11.8 21:00ч
Трявна
РЕЖИСЬОР  
СЦЕНАРИСТ  
 ИВАН ИВАНОВ
 МАЯ ПЕТКОВА
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    България       година    2011      времетраене    13мин
жанр    Драмедия       технология    Игрално кино      тема    Цинизъм
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 9 Юни 2013
М ного готин филм! Готин, не само защото участват Китодар и Ники Станчев, които за мен са герои на съвременното късометражно кино, но и защото историята е многопластова и всеки може да намери своя смисъл в нея. Изненадан съм, че така успешно са преплетени двете линии, които извън контекста на филма са тотално различни една от друга - типичната офис проблематика и фундаменталните въпроси за времето в една трагикомична история. Героите в Timed Out ги срещаме често в ежедневието ни. Гадния шеф с мустак и мазен поглед, служителя комплексар, който гледа, но не действа и напращялата колежка, която както много често се случва в живота се озовава в центъра на конфликта. Кафе машината е манната небесна, която вместо кафе пуска нещо мистериозно. Нещо, за което сигурно половината свят мечтае, но е несъвместимо с нашата реалност. Нещо, което ще промени със сигурност живота на неговия притежател. Нещо, което може да бъде оръжие, а може да бъде средство за катастрофално фиаско, което да се превърне в кладенеца, бавно поглъщащ притежателя му.

Във всеки случай Timed Out представя една интересна ситуация, която изважда на показ слабостите на човешката природа, а по-ценното е, че го прави, без да навлиза в екзистенциалната драма, от която ми е дошло до гуша. Краят му е тежък, но и поучителен за някои хора. Агонията на безкрайността, която впрочем ми напомня за края на книгата Ice Hunt на James Rollins, от която ме побиват тръпки, само да си я представя... Има и още нещо. Мисля, че под повърхностния конфликт между шефа и Ники стои едно дълбоко послание, което се корени именно в тази възможност времето да бъде спирано. Няма да го формулирам с думи, защото е най-ценно, когато го усетите сами, защото само тогава го интериоризирате качествено в съзнанието си. Но ще ви подскажа малко... Не е важно дали оръжието ще е лист хартия или базука M6A3, важен е пръстът, който седи зад спусъка.Приятно гледане, а след това можете и да гледате интервю със създателите на филма!
#timed #out #почивка #ники #станчев #николай #иван #иванов #китодар #тодоров #бг #български #българия #филм #bg #bulgaria #2011 #drama #comedy #dramedy #драма #комедия #драмедия # #kitodar #todorov #китодар #тодоров #иван #иванов #ivan #ivanov

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018