РЕЖИСЬОР  
СЦЕНАРИСТ  
 EDSON ODA
 EDSON ODA
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Бразилия       година    2012      времетраене    3мин
жанр    Драма       технология    Мултимедия      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 20 Януари 2014
Ж ивеем във времена, в които имаме почти пълната свобода да излизаме от реалността във почти всички видове изкуства и най-вече киното. В зората на киното, първите филми, които са излизали от рамките на обективната реалност са били често неразбирани и недотам одобрявани от публиката. В последствие хората стават критични към тях, което поражда спорове и от тях лека-полека започват да се отварят към този тип кино. Появяват се и фантастичните филми, които макар и да са изглеждали нереалистични са се превръщали в мечта на много хора, а мечтите са енергия. Тази енергия ускорява развитието на хората, а така и на социума.
 
И ето, днес попадаме на The Writer, който не е фантастичен, а де факто реален – разказва за избора на един мъж да убие друг мъж, чиято дъщеря го разубеждава. Това е напълно възможен сценарий в действителността, нали. Да, до момента в който не противопоставя два елемента от литературата по абсурден начин и чупи нормите на реалността. Тоест нереалност. Как обаче изглежда нереалността? Невъзможност на реалността или неоткрито измерение на реалността? В този смисъл вие не отхвърляте The Writer като невъзможен, а за някакво време докато гледате, оставяте съзнанието ви да проектира как би изглеждал света, в който литературните герои могат да се противопоставят на Автора? Бързо откривате ирационализма в тази идея и въпреки това, вие нямате проблем с това противоречие, защото е твърде интересна комбинацията на тези два елемента, чиято връзка е по същество еднопосочна Автор – герои и обратното е абсурд. Но абсурда е също толкова качествена идея, колкото и реалната му противоположност. The Writer.
 
Е, от време на време мяза на мексикански сериал (от онези), но в последствие далеч излиза от квадратната и еднотипна сапунена действителност и ни кара да се замислим върху една невъзможна, но интересна перспектива... Свят, в който героите са истински личности и не зависят от намеренията на Бога. Хмм, това не е прилича ли и на една друга конструкция в нашия свят – ние сме Божии създания. Но престъпваме Божиите заповеди. И някои горят в ада за това. Колко добре онагледено. Абсурдна идея според физиката на литературата, същевременно обяснява най-популярната формула на нашия свят. 
#the #writer #edson #oda #бразилия #brazil #2012 #multimedia #мултимедия #драма #drama #писателят

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018