14.12 19:30ч
—амоков
налични са български субтитри
«а да активирате субтитрите, след като заредите филма през PLAY бутона, в долната д€сна част на видео плеъра ще видите бутон CC. Ќ€кой видео сайтове ги наричат closed captions.

јко езикът не е български, може да тр€бва допълнително да ги изберете от бутона за настройки, най-често се налага с YouTube.
режисьор  
продуценти  
сценаристи  

държава    —јў       година    2016      времетраене    9мин
жанр    “рилър ƒрамеди€       технологи€    »грално кино      тема    »зборът “ехнологии
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 26 ќктомври 2017
ози филм ни вкарва в, да си признаем, необичайна ситуаци€. јко сме свикнали на определен характерен стил на израз€ване на криминалната естетика в киното, тази истори€ има необичаен подход към усещането за престъпление. ћладо момиче усп€ва да взриви социалното равновесие в супермаркет по доста аматьорски начин. “€ възприема случващото се като да е по-скоро страничен наблюдател, но не и център на събити€та и не поема контрол над ситуаци€та.

ƒали само вдишани€т наркотик преди това е причината за тази глупост? ќпределено да. Ќаркотици като кетамин, амфетамин и н€кои други могат да повли€€т сериозно дейността на точно определени центрове в мозъка, водещи до несъзнателни аномалии на поведението, почувствани като напълно нормални. Ќо наркотициите в по-гол€мата картина не са достатъчни за това фиаско. Ћипсата на по-добър избор пред не€ ни кара да се запитаме: какво може да доведе човек до такава неспособност да различи реалността от собственото си въображение? –азбалансираното ѝ съзнание € вкарва в опасно приключение с куршуми, което т€ даже не докарва докрай, защото виртуалната субреалност, изглежда, е по-важна от оцел€ването. ’аосът в главата ѝ може да бъде хаос в главите на много други. ѕоддържането на изчистено и мирно съзнание е доста предизвикателно в този св€т на култ към безкрайната, но студена, реалност на виртуални€ св€т.

‘илмът извлича дълбоко черен хумор от абсурда на тази лудост, но е и доста, болезнено, реалистичен. Ќезависимо от кикотенето, което ни обзема, това е тъжна истори€, докосваща емпати€та ни, докато наблюдаваме липсваща сила на героин€та и засилката ѝ към ада. ¬ определен момент не сме даже настръхнали за престъплението, колкото за самата не€, позици€та ѝ в живота и идентичността ѝ. «ащо? «ащото съпрежив€ваме интимно ситуаци€та, необичайно дълга за такава огнестрелна битка, в ко€то вина, срам и дълбоко чувство за необратимост ни главозамайват за н€колкото минути. Ќе само близките ѝ не осъзнават природата на обсто€телствата, в които се намира, но и т€ не е способна да в€рва на себе си. ћакар да чувстваме, че сме с не€, т€ едва ли може да бъде по-самотна. ѕерспективата пред света ѝ липсва, присъствието ѝ в него - също.

Jim Cummings усп€ва да ни прекара през комплексни и сериозни чувства, смесени с фрапираща неадекватност в една огнестрелна истори€, достав€йки ни дълго и разтърсващо чувство, онова, което ни държи на ръба на седалката. Ќеговото кинематографично майсторство е страхотно, защото усп€ва да ни вкара в дълбоките, тъмни, закътани кътчета на човешката природа. “р€бва да признаем, че тези ситуации, макар и луди, са същевременно вдъхновени от реални събити€. „овеците се оказваме неподготвени и нена€сно с това доколко дълбоко дигиталната реалност навлиза агресивно и неусетно в автентичното органично изжив€ване на реалността.
#supermarket #store #shop #robbery #woman #sad #funny #ridiculous #ironic #gun #death #intimate #crime #криминален #престъпление #обир #магазинс #супермаркет #ирони€ #самота #loneliness #наркотици #drugs #narcotics #наркотик #надрусан #drugged #people #inadequacy #irreversibility #необратимост #неадекватност #virtual #sub #reality #subreality

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018