08.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 ANTHONY FRANCISCO SCHEPPERD
 BLOCKHEAD
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2010      времетраене    5мин
жанр    Епичен Философски       технология    Музика      тема    Други реалности Индивид-общество
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 30 Декември 2013
С лед като гледах The Music Scene, бях изключително въудошевен от особения вкус, който този филм оставя в съзнанието ти след края си. Вкуса на всичко. Този филм на практика е вкарал елементи от всичко, като предвид начина си предаване на тази информация, всичко е много абстрактно понятие. Същевременно, колкото абстрактен е The Music Scene, толкова и целенасочено проследява няколко нишки – на човека, на екраните, на изкуството, на музиката, на метаморфозите. Тези екрани, бихте могли да ги обобщите и с медиите, но според мен спектъра на употреба на екраните е много по-широк – смартфоните, интернет, социални мрежи, късометражни филми. Не всичко е медия, но не е изключено технологичното развитие да тръгне в посока всеки екран да участва пряко или косвено в обща медийна мрежа. Много повече информация, същински big brother (с метафора, за който започна и The Music Scene), в следствие – много по-прозрачно общество. Дали това не е новата концепция, която големите лидери са решили, че трябва да приложат като отправна точка за еволюцията на света? Все въпроси, които късометражното кино поставя ежедневно, и добре че, защото хората днес имат нужда от провокация, за да осъзнаят невидимата илюзия, която години наред огромни държавни механизми са се опитвали да да затвърждават в съзнанията на поколенията. В това отношение The Music Scene отива много по-далеч, отвъд видимите предели на въображението, с толков красив визуален език, че 5 минути може да забравите да мигнете, гледайки и попивайки го с душата си.
 
Неслучайно днес, освен този филм, публикуваме и интервю с Julian Assange, човек, който дали контролирано или случайно е стигнал до тези документи, не знаем, но и няма значение, защото действията му се оказа може би първата по мащабите си пукнатина в една система. Системата на разузнаването, масовото събиране на информация за хората от няколко източника, присъстващи в ежедневието им. Благодарение на тази пункатина, тази система беше осветена от общественото внимание и започнаха да се задават въпроси.
#the #music #scene #ANTHONY #FRANCISCO #SCHEPPERD #blockhead #music #epic #епичен #епична #музика #клип #абстрактен #abstract #video #видео #the #music #scene #ANTHONY #FRANCISCO #SCHEPPERD #blockhead #music #epic #епичен #епична #музика #клип #The #Music #Scene #на #Blockhead #е #една #салата #от #цветове #форми #движения #емоции #идеи #метафори #енергия #връзки #вълни #музика #естетика #концепции #фрагменти #нереалност #метаморфози #природа #ДНК #въображение #красота #душа

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018