10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 OLIVIER TREINER
 24 25 PRODUCTIONS
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ‘ранци€       година    2012      времетраене    13мин
жанр    “рилър       технологи€    »грално кино      тема    –иск
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 9 ёни 2013
T he Piano Tuner е истори€ за акордьор на пиана, който, поради липсата на клиенти, приб€гва до интересен психологически прийом. ѕрави се на сл€п. ‘актът, че слепите имат доказано по-добър слух от останалите хора работи в негова полза и клиентите му се довер€ват. ¬се пак работата му е да настройва разстроени пиана, което изисква усещане за звук, над нормалното. “ази розова картина обаче става кървава, когато звъни на неправилната врата. ѕо ирони€ на съдбата само защото е сл€п, тази врата му се отвар€, без да подозира какво ще „види“ вътре. “ехнически филмът е съвършен. ѕерфектни кадри, чист звук, въздействащи движени€. ѕианото е толкова добре предадено, че усещах вибрациите на струните след всеки удар на чукчетата върху т€х, дървените вирбели, които меко се издигаха и прибираха в тон с клавишите, а мелоди€та изгради много напрегната атмосфера, каквато нито една друга музика не би могла да пресъздаде.

Ќавлизайки вече в художествената част, The Piano Tuner е изтънчен трилър, които ще помните дълго време. ѕредстав€нето на героите е семпло, кратко и €сно. ¬ рамките на една-две минути вече знаем, че главни€т герой акордира пиана, защото е провалил се пианист и зар€зан от гаджето си. “ова е житейската му драма, към ко€то вече сме малко или много съпричастни, все пак актьорът е много добър. Ћипсата на клиенти го кара да си сложи лещи и да симулира слепота, което поражда ситуации, които са възможни само ако главното действащо лице е слепец.  ато например красивата дама, обадила му се да настрои пианото ѝ, да се преоблича пред него.  олко готина ситуаци€... —лепотата в този филм е ключов елемент, защото дава една гледна точка през очите на главни€ герой, за ко€то знаем той и ние, но не зна€т героите около него, независимо от присъствието му. ¬сичко обаче си има и своите тъмни страни. ƒа влезе в апартамент и да види труп, по който се стича още пр€сна кръв след куршума, пронизал главата му. Ѕрутално.... не гледката е брутална, а иде€та, че тази слепота отнема човешкото право на реакци€. “ой вижда трупа, но знае много добре, че ако се издаде, той ще последва същата съдба.

»зключително силен психологически момент, провокиран от казус, в който най-малкото трепване, оглеждане или нелогичен звук ще му коства живота.  акво ли самообладание се изисква за това? ќсобено като се овъргал€ в трупа, защото се спъва в него.  олко ли тр€бва да е силен психически човек, за да устои в такава ситуаци€ и да продължи театъра?! ј може би подцен€вам силата на инстинкта за самосъхранение?!
#the #pianist #pianistut #пианистът #пиано #the #tuner #The #Piano #Tuner #oliver #treiner #thriller #трилър #игрално #кино #live #action #2012 #france #франци€

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018