03.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 OLIVIER TREINER
 24 25 PRODUCTIONS
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Франция       година    2012      времетраене    13мин
жанр    Трилър       технология    Игрално кино      тема    Риск
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 9 Юни 2013
T he Piano Tuner е история за акордьор на пиана, който, поради липсата на клиенти, прибягва до интересен психологически прийом. Прави се на сляп. Фактът, че слепите имат доказано по-добър слух от останалите хора работи в негова полза и клиентите му се доверяват. Все пак работата му е да настройва разстроени пиана, което изисква усещане за звук, над нормалното. Тази розова картина обаче става кървава, когато звъни на неправилната врата. По ирония на съдбата само защото е сляп, тази врата му се отваря, без да подозира какво ще „види“ вътре. Технически филмът е съвършен. Перфектни кадри, чист звук, въздействащи движения. Пианото е толкова добре предадено, че усещах вибрациите на струните след всеки удар на чукчетата върху тях, дървените вирбели, които меко се издигаха и прибираха в тон с клавишите, а мелодията изгради много напрегната атмосфера, каквато нито една друга музика не би могла да пресъздаде.

Навлизайки вече в художествената част, The Piano Tuner е изтънчен трилър, които ще помните дълго време. Представянето на героите е семпло, кратко и ясно. В рамките на една-две минути вече знаем, че главният герой акордира пиана, защото е провалил се пианист и зарязан от гаджето си. Това е житейската му драма, към която вече сме малко или много съпричастни, все пак актьорът е много добър. Липсата на клиенти го кара да си сложи лещи и да симулира слепота, което поражда ситуации, които са възможни само ако главното действащо лице е слепец. Като например красивата дама, обадила му се да настрои пианото ѝ, да се преоблича пред него. Колко готина ситуация... Слепотата в този филм е ключов елемент, защото дава една гледна точка през очите на главния герой, за която знаем той и ние, но не знаят героите около него, независимо от присъствието му. Всичко обаче си има и своите тъмни страни. Да влезе в апартамент и да види труп, по който се стича още прясна кръв след куршума, пронизал главата му. Брутално.... не гледката е брутална, а идеята, че тази слепота отнема човешкото право на реакция. Той вижда трупа, но знае много добре, че ако се издаде, той ще последва същата съдба.

Изключително силен психологически момент, провокиран от казус, в който най-малкото трепване, оглеждане или нелогичен звук ще му коства живота. Какво ли самообладание се изисква за това? Особено като се овъргаля в трупа, защото се спъва в него. Колко ли трябва да е силен психически човек, за да устои в такава ситуация и да продължи театъра?! А може би подценявам силата на инстинкта за самосъхранение?!
#the #pianist #pianistut #пианистът #пиано #the #tuner #The #Piano #Tuner #oliver #treiner #thriller #трилър #игрално #кино #live #action #2012 #france #франция

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018