22.11 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
—÷≈Ќј–»—“  
 »¬јЌ »¬јЌќ¬
 ћјя ѕ≈“ ќ¬ј
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Ѕългари€       година    2011      времетраене    13мин
жанр    ƒрамеди€       технологи€    »грално кино      тема    ÷инизъм
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 9 ёни 2013
ћ ного готин филм! √отин, не само защото участват  итодар и Ќики —танчев, които за мен са герои на съвременното късометражно кино, но и защото истори€та е многопластова и всеки може да намери сво€ смисъл в не€. »зненадан съм, че така успешно са преплетени двете линии, които извън контекста на филма са тотално различни една от друга - типичната офис проблематика и фундаменталните въпроси за времето в една трагикомична истори€. √ероите в Timed Out ги срещаме често в ежедневието ни. √адни€ шеф с мустак и мазен поглед, служител€ комплексар, който гледа, но не действа и напращ€лата колежка, ко€то както много често се случва в живота се озовава в центъра на конфликта.  афе машината е манната небесна, ко€то вместо кафе пуска нещо мистериозно. Ќещо, за което сигурно половината св€т мечтае, но е несъвместимо с нашата реалност. Ќещо, което ще промени със сигурност живота на негови€ притежател. Ќещо, което може да бъде оръжие, а може да бъде средство за катастрофално фиаско, което да се превърне в кладенеца, бавно поглъщащ притежател€ му.

¬ъв всеки случай Timed Out представ€ една интересна ситуаци€, ко€то изважда на показ слабостите на човешката природа, а по-ценното е, че го прави, без да навлиза в екзистенциалната драма, от ко€то ми е дошло до гуша.  ра€т му е тежък, но и поучителен за н€кои хора. јгони€та на безкрайността, ко€то впрочем ми напомн€ за кра€ на книгата Ice Hunt на James Rollins, от ко€то ме побиват тръпки, само да си € представ€... »ма и още нещо. ћисл€, че под повърхностни€ конфликт между шефа и Ќики стои едно дълбоко послание, което се корени именно в тази възможност времето да бъде спирано. Ќ€ма да го формулирам с думи, защото е най-ценно, когато го усетите сами, защото само тогава го интериоризирате качествено в съзнанието си. Ќо ще ви подскажа малко... Ќе е важно дали оръжието ще е лист харти€ или базука M6A3, важен е пръстът, който седи зад спусъка.ѕри€тно гледане, а след това можете и да гледате интервю със създателите на филма!
#timed #out #почивка #ники #станчев #николай #иван #иванов #китодар #тодоров #бг #български #българи€ #филм #bg #bulgaria #2011 #drama #comedy #dramedy #драма #комеди€ #драмеди€ # #kitodar #todorov #китодар #тодоров #иван #иванов #ivan #ivanov

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018