички пият безалкохолна напитка).
#живот #смърт #пародия #смях #комедия #черен #хумор #life #death #parody #laughter #laugh #dark #humour #black #humour

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018