10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 »Ќ≈ћј“ќ√–ј‘»я  

държава    ¬еликобритани€       година    2013      времетраене    20мин
жанр    ‘ентъзи ѕриключенски       технологи€    —ериал      тема    ћитологи€ и религи€ —мелост
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
≈лена –апонджиева
публикувано на 4 јприл 2014
he Underwater Realm е нищо ако не пример, че с достатъчно желание, упоритост и работливост - всичко е възможно. ћакар сама по себе си вс€ка от мини-серийките да е интригуваща, за мен лично истори€та на сами€ проект е дори по-впечатл€ваща.

¬сичко започва, когато преди н€колко години David Reynolds, английски младеж в началото на 20те си години решава да напусне специализираното училище за филми, което не подкреп€ амбициозните му идеи, и създава собствената продуцентска компани€ Realm Films. »мето произтича от страстта на млади€ режисьор към митологи€та и по-специално към легендата за јтлантида. ћакар той и екипът му да работ€т над клиентски поръчки за заснемане на събити€ и промоционални видеа, с цел да генерират приходи, основната цел на компани€та е да създават собствени филми. «апочналата на шега иде€ "защо да не направим филм, заснет изц€ло под вода" бързо пуска корени в мислите на екипа и те стартират това, което в последствие се превръща в една от най-успешните crowd-funding кампании в тази сфера.Ѕлагодарение на големи количества отлично реализиран онлайн-маркетинг и оригинални подаръци в зам€на на дарени€ чрез Kickstarter (най-големи€ сайт за crowd-fnding в света)  - Realm Pictures усп€ват да запал€т хора от ц€л св€т за иде€та си и в рамките на 31 дни събират близо $102 000 .

Ќито стотинка от тези пари не отива за заплати на екипа. ¬сичко се делегира за постро€ване на декори, наемане на техника и модифицирането й, така че да може да снима дълго време под вода и т.н. –езултатът са тези 5 малки филмчета, макар че сами€ David, предпочита да не бъдат наричани така, защото целта им никога не е била да разкажат истори€. “е са teaser-и, цел€щи да запал€т интереса към истори€та, ко€то би могла да бъде разказана в пълнометражен филм, ако големите продуцентски компании забележат проекта и пожела€т да го подкреп€т. ќще повече, те усп€ват да докажат, че заснемането на филм действително изц€ло под вода е трудно.....но възможно. («а момент само си представи детайлите: актьорите игра€т под вода без да дишат и да виждат, камерата и светлините работ€т под вода, половината екип са във водолазни костюми и кислородни маски.... ј стандартни€т снимачен работен ден е 10 часа. » така дни наред.)
ќт техническа гледна точка, дори "надводните" снимки са отлично реализирани. «вук, картина, динамика на действието ... всичко е изпипано. ќсобено впечатлена б€х от трета част, ко€то е изключително динамична и макар, че камерата снима действително движещ се декор, кадрите усп€ват да предадат хаоса и напрежението без да са твърде объркващи.ƒруго бижу в продукци€та е "подводната" актриса от последната част. —лед като изгледах "making of" разбрах, че т€ е била на практика сл€па - след н€колко часа очите й са започнали безумно да бол€т от хлорта във водата, да не говорим за онзи малък елемент, че тр€бва да заснема цели сцени без да диша. Ќищо от това обаче не проличава в сами€ филм и за всичко това - поклон пред упоритостта и таланта й!» макар от актьорската игра на женски€ персонаж в средновековието определено да има какво да се желае, останалите актьори се справ€т убедително.

Ќе знам за теб, но аз лично за пореден път съм възхитена от възможностите, които online пространството предостав€, за финансирането и в последствие - реализирането на подобни проекти. ќттук нататък остава просто да сподел€ме тези серийки с при€тели и да се над€ваме, че страхотни€т екип на Realm Pictures най-сетне ще получат така заслуженото финансиране и подкрепа от гол€мо студио, за да реализират амбициозни€ си проект в пълните му мащаби.
#david #m #reynolds #david #reynolds #JONATHAN #DUPONT #eve #hazelton #the #underwater #realm #series #5 #five #сериал #късометражен #епизоди #серии #episodes #serial #short #under #water #под #воден #подводен #вода #fantasy #фентъзи #feature #2013 #великобритани€ #uk #great #britain #realm #films #blue #ocean #sea #океан #море #синьо #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018