10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
–≈∆»—№ќ–  
—÷≈Ќј–»—“  
 MATTHEW BATE
 MATTHEW BATE
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    јвстрали€       година    2009      времетраене    14мин
жанр    ƒокументален       технологи€    ћултимеди€      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
 онстантин ћравов
публикувано на 23 јвгуст 2013
Ќ ай-напред да отметнем очевидното - The Mystery of Flying Kicks е жесток филм. Ќачинът по който е направен – телефонната лини€, анимаци€та, заигравката със снимки и клипчета – показва, че креативността на режисьора ћатю Ѕейт като кинодокументалист е равносилна на тази на –оналдиньо като футболист. јко случайно реши, че не му се занимава с документално кино (хвала на  тулу, това съвсем, съвсем не е факт), в днешни€ св€т със сигурност австралиецът ще се изхранва добре, правейки най-добрите реклами и/или об€снителни филмчета за цифровизаци€та на ефирната телевизи€ в »зточна ≈вропа.

 аквото и да кажем за подхода му към филма н€ма да е достатъчно, затова нека спрем. ¬место това да поговорим за самите вис€щи маратонки. ≈й, т'ва е лудница. ќпределено мигах на парцали, когато във филма вид€х как кецовете по жиците в јмерика и на други места по света вече са арт-форма, миризлив нещо-като-графити таг. ѕо-тривиалните об€снени€ - гангстерска/нарко активност, отнета девственост, набити/убити хора също са достатъчно интересни.

ћного ме е €д, че по времето в което Ѕейт е събирал телефонните обаждани€ и мнени€ за филма, не съм разбрал, та да му клипна и като ми звънне да му кажа как сто€т нещата в Ѕългари€.

¬ мо€ квартал това го правехме само и единствено, когато толкова си скъсаме маратонките от футбол, че вече си жулиш палеца като риташ с т€х. Ќа път от игрището към вкъщи ги хвърл€хме. ћисл€, че и това като ц€ло е случа€ у нас – н€ма арт-форми – просто се скъсват и ги изхвърл€ш. Ќикой не ти ръкопл€ска, като на он€ „артист“ във филма. —ъщо така щ€х да му кажа, че тук съм виждал дамски обувки закачени върху жица на токчетата си! ѕредстав€те ли си какво умение е необходимо? Ўе ми се хвал€т нек'ви австралийци, американци .. пфу. — връзки всеки може!

–азмислите ми за българските вис€щи маратонки и крайни€ извод на филма се обедин€ват в хипотезата, че просто е по-пинизчийско да ги окачиш на видно м€сто, вместо да отидат в кофата. ”беден съм, че такива са повечето случаи и по-света и у нас, останалото е хипстърска претенциозност и градски фолклор.

» понеже кенефа на актуалната мисъл – н€кои всекидневни онлайн и печатни медии в Ѕългари€ – до ден днешен плаши софи€нци, русенци, варненци и бургазлии, които тръпнат от ужас като вид€т вис€щи вмирисани маратонки, аз искам да успоко€ целокупни€ народ. ѕичове, ако в Ѕългари€ кецовете, които вис€т от кабели означаваха, че на близо се продават наркотици, аз щ€х да знам. Ќ€ма такова нещо. ƒилърите и мутрите ни се сдобиха с gsm-и много преди 2009г. »звинете ме, отивам за един зелен адидас.
#документален #маратонки #кабели #жици #вис€щи #кецове #обувки #наркотици #дилъри #банди #мистери€ #фолклор #градски #documentary #2009 #The #Mystery #of #Flying #Kicks #MATTHEW #BATE

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018