15.11 16:00ч
ѕловдив
–≈∆»—№ќ– » —÷≈Ќј–»—“  
 LIAM CONNOR
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    јвстрали€       година    2013      времетраене    7мин
жанр    ‘илософски ƒрама       технологи€    »грално кино      тема     онфликт »ронични обрати
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 14 ёни 2013
ј ко европейското кино е съдържателно откъм идеи, навлиза в дълбоките води на човешките открити€ и отдел€ доста време за това, то американското пък гази в плитките води, носейки ви по течението без да ви кара много да мислите. јвстралийското кино е н€къде по средата... –азбира се обобщени€та, когато говорим за късометражно кино не са уместни, защото има много примери, които ги оборват, но н€какси се усеща един общ вкус, с който може да се опишат.
 
Time, финалист на Tropfest, разказва за времето, не от научна гледна точка, а от чисто човешка. James прави просто съждение, което логически е €сно на всеки човек и в същото време, колко пъти сте се замисл€ли върху този факт, че ако наистина в бъдещето сме изобретили машина за пътуване във времето, то веро€тно не бихме го показали в миналото ни, за да не нарушим хода на събити€та?! ¬€рно или не, напрегнати€ край отговар€ на въпросите му за времето. »нтересно е, че хората вече са измислили приложението и правилата за употреба на тази машина. ќстава само да € измислим и самата не€.
 
Ќещата, които прав€т Time красив и запомн€щ се филм  са н€колко. ѕърво, изчистени€т кино език. „исти, но изпипани кадри, прости ситуации без да се задълбава в детайли, ретроспекци€та е €сно отделена от текущото действие. “ази семпла сюжетна лини€ ни отвежда до колата на майка му, където вече усещаме, че нещо може да се случи. » се случва... Ќа мен лично, финалната сцена ми спр€ дъха за н€какви секунди. “олкова добре беше изиграно всичко, че наистина се потопих в реалността на Time, забрав€йки, че съм обикновен зрител. “ова е маги€та на киното! ќсвен това, те му се подиграваха, но той наистина спаси живота на майка си... ¬ този ред на мисли може да се задълбае и в този аспект, но това вече остав€м на вас.
#Time #LIAM #CONNOR #јвстрали€ #2013 #australia #filosophy #live #action #игрално #кино #философски #time #connor #time #australia #време #австрали€ #философски #инцидент #транспорт #бъдеще #предсказание #incident #transport #future #prophecy #instinct

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018