29.6 21:00ч
ƒолна ћалина
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
—÷≈Ќј–»—“  

държава    ¬еликобритани€       година    2015      времетраене    8мин
жанр    ƒокументален ≈кспериментален       технологи€    »грално кино      тема    ¬дъхновение Ќаука
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ћихаела јлександрова
публикувано на 14 Ќоември 2015
T he reinvention of normal е една очарователна 8-минутна порци€ вдъхновение. «а тези, които го търс€т, разбира се.

“очно към тази иде€ ни насочва ƒоминик – артистът, откривател€т, дизайнерът – че жадни€т за вдъхновение, винаги ще открие източник, от където то да извира. —рещайки ни с част от своите причудливи творени€, ƒоминик н€как между другото ни предава €сни и ценни истини за живота:  не чакай иде€та да те сполети – предизвиквай се всеки ден да достигнеш до нова и съзидателна такава; научи се да разбираш инстинктите си и виж до къде ще те отведат; животът не спира да бъде цветен и забавен с кра€ на детството ни – играй и провокирай творческото си јз в играта; така или иначе разполагаме с ограничено време – нека оставим нещо след себе, макар и странно, макар и преоткривайки нормалното по ненормален начин.

ј какво всъщност е нормално – това, което е прието от мнозинството от хората? јко е така – това прави ли „нормалното” задължително по-добро от „ненормалното”? Ќ€кога се е приемало за нормално да бъдеш изгорен публично на клада, защото си червенокоса жена, например, и н€кой те е доносил в ерес, понеже е „чул” и „вид€л” нещо. “ова е само един пример, от едно време, но абсурди се раждат винаги; като, особено често, абсурдът е продукт именно на схващани€та за нормалното. “емата е всеобхватна и философска, не ми е цел да € разнищвам тук. Ќо това, което ƒоминик ни показва в нейни€ контекст е, че пон€кога, стига да решим – дори много често – излизайки от рамките на нормалното за дори най-обикновените неща в живота ни, можем да изненадаме и себе си, и света до какви открити€ ще стигнем.

ƒоминик е щастливец. Ќе само, защото следва себе си, но и защото има обичта и подкрепата на родителите си. » все пак, първото като че ли е с по-гол€ма тежест. ћакар всеки да знае за клишето „бъде себе си”, не са много хората, които: първо – са поели ѕът€ на себеоткриването; и после – отсто€ват себе си в Ќего последователно и с усмивка. » разбира се – с вдъхновение. ј тайната за него е може би като тайната за щастието – изворът му е в съзнанието на търсещи€ го.
#¬еликобритани€ #UK #Liam #Saint-Pierre #съзидателност #creativity #въображение #imagination # #вдъхновение #inspiration #иде€ #idea

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ Ќј”„≈“≈ ѕќ¬≈„≈ «ј Ќј— ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ–  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018