14.12 19:30ч
—амоков
–≈∆»—№ќ–  
—÷≈Ќј–»—“  
 ANDREW BRAND
 ANDREW BRAND
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ¬еликобритани€       година    2010      времетраене    17мин
жанр    “рилър       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
 онстантин ћравов
публикувано на 16 ќктомври 2013
ау ... ≈**ти стр€скащото, а? Ќа първо гледане не може да се каже много повече от това и н€ма по-добър от дадени€ ми повод, за да започна да се прав€ на —лавой ∆ижек (Google it – струва си). Ќе че е подражаем, възприеми го като жалък опит на обикновен почитател.

“ози филм е пример за кинематографи€та, ко€то с€каш най-много ми лежи на сърцето. –азредени€т диалог, прекрасните в цветово и съдържателно отношение кадри, цели€ мистицизъм – всичко те провокира да разсъждаваш за случилото и случващото се извън кадър, а защо не и просто в собствената ти глава. ћоже би тук не е толкова сложно, но пък си струва чат-пат да си пофилософстваме.

ќчевидно централни за цели€ филм са отношени€та на  рис и баща му. ќще по-очевидно е, че те са били разхвърл€ни като къщата, в ко€то се намира протагонистът, и където тр€бва сам да разсъждава върху всичките си дилеми ...  и да ги подреди, а не просто позаплакне (начало-край). »маме намръщената му физиономи€ пред сватбената снимка на родителите му, разговорът със свещеника – всичко което сочи, че много неща не са били в ред. ѕосле неотворените писма и сън€ с бащата –  рис €вно е страдал от факта, че тате не му е обръщал достатъчно внимание ...

јко паузирате върху ксерокопи€та на статии, които главни€т герой вади от кути€та, ще разберете каква е иде€та на звънеца и гроба. ¬ далечното минало този тип „сингализаци€” е изобретена, поради наличието на много случаи на хора, погрешно сметнати за умрели и погребани живи, най-вече болни от холера.

» така – имаме погребани€ жив баща, неспиращ да звъни, който докато  рис стигне до него вече си е съвсем умр€л. ѕосле внезапното опразване на гроба, който поглъща сами€  рис. ясно е, че във времената на новичката кола ѕежо н€ма холера.  акво символизират болестта, живото погребване и звънеца?

јлиенаци€та.  акто вече казахме, геро€т страда от липсата на достатъчно дълбоки отношени€ с баща му.  огато в крайна сметка и родител€т има нужда от детето си, то е готово да завре повиците му в запечатани кашони, да си прочисти главата от комплексите и да си продължи живота. » да е прекалено късно, когато все пак се сети за теб.

Ќо тези проблеми не е достатъчно просто да ги заметеш. “е  са част от теб, и без да усетиш ти си се превърнал в следващи€, който дърпа връвта, но вече н€ма кой отгоре да чуе звънчето. јко на теб не са ти обръщали достатъчно внимание, веро€тно и ти н€ма да обръщаш на следващи€, а в крайна сметка всички  сме сами в гроба.

ћай е това, а? “и как го възприе?
#трилър #ужаси #семейство #отношени€ #баща #син #гроб #звънец #англи€

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018