25.4 19:30ч
Велико Търново
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
КИНЕМАТОГРАФИЯ  

държава    Великобритания       година    2013      времетраене    20мин
жанр    Фентъзи Епичен       технология    Сериал      тема    Митология и религия Смелост
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Елена Рапонджиева
публикувано на 4 Април 2014
Т he Underwater Realm е нищо ако не пример, че с достатъчно желание, упоритост и работливост - всичко е възможно. Макар сама по себе си всяка от мини-серийките да е интригуваща, за мен лично историята на самия проект е дори по-впечатляваща.

Всичко започва, когато преди няколко години David Reynolds, английски младеж в началото на 20те си години решава да напусне специализираното училище за филми, което не подкрепя амбициозните му идеи, и създава собствената продуцентска компания Realm Films. Името произтича от страстта на младия режисьор към митологията и по-специално към легендата за Атлантида. Макар той и екипът му да работят над клиентски поръчки за заснемане на събития и промоционални видеа, с цел да генерират приходи, основната цел на компанията е да създават собствени филми. Започналата на шега идея "защо да не направим филм, заснет изцяло под вода" бързо пуска корени в мислите на екипа и те стартират това, което в последствие се превръща в една от най-успешните crowd-funding кампании в тази сфера.Благодарение на големи количества отлично реализиран онлайн-маркетинг и оригинални подаръци в замяна на дарения чрез Kickstarter (най-големия сайт за crowd-fnding в света)  - Realm Pictures успяват да запалят хора от цял свят за идеята си и в рамките на 31 дни събират близо $102 000 .

Нито стотинка от тези пари не отива за заплати на екипа. Всичко се делегира за построяване на декори, наемане на техника и модифицирането й, така че да може да снима дълго време под вода и т.н. Резултатът са тези 5 малки филмчета, макар че самия David, предпочита да не бъдат наричани така, защото целта им никога не е била да разкажат история. Те са teaser-и, целящи да запалят интереса към историята, която би могла да бъде разказана в пълнометражен филм, ако големите продуцентски компании забележат проекта и пожелаят да го подкрепят. Още повече, те успяват да докажат, че заснемането на филм действително изцяло под вода е трудно.....но възможно. (За момент само си представи детайлите: актьорите играят под вода без да дишат и да виждат, камерата и светлините работят под вода, половината екип са във водолазни костюми и кислородни маски.... А стандартният снимачен работен ден е 10 часа. И така дни наред.)
От техническа гледна точка, дори "надводните" снимки са отлично реализирани. Звук, картина, динамика на действието ... всичко е изпипано. Особено впечатлена бях от трета част, която е изключително динамична и макар, че камерата снима действително движещ се декор, кадрите успяват да предадат хаоса и напрежението без да са твърде объркващи.Друго бижу в продукцията е "подводната" актриса от последната част. След като изгледах "making of" разбрах, че тя е била на практика сляпа - след няколко часа очите й са започнали безумно да болят от хлорта във водата, да не говорим за онзи малък елемент, че трябва да заснема цели сцени без да диша. Нищо от това обаче не проличава в самия филм и за всичко това - поклон пред упоритостта и таланта й!И макар от актьорската игра на женския персонаж в средновековието определено да има какво да се желае, останалите актьори се справят убедително.

Не знам за теб, но аз лично за пореден път съм възхитена от възможностите, които online пространството предоставя, за финансирането и в последствие - реализирането на подобни проекти. Оттук нататък остава просто да споделяме тези серийки с приятели и да се надяваме, че страхотният екип на Realm Pictures най-сетне ще получат така заслуженото финансиране и подкрепа от голямо студио, за да реализират амбициозния си проект в пълните му мащаби.
#david #m #reynolds #david #reynolds #JONATHAN #DUPONT #eve #hazelton #the #underwater #realm #series #5 #five #сериал #късометражен #епизоди #серии #episodes #serial #short #under #water #под #воден #подводен #вода #fantasy #фентъзи #feature #2013 #великобритания #uk #great #britain #realm #films #blue #ocean #sea #океан #море #синьо #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
партньори
In Globo
PR notes


р. Велико Търново 98FM
PR notes


Actualno.com
PR notes


Под Mоста
PR notes


Plovdiv Time
PR notes


Go Guide
PR notes


радио Новините СЕГА, 105.6
PR notes


9th LLF
PR notes


Stenata
PR notes


Арт Колеж
PR notes


No Blink
PR notes


CinePromo
PR notes


Dream Team Events
PR notes


Неконформистка Алтернатива
PR notes


печатница Ploter.BG
PR notes


Coffee&Gallery Cu29 Пловдив
Клуб на пътешественика София
Коуъркинг Хъб-а Самоков
Кино Влайкова София
Абордаж София
Беглика фестивал Беглика Фест
TAM club Велико Търново
Stage Bar Благоевград
Къщата на Архитекта Стара Загора
Лятно кино в квартала Варна
Капана фест Пловдив
Културен център G8 София
Петното Пловдив
ДОМА фест с. Долна Малина
Wake Up Festival Wake Up
Лятно кино в парка Пловдив
хижа Амбарица Централен Балкан
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАС ПРЕСЦЕНТЪР КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018