24.10 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
—÷≈Ќј–»—“  
 EDSON ODA
 EDSON ODA
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Ѕразили€       година    2012      времетраене    3мин
жанр    ƒрама       технологи€    ћултимеди€      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 20 януари 2014
ивеем във времена, в които имаме почти пълната свобода да излизаме от реалността във почти всички видове изкуства и най-вече киното. ¬ зората на киното, първите филми, които са излизали от рамките на обективната реалност са били често неразбирани и недотам одобр€вани от публиката. ¬ последствие хората стават критични към т€х, което поражда спорове и от т€х лека-полека започват да се отвар€т към този тип кино. ѕо€в€ват се и фантастичните филми, които макар и да са изглеждали нереалистични са се превръщали в мечта на много хора, а мечтите са енерги€. “ази енерги€ ускор€ва развитието на хората, а така и на социума.
 
» ето, днес попадаме на The Writer, който не е фантастичен, а де факто реален – разказва за избора на един мъж да убие друг мъж, чи€то дъщер€ го разубеждава. “ова е напълно възможен сценарий в действителността, нали. ƒа, до момента в който не противопостав€ два елемента от литературата по абсурден начин и чупи нормите на реалността. “оест нереалност.  ак обаче изглежда нереалността? Ќевъзможност на реалността или неоткрито измерение на реалността? ¬ този смисъл вие не отхвърл€те The Writer като невъзможен, а за н€какво време докато гледате, остав€те съзнанието ви да проектира как би изглеждал света, в който литературните герои могат да се противопостав€т на јвтора? Ѕързо откривате ирационализма в тази иде€ и въпреки това, вие н€мате проблем с това противоречие, защото е твърде интересна комбинаци€та на тези два елемента, чи€то връзка е по същество еднопосочна јвтор – герои и обратното е абсурд. Ќо абсурда е също толкова качествена иде€, колкото и реалната му противоположност. The Writer.
 
≈, от време на време м€за на мексикански сериал (от онези), но в последствие далеч излиза от квадратната и еднотипна сапунена действителност и ни кара да се замислим върху една невъзможна, но интересна перспектива... —в€т, в който героите са истински личности и не завис€т от намерени€та на Ѕога. ’мм, това не е прилича ли и на една друга конструкци€ в наши€ св€т – ние сме Ѕожии създани€. Ќо престъпваме Ѕожиите заповеди. » н€кои гор€т в ада за това.  олко добре онагледено. јбсурдна иде€ според физиката на литературата, същевременно об€сн€ва най-попул€рната формула на наши€ св€т. 
#the #writer #edson #oda #бразили€ #brazil #2012 #multimedia #мултимеди€ #драма #drama #писател€т

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018