24.7 21:00ч
ѕловдив
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 ANTHONY FRANCISCO SCHEPPERD
 BLOCKHEAD
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2010      времетраене    5мин
жанр    ≈пичен ‘илософски       технологи€    ћузика      тема    ƒруги реалности »ндивид-общество
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 30 ƒекември 2013
лед като гледах The Music Scene, б€х изключително въудошевен от особени€ вкус, който този филм остав€ в съзнанието ти след кра€ си. ¬куса на всичко. “ози филм на практика е вкарал елементи от всичко, като предвид начина си предаване на тази информаци€, всичко е много абстрактно пон€тие. —ъщевременно, колкото абстрактен е The Music Scene, толкова и целенасочено прослед€ва н€колко нишки – на човека, на екраните, на изкуството, на музиката, на метаморфозите. “ези екрани, бихте могли да ги обобщите и с медиите, но според мен спектъра на употреба на екраните е много по-широк – смартфоните, интернет, социални мрежи, късометражни филми. Ќе всичко е меди€, но не е изключено технологичното развитие да тръгне в посока всеки екран да участва пр€ко или косвено в обща медийна мрежа. ћного повече информаци€, същински big brother (с метафора, за който започна и The Music Scene), в следствие – много по-прозрачно общество. ƒали това не е новата концепци€, ко€то големите лидери са решили, че тр€бва да приложат като отправна точка за еволюци€та на света? ¬се въпроси, които късометражното кино постав€ ежедневно, и добре че, защото хората днес имат нужда от провокаци€, за да осъзна€т невидимата илюзи€, ко€то години наред огромни държавни механизми са се опитвали да да затвърждават в съзнани€та на поколени€та. ¬ това отношение The Music Scene отива много по-далеч, отвъд видимите предели на въображението, с толков красив визуален език, че 5 минути може да забравите да мигнете, гледайки и попивайки го с душата си.
 
Ќеслучайно днес, освен този филм, публикуваме и интервю с Julian Assange, човек, който дали контролирано или случайно е стигнал до тези документи, не знаем, но и н€ма значение, защото действи€та му се оказа може би първата по мащабите си пукнатина в една система. —истемата на разузнаването, масовото събиране на информаци€ за хората от н€колко източника, присъстващи в ежедневието им. Ѕлагодарение на тази пункатина, тази система беше осветена от общественото внимание и започнаха да се задават въпроси.
#the #music #scene #ANTHONY #FRANCISCO #SCHEPPERD #blockhead #music #epic #епичен #епична #музика #клип #абстрактен #abstract #video #видео #the #music #scene #ANTHONY #FRANCISCO #SCHEPPERD #blockhead #music #epic #епичен #епична #музика #клип #The #Music #Scene #на #Blockhead #е #една #салата #от #цветове #форми #движени€ #емоции #идеи #метафори #енерги€ #връзки #вълни #музика #естетика #концепции #фрагменти #нереалност #метаморфози #природа #ƒЌ  #въображение #красота #душа

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018