09.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР И СЦЕНАРИСТ  
 LIAM CONNOR
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Австралия       година    2013      времетраене    7мин
жанр    Философски Драма       технология    Игрално кино      тема    Конфликт Иронични обрати
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 14 Юни 2013
А ко европейското кино е съдържателно откъм идеи, навлиза в дълбоките води на човешките открития и отделя доста време за това, то американското пък гази в плитките води, носейки ви по течението без да ви кара много да мислите. Австралийското кино е някъде по средата... Разбира се обобщенията, когато говорим за късометражно кино не са уместни, защото има много примери, които ги оборват, но някакси се усеща един общ вкус, с който може да се опишат.
 
Time, финалист на Tropfest, разказва за времето, не от научна гледна точка, а от чисто човешка. James прави просто съждение, което логически е ясно на всеки човек и в същото време, колко пъти сте се замисляли върху този факт, че ако наистина в бъдещето сме изобретили машина за пътуване във времето, то вероятно не бихме го показали в миналото ни, за да не нарушим хода на събитията?! Вярно или не, напрегнатия край отговаря на въпросите му за времето. Интересно е, че хората вече са измислили приложението и правилата за употреба на тази машина. Остава само да я измислим и самата нея.
 
Нещата, които правят Time красив и запомнящ се филм  са няколко. Първо, изчистеният кино език. Чисти, но изпипани кадри, прости ситуации без да се задълбава в детайли, ретроспекцията е ясно отделена от текущото действие. Тази семпла сюжетна линия ни отвежда до колата на майка му, където вече усещаме, че нещо може да се случи. И се случва... На мен лично, финалната сцена ми спря дъха за някакви секунди. Толкова добре беше изиграно всичко, че наистина се потопих в реалността на Time, забравяйки, че съм обикновен зрител. Това е магията на киното! Освен това, те му се подиграваха, но той наистина спаси живота на майка си... В този ред на мисли може да се задълбае и в този аспект, но това вече оставям на вас.
#Time #LIAM #CONNOR #Австралия #2013 #australia #filosophy #live #action #игрално #кино #философски #time #connor #time #australia #време #австралия #философски #инцидент #транспорт #бъдеще #предсказание #incident #transport #future #prophecy #instinct

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018