09.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
СЦЕНАРИСТ  
 RICHARD GALE
 RICHARD GALE
 RICHARD GALE
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2008      времетраене    10мин
жанр    Пародия       технология    Игрално кино      тема    Конфликт Страх
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Атанаска Чолакова
публикувано на 6 Юни 2014
Н адали има някой, който не е гледал вече този истеричен, уникален и гениален филм на Richard Gale, мигновено станал интернет сензация през 2008 година. С успеха на филма в youtube се бележи и появата на множество рекламни материали (малки и големи лъжици, тениски за кучета и хора…). На Хелоуийн в LA и по цял свят започват да се появяват масово пълчища от Spoon Кillers и техни последователи. С бюджет от само 600 $ и заснет с дигитална видео камера The Spoon Killer или оригиналното заглавие: The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon успява да вземе тринадесет награди от различни международни филмови фестивали за късометражно кино.

Гласът зад кадър е отново на Gale и още в началото зловещо отбелязва: “Some murders takes seconds, others take minutes, some murders take hours, now this murder…will take years!”
Историята най-общо се завърта около съдебния патолог Jack Cucchiaio, преследван от демон с лъжица, който сякаш е излязъл от норвежка блек метъл група и в продължение на дванадесет години налага безпощадно бедния Джак, нанасяйки му бавно и мъчително множество рани. Опитите на Джак да избяга от съществото с лъжицата се оказват неуспешни, всичко това кулминира в поредица от абсурди ситуации и изключително забавни моменти, но не и за главния герой, който развива фобия от лъжици и получава белези по цялото тяло (again and again, and again…).

Идеята е в същността си проста, но реализацията й е изключително оригинална. Richard Gale успява да задържи вниманието на зрителя до края на филма, като вкарва все нови и нови похвати в употребата на лъжицата като оръжие. При пътуванията си по цял свят в опит да избяга от своя преследвач, Джак научава, че съществото, което го преследва е безсмъртно и се нарича Ginosaji или Сребърна лъжица на японски и няма да се спре пред нищо, докато не го убие.

The Spoon Killer е забележителен пример, затова как една абсурдна идея може да се превърне в едно уникално филмово преживяване, съпътствано с много смях и на моменти съжаление към зверски пребития Джак.
#Убиецът #с #лъжица #The #Spoon #Killer #САЩ #USA #Ричард #Гейл #Richard #Gale #Комедия #Comedy #Пародия #Parody #Ужаси #Horror #Късометражно #кино #Short #film #Лъжица #Spoon #Сребърна #лъжица #Ginosaji #the #extremely #slow #murderer #with #inefficient #weapon

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018