09.7 20:30ч
ѕловдив
Ѕотев е идиот ƒ≈яЌ Ѕј–ј–≈¬

≈дин ученик си позвол€ва да озаглави есето си ДЅотев е идиотУ. ќт това заглавие произтича ситуаци€, ко€то може да промени нагласата на всеки негов съученик, след като директорката го изправ€ пред класа и се опитва да наложи своите възгледи.

гледай           Ѕългари€           2013           9мин
’ижа —“ќ»Ћ ƒ»ћ»“–ќ¬

≈дин кратък филм, който успешно предава атмосферата на една от последните останали истински хижи в българските планини, както и характера на двама от нейните стопани.  расивите кадри ще ви пренесат там и ще събуд€т желанието да се почувствате "на правилното м€сто".

гледай           Ѕългари€           2014           4мин
Ѕаба Roza Kolchagova

≈дна баба в сво€та къщичка н€къде на село всеки ден се подготв€ за посещението на децата си. » всеки ден става все по-малка.

гледай           Ѕългари€           2017           6мин
One Night Stand JACK TEW

≈дна мацка се събужда и с изненада открива, че се намира до н€какво момче, а обстановката е мега кочина. “€ не помни какво се е случило, но знае едно. “р€бва по най-бързи€ начин да се разкара оттам по възможност без да го събуди. «вучи като миси€ (не)възможна.

гледай           —јў           2011           5мин
 онтражур  јЋќяЌ ѕј“≈– ќ¬ » ¬јЋ “ќƒќ–ќ¬

У„есто си мисл€, че зад повърхността на реалността има скрити много по-важни истини.  акъв по добър капан за лов на неочаквани разкрити€ от един стар фотоапарат...Ф

гледай           Ѕългари€           2014           27мин
«аложна къща Neshka Karadzhinska

≈дна възрастна жена, загубила съпруга си, решава да продаде н€кои вещи в местната заложна къща... ѕреди 130 години ќскар ”айлд е казал, че днес познаваме цената на всичко и стойността на нищо. "«аложна къща" по разказ на ƒе€н ≈нев, с участието на  алин —ърменов!

гледай           Ѕългари€           2011           9мин
The Piano Tuner OLIVIER TREINER

јбсолютен шедьовър!!! јкордьор на пиана се преструва на сл€п, защото така има повече клиенти. ƒо каква ситуаци€ обаче може да доведе този фалш?! ≈дин от най-добрите трилъри, които съм гледал. »зтънчен, завлад€ващ, тъжен, психологически! —ъвършен!

гледай           ‘ранци€           2012           13мин
Happy Sushi ANDY GREEN

ћъж е седнал в €понски ресторант, поръчва си суши, масата му се клати, той постав€ кибритче под едини€ крак и за фон главни€т готвач се кара със сервитьора. ƒокъде ще стигне тази ситуаци€, когато съдбата му показва среден пръст?

гледай           —јў           2010           3мин
Panyee FC MATT DEVINE

Ќ€колко тайландски хлапета имат лоши€ късмет да са запалени по футбола и да живе€т в услови€, които ги лишават от крайъгълни€ камък на детството - квартални€ мач. ¬ тази истори€, ко€то ще ви накара да се усмихнете, те взимат нещата в свои ръце.  ак?

гледай           “айланд           2011           5мин
ћир яЌ„ќ ћ»’ј…Ћќ¬

"ћир" е ултракъсометражен филм, който събира два противоположни елемента Ц този на блаженството срещу този на избухващата реалност, пропита с адреналин в името на едно Ц ћ»–. ѕрекрасен български проект, който ще ви изненада!

гледай           Ѕългари€           2012           2мин
Time LIAM CONNOR

≈дно момче намира нещо, което см€та, че е оставено от него сами€ н€къде в бъдещето, за да промени хода на събити€та в насто€щето. "¬реме" е истори€, изследваща времето по нетипичен начин. —печелил 4 престижни награди, този филм ще ви спре дъха.

гледай           јвстрали€           2013           7мин
—паси ме »¬јЌ ћ≈Ќ ј„≈¬

“ази истори€ разказва за един човек, решил да вземе нелекото решение да се самоубие. ≈дно позвън€ване на вратата секунди преди да дръпне спусъка, ще промени живота му из основи. ‘илм за живота, отношението към него и за случайните неща.

гледай           Ѕългари€           2012           9мин
—амардала Sava Ivanov

¬изуално-философска истори€ за модерни€ св€т, технологиите, социалните мрежи и т€хното вли€ние върху хората.

гледай           Ѕългари€           2019           7мин
Two & Two BABAK ANVARI

¬ н€кое от многобройните училища в »ран ще се случи нещо. ўе бъде променен един закон в математиката. ќт днес нататък 2 + 2 ще е равно на 5. ѕодписано с указ от директора и подкрепено от преподавателите. Ќо защо?

гледай           ¬еликобритани€           2011           8мин
Bargain RACHEL GIVNEY

≈дна не особено сексапилна жена се озовава седнала на един диван до гаджето на сестра си в нейно отсъствие и иска от него да си свали тениската.  акво ще направи той? ¬ Bargain има нещо умопомрачаващо просто и в същото време екзистенциално красиво.

гледай           јвстрали€           2009           7мин
Maika mi calling Deyan Bararev

≈дна искрена, тъжна, но добре заснета човешка истори€ за двама брат€, нощна —офи€ и наркотици с кофти изход.

гледай           Ѕългари€           2015           24мин
 арантина Dimitar Dimitrov - Animiter

÷ели€т град е затворен. ≈дин мъж се събужда в безнадежден св€т, изтъкан от страх, изолаци€ и мрак. Ќикой не знае какво точно се случва. “ова е карантина!

гледай           Ѕългари€           2020           3мин
Ѕезименен Ivan Moskov, Igor Hristov

Ћирична истори€ за писател, който се опитва да изб€га от реалността в търсене на вдъхновение. ƒали по€вилото се малко момиченце е самото вдъхновение, или той е попаднал в собствени€ си измислен св€т?

гледай           Ѕългари€           2013           20мин
Ќедел€ Yonko Dimitrov

 омеди€, ко€то ни показва два характера... на една звезда и на едно малко село. »ма ли сблъсък?  акво е необходимо за едно добро "Ўќ”"? …онко ƒимитров ни разкрива през филма "Ќедел€".

гледай           Ѕългари€           2019           15мин
God is in The Neurons REESE LEYSEN

Ѕивши€т геймър Athene прави проучване върху естеството на мисловни€ процес като способност на човека, отличаваща го от останали€ биологичен св€т. –езултатите са представени под формата на филм. Theory of Everything. “ози филм ще ви промени живота. Ќе се шегуваме.

гледай           Ѕелги€           2011           21мин
ћоже би утре Martin Iliev

—ам не е излизал от вкъщи повече от две години и наблюдава света през телескопа си като да е друга планета.

гледай           Ѕългари€           2017           24мин
’ормони »Ќј Ќ» ќЋќ¬ј

¬ този див, но изпипан филм на –айна и »на от ЌЅ” ще видите в пълна сила алогична, абстрактна, но същевременно грабваща вниманието иде€ с контраст, метафори, цветове, чар, емоции и... €ко хормони!

гледай           Ѕългари€           2011           4мин
Pizza Verdi Gary Nadeau

"ѕица ¬ерди" е брил€нтен филм с многопластов сценарий и дълбоко послание, заснет с неверо€тен стил. ‘илм за един доставчик на пица, оперна певица и красив апартамент в ћанхатън или поне така изглежда... ‘илм, чийто край ще спре дъха ви.

гледай           —јў           2011           7мин
What If Animals Ate Fast Food KYRA BUSCHOR

ќгромен процент днес от хората в Дразвитите страниУ са дебели, защото лежат и €дат хамбургери. ≈дин екип от √ермани€ приложи този проблем върху животните... –езултатът е покъртителен см€х. ƒобре че животните не про€доха fast food.

гледай           √ермани€           2013           2мин
Jive Babe JACK WHITELEY

»мпресионистичен филм, заснет из красивите български планини и села, за една хубава жена с пушка в ръка, ко€то си пуши цигарата, кара си ладата, радва окото на всички, успели да € зърнат, и... пали мъжете около себе си. Ѕуквално.

гледай           Ѕългари€           2012           4мин
Next Floor Denis Villeneuve

√рупа богаташи се събира на маса, за да се отдадат на най-дълбоките си чревоугодни фантазии. —ъс зрелищни€ си, изпипан до последни€ детайл и дълбоко метафоричен кино език, ƒени ¬илньов е постигнал нещо върховно.

гледай            анада           2008           12мин
ƒрасканица Ћюбомир ѕечев

"ƒрасканица" е разказ за детска градина, в ко€то едно дете ще бъде в центъра на абсурдна ситуаци€. “о се заключва в склада, а единствени€т ключ, който може да разкрие защо то е там, е една рисунка. "ƒрасканица" ще ви разсмее и ще ви смигне леко за действителността ни.

гледай           Ѕългари€           2012           15мин
Zero CHRISTOPHER KEZELOS

Zero ни потап€ в един утопичен св€т, където всички са родени с числа и те определ€т социални€ им статус. Ќа родените с нула обществото отрежда забрана да се възпроизвеждат.  акво обаче се случва когато все пак две Ќули се влюбват една в друга?!

гледай           јвстрали€           2010           12мин
Seen Petar Boyadzhiev & Nikolay Draganov

ќнлайн средата спасение или робство се €в€ва, в контекста на времето, в което живеем? —лучайно или не Seen уцелва време, в което тепърва този въпрос ще бъде все по-актуален, защото сега всички ние ще се затворим във виртуалните ни стаи.

гледай           Ѕългари€           2019           27мин
“ова л€то през зимата Dimitris Georgiev

ƒвама при€тели прекарват безсънна нощ в очакване да разберат дали това, което се е случило с най-добрата им при€телка, наистина е в€рно.

гледай           Ѕългари€           2020           19мин
Golem PATRICK MCCUE

„овекът е станал най-удивителното същество на «ем€та, от момента, в който е изрекъл јз. ќт този факт произтича един въпрос, който хил€ди години е бил и продължава да бъде двигател на човечеството Ц защо.  расив и дълбок, Golem по Stanislaw Lem ще ви смрази!

гледай           √ермани€           2012           8мин
North Korea Film Madness SHANE SMITH

¬ъпреки разпада на ———– и отхвърл€нето на комунистическата иде€ от света, все още има н€кои последни бастиони. ≈дин от т€х е —еверна  оре€ Ц най-мрачни€т, затворен и абсурден режим. —ега си представете, че —еверна  оре€ има собствена филмова индустри€!

гледай           —јў           2012           23мин
”чител ќрлин ћилчев - јтила

‘илмът разказва за 17-годишно момче от ромски произход, което открива сво€ музикален талант. —лед конфликт в класната ста€, негови€т учител решава да го провокира да се противопостави на агреси€та и да потърси себе си. “ова може да промени живота му.

гледай           Ѕългари€           2014           18мин
The Employment SANTIAGO BOU GRASSO

¬ този анимационен филм от »спани€, гледната точка на Patricio Plaza ще ви изведе в едно измерение, от което ще бъдете дълбоко удивени колко точно всъщност може да осъзнаете генезиса на пон€ти€та общество и икономика.

гледай           »спани€           2012           7мин
„ест Pavel G. Vesnakov

ћанол Ц човек с установени в€рвани€ и ценности се сблъсква със св€т, твърде далечен от разбирани€та му. ѕредстои му битка, ко€то от самото начало е изгубена.

гледай           Ѕългари€           2013           30мин
ќмлет Nadejda Koseva

"ќмлет" е разтърсваща истори€ за ден€ на една майка, оцел€ваща през тежката 1996 г. "ќмлет" не е просто филм, той е истинска истори€, прежив€на от всички съвременници на това време, когато отча€нието се превърна във философи€ на обществото...

гледай           Ѕългари€           2008           5мин
The Biggest World Scam MICHAEL MALONEY

ƒнес рекордно малък процент хора контролират рекордно гол€м процент други хора.  ак става това и как се поддържа най-мащабната илюзи€, създавана н€кога, ко€то внушава, че хората са свободни и независими, когато имат пари в джоба? » какво е FED?

гледай           —јў           2013           30мин
Eдна л€тна истори€ Ѕќ… ќ ўќЌќ¬

¬ъздухът в —офи€ може да бъде при€тен, особено през л€тото, когато има по-малко хора, н€ма работа и най-накра€ ти е останало малко време за романтика. "≈дна л€тна истори€" е интересна интерпретаци€ на тази атмосфера.

гледай           Ѕългари€           2011           3мин
Death Buy Lemonade Kyu-Bum Lee

Death Buy Lemonade е кратка анимаци€ с фин черен хумор, от който всеки може да заключи н€какви неща.  ато например добър човек ли си? »ли гаден капиталист? —мееш ли да се ебаваш със смъртта?  акво става като откажеш на жадни€ вода?!

гледай            анада           2010           2мин
ќдраскан Viktor Antonov

ћайки е дете на съвремието ни, създаващо изкуство с послание, което н€кои намират за вандалско. ƒен€т, в който има изпит, се обръща тотално, когато до него с€да јнна Ц готина мацка... но неподготвена. "ќдраскан" е свежа истори€ за ден€ на един графитаджи€!

гледай           Ѕългари€           2011           10мин
—ладки Deyan Tsvyatkov

»стори€ за една алхимическа сладкарница, за удоволствието от вкуса, забравата, любовта и т€хната пристраст€ваща сила.

гледай           Ѕългари€           2018           8мин
1/100 of a Second SUSAN JACOBSON

¬ “урци€, този филм е представен под заглавието Insanl insanllglndan Utandlran Film, което значи: Д‘илмът, от който хората се срамуват, че са хораУ... —илен! √ениален! Ѕрил€нтен! »стори€!

гледай           ¬еликобритани€           2009           5мин
ѕътеки ≈ћ»Ћ»јЌ ƒ≈„≈¬

Ѕременна жена със здравословни проблеми започва да ражда във влак, пътувайки с още трима герои в трите крайности Ц бездомник, богаташ и проститутка.  акво ще се случи, обаче, зависи от вас, зрителите. —ъвсем сериозно!

гледай           Ѕългари€           2011           15мин
ѕесен на песните ƒ»ћ»“Џ– –јƒ≈¬

ѕесен на песните... разтърсваща истори€ за при€телството, времето, спомените и живота. »стори€, разказана по неверо€тен начин, без нито една проронена дума, от ко€то всеки може да направи паралели със собствената си действителност. Ўедьовър!

гледай           Ѕългари€           2009           13мин
«начителните други ƒе€н Ѕарарев

"«начителните други" освен термин в статистиката е личната истори€ на един мъж, в ко€то наркотиците са стъпало, но не и стълба. ѕо-интересното обаче е начинът, по който филмът не дефинира посоката на стъпалото. “ова е запазено за зрител€.

гледай           Ѕългари€           2012           15мин
One Day DE JOEL CORCIA

One Day разказва за мъж, който живее в магическа къща. ¬секи ден т€ си смен€ местоположението на «ем€та, преминавайки през неверо€тно красиви гледки. ≈дин ден, обаче, призем€вайки се в града, нещата се промен€т, когато той среща н€кого.

гледай           ‘ранци€           2012           4мин
Voice Over MARTIN ROSETE

Ќа един космонавт му остават 2 минути живот. Ќа един войник му остават 2 минути да спаси жена си от ’олокоста. Ќа един водолаз му остават 2 минути, преди да поеме по дълги€ път към дъното на океана. ¬сичко е свързано!

гледай           »спани€           2012           9мин
 алачакра Ѕорислав  арамелски, јнтони  ръстев

 алачакра означава  олело на времето на санскрит. ‘илософи€та на тази традици€ се основава на времето и циклите Ц от планетарните цикли до тези на диханието ни. „рез  алачакра се достига до най-дълбоките енергии в т€лото по път€ към ѕросветлението.

гледай           Ѕългари€           2012           18мин
«евс Pavel G. Vesnakov

ƒвама брат€ се връщат един към друг, докато търс€т начин да погребат и изпрат€т сво€ баща.

гледай           Ѕългари€           2015           30мин
ћагазинът за самоубийци Monica Lazova

¬ един обикновен семеен магазин, се продават неща, които веро€тно не бихте намерили за уместни. —токата се състои от всевъзможни пособи€ за изпълнение на самоубийство. ‘илм, в който б€лото е черно, черното б€ло, а сивото - поле за всевъзможни интерпретации.

гледай           Ѕългари€           2013           21мин
ѕромени Pavel Penchev & Evgeni Todorov

≈ритре€, отделила се от ≈тиопи€ преди 20 години, е една от най-бързо развиващите се страни в јфрика с основен фокус върху образованието, докато  алашников продължава да присъства по улиците. ƒвама българи разказаха т€хната истори€. „уйте €!

гледай           Ѕългари€           2010           13мин
»митатор ƒјЌ» Ћј«ј–ќ¬

"»митатор" е късометражна анимаци€, ко€то ни показва път€ на един артист. ‘илмът н€ма сюжет, нито проблематика, а представ€ един модел, вплетен умело в нестандартната анимаци€. "»митатор" е творение на студент от ЌЅ”. ѕризнавам си, впечатлен съм!

гледай           Ѕългари€           2012           2мин
Earth MICHAEL KONIG

¬ продължение на 3 месеца със съдействието на Ќј—ј, ћайкъл  ьониг снима «ем€та от ћеждународната космическа станци€.  адрите на мегаполисите нощем, пол€рното си€ние, магистралите и гръмотвеичните бури ще ви спрат дъха, съвсем сериозно!

гледай           —јў           2012           5мин
ƒобри Orlin Milchev

ќвчар намира в гората тъмнокож бежанец. ‘илм, който спокойно би могъл да е по действителен случай.

гледай           Ѕългари€           2016           27мин
Chick MICHAL SOCHA

Chick е филм за една... Ќе, това не е просто филм, това е приказка за една дама, ко€то вечер€ с мъж, но много бързо любопитството прераства в желание, желанието в енерги€, енерги€та в страст, страстта в... Chick.

гледай           ѕолша           2009           5мин
—иво и —иво Ѕорислав »нгилизов

ќсемдесет и пет години, след като јтанас ƒалчев пише за Дстрелките на отсрещни€ часовникФ, жънещи отровните му часове, Ѕорислав »нгилизов, на почти същата възраст, създава Д—иво и —ивоФ. Ќо както в Дƒ€волскоФ, така и тук, времето е само началото.

гледай           Ѕългари€           2012           2мин
You WILLIAM WILLIAMSON

—ър ƒерек ƒжейкъби прави една уникална поетична интерпретаци€, ко€то ще докосне всеки. ћъдростта на живота и любовта, заключена в н€колко кратки стиха, изказани толкова истински. Ѕритански€т режисьор ”ил€м ”ил€мсън е създал филм, който всеки тр€бва да гледа.

гледай           ¬еликобритани€           2013           7мин
New Boy TAMARA ANGHIE

Ќовото дете в класа изглежда различно. “о е от република –уанда. Ќовите му съученици започват да го тормоз€т и това провокира спомени от жестокото минало. ≈дин красив филм с африканско участие за интересните и неопорочени детски отношени€.

гледай           »рланди€           2009           11мин
L.I.DYLLE »¬јЌ ё–” ќ¬

ѕротагонистът (»ван Ѕърнев) с€да да пие кафе в една от централните софийски градинки. ¬ремето е топло, слънцето гали хората с лъчите си, децата наколо игра€т, всички се сме€т, щастието и хармони€та са навс€къде до момента, в който се случва нещо. L.I.DYLLE!

гледай           Ѕългари€           2011           4мин
Paperman JOHN KAHRS

 акво може да се случи, когато най-малко го очакваш?  акво може да се промени само от един човешки поглед?  ак любовта може да съживи и най-неживата природа и да накара хил€ди хартиени ракети да полет€т? јнимаци€та, ко€то докосна 10 милиона души за 5 дни.

гледай           —јў           2012           6мин
Stoned Kids VICE

»скаш ли да видиш как деца на по-малко от 10 години, включително и прохождащите, биват интоксикирани с преработена марихуана? “ова или те е накарало да се заливаш от см€х, или да цъкаш с език от възмущение. √ледай този филм на VICE, за да не остане помен и от двете.

гледай           —јў           2014           15мин
“ишето ћј–“»Ќ ѕ≈“–ќ¬

“ишето, негови€т при€тел и една дама се озовават заедно в заседнал асансьор. «а кратки€ престой там всеки ще покаже частица от себе си, което ще провокира нещо повече от обикновени отношени€ между непознати.

гледай           Ѕългари€           2013           5мин
The Maker CHRISTOPHER KEZELOS

≈дин кратък stop motion, който по съвсем прост начин интерпретира вечните теми за смисъла и кратката продължителност на живота; какво остав€ме след себе си; какво тр€бва да въплъщаваме в своите творени€... Ќасладете се на отговорите, които предлага The Maker.

гледай           јвстрали€           2011           6мин
Man STEVE CUTTS

Man показва земни€ път на човека откакто е осъзнал, че всичко от заобикал€щи€ го физически св€т може да се използва или като инструмент, или като ресурс. ≈пична анимаци€, ко€то започва и свършва със смазана буболечка, но в различен контекст.

гледай           ¬еликобритани€           2012           3мин
The One FRANK GLENCAIRN

The One е от онези филми, които ще ви напомн€т за класически€ формат на късометражното кино.  ратка ситуаци€, двама герои, конфликт, обрат и знак равно Ц изводът след него е индивидуален за всеки. ≈два 4-минутен, The One напомн€ и за хубавите страни на живота.

гледай           —јў           2013           5мин
√лухарче Igor Hristov

“ози, който има какво да каже, говори най-малко. ѕон€кога дори никак. √лухарче ни представ€ една цел, ко€то за момент ще помислите за кауза, после бунт срещу обществени€ консенсус, а след това защо хората са тъй близо и едновременно тъй далеч един от друг.

гледай           Ѕългари€           2009           17мин
Tune for Two GUNNAR JARVSTAD

”биецът държи опр€н пистолета в главата на жертвата си, ко€то още не е застрел€л. “ази тишина, предшестваща екзекуци€та, внезапно се прекъсва от нещо неочаквано. Tune for Two е филм за странната връзка между екзекутора и жертвата.

гледай           Ўвеци€           2011           2мин
The Accidental Sea RANSOM RIGGS

The Accidental Sea е нестандартен документален филм, който показва последстви€та от инженерна грешка в —јў с катастрофални мащаби, при ко€то случайно се заражда море в пустини€та Ц Salton Sea. Ќо нещата се обръщат брутално в ущърб на човека.

гледай           —јў           2011           6мин
ƒемони Alexander Etimov

ћлад мъж се опитва да пребори вътрешните си демони, но врагът изглежда мрачносилен. ‘илмът печели У«латна розаФ през 2011 г. ћотиваци€та на журито е УЕ умело сливане на изображение и подтекст в единна филмова експреси€Ф. ¬ памет на јлександър ≈тимов.

гледай           Ѕългари€           2011           5мин
Ѕ€гство ъм—офи€.√»‘ Velizara Georgieva

”спешната концепци€ за младежки живот в —офи€ сред музика и изкуство, документирана с безценен оптимизъм.

гледай           Ѕългари€           2018           43мин
–езерват —еверозапад Ќ» ќЋј… ‘≈Ќ≈–— »

јвторът на този документален филм Ќиколай ‘енерски ни пренас€ в ширините на български€ ƒив ƒив —еверозапад - район на закрити заводи, застинали във времето селища, безброй псуващи и кълн€щи чешити и агони€та на бавно изчезващото население там...

гледай           Ѕългари€           2012           27мин
Dinner Date TOM ANTOS

ƒнес е капиталистически —в. ¬алентин. Ќие спазваме традициите, затова представ€ме Dinner Date - филм за космическите разлики във виждани€та на жените и мъжете, но със сериозна доза черен хумор! ƒаже е със субтитри.

гледай           —јў           2011           4мин
ƒен€т на кървавите венци ƒ»ћ»“Џ– ƒ»ћ»“–ќ¬-ANIMITER

ƒен€т на наема и нощта на ѕетра... »ли какво е принуден да прави “ворецът, за да ЅЏƒ≈ в съвременни€ св€т? ќтговорът на този въпрос е една от най-успешните и награждавани български анимации в последните години.

гледай           Ѕългари€           2014           5мин
La Lectora Yulia Piskuliyska

"‘абрика" - звучи поточно, скучно и безинтересно. Ќе и в  уба. ‘илм за една традици€, възникнала в там средата на 19 в.

гледай            уба           2017           10мин
The Gloaming NIKO NoBRAIN

≈дин герой създава св€т, който бързо става неуправл€ем в следствие на посто€нната акселераци€ на еволюци€та. ѕо особен начин The Gloaming е един разтърсващ разказ за човечеството, разказан от гледната точка на Ѕог. Directed by Niko NoBrain.

гледай           ‘ранци€           2010           14мин
The Chase PHILIPPE GAMER

The Chase е 3D анимаци€ на много високо ниво. » как да не бъде след Nissan са отпуснали тлъст бюджет на едно от най - добрите студиа в света. Ѕрутален екшън с много епични сцени, който, макар и рекламен, си заслужава гледането!

гледай           ‘ранци€           2011           4мин
True Skin STEPHAN ZLOTESCU

ћлад мъж разполага с критична информаци€, заради ко€то го издирват всички спец служби в недалечното бъдеще, където технологиите заместват крайниците, органите, очите, секса, спомените, мисълта! Ќай-фантастични€ филм за 2012!!!

гледай           —јў           2012           6мин
Well, Hello, Oksana Sokolova! Kirill Vasiliev

»л€ печели кастинг за водещи на "–адио за пичове" - радио, водено единствено от мъже. «аради отпразнуването, »л€ се събужда 1 час преди започването на шоуто и въобще не е готов...

гледай           –уси€           2016           22мин
BOO! RUPERT REID

«а една възрастна двойка шегите и ежедневни€т хумор са нещо присъщо. Ќо има една малка подробност. Ўегите им са груби и обвързани със смърт, което обективно погледнато е нещо като подготовка за предсто€щи€ край. —транен и черен, BOO! ще ви разтърси!

гледай           јвстрали€           2011           5мин
Luminaris JUAN P. ZARAMELLA

"Ћуминарис", дело на ’уан ѕабло «арамела от јржентина, ще ви изпрати в св€т, в който всичко се контролира от светлината. ћъж, който работи в завод за крушки, има една мечта, превърнала се в б€сна амбици€ Ц да намери своето м€сто в този св€т.

гледай           јржентина           2011           6мин
2 700km/h ёЋ»яЌ —ѕј—ќ¬

Ќ€кога било ли ви е интересно как ще изглежда скорост от 2 700 км/ч, ако пътувате с влак? ¬ това видео ще видите уникални кадри от един интересен безвъзмезден проект между Every.BG (2009-2011), Ѕƒ∆ и јсоциаци€ "ѕри€тели на железопътни€ транспорт".

гледай           Ѕългари€           2010           5мин
La Huída VICTOR CARREY

≈дна банкнота от 50 евро. ≈дна дъвка на паважа. ≈дна покрита кола. ≈дин човек, който пуши цигарите си до половина. ≈дно хлапе. ≈дин каиш за кучета.  ак се свързва всичко това? ≈дна истори€ за взаимовръзките и съвпадени€та.

гледай           »спани€           2011           11мин
Love 2062 ROMAIN DEMONGEOT

ћарк “вен е казал: "ѕланирай добре бъдещето си, защото там ще прекараш остатъка от живота си". ѕодразбиращи€т се смисъл на тази фраза намира интересно въплъщение през 2062 г., когато единствени€т начин да се прави секс е чрез технологии + наркотици.

гледай           ‘ранци€           2012           5мин
¬лакове Pavel G. Vesnakov

«а влаковете, от които н€ма слизане...

гледай           Ѕългари€           2011           17мин
The Last Man on Earth CARLO ORTU

ѕредстав€те ли си да се събудите една сутрин и да откриете, че хората ги н€ма и сте сами? ¬секи човек в един или друг момент си го е помисл€л, а Ѕи Ѕи —и са претворили тази иде€ в ултракъсометражен, леко циничен филм.

гледай           ¬еликобритани€           2012           2мин
8 ACIM VASIC

Ќ€къде в дълбоки€ снежен център на нищото двама мъже, представители на две воюващи армии, започват опасна игра на котка и мишка, ко€то на пръв поглед изглежда предопределена, до момента, в който съдбата не се намеси изненадващо. "8" от —ърби€!

гледай           —ърби€           2010           10мин
¬ода –ќ«јЋ»я ƒ»ћ»“–ќ¬ј

ћалко момче е изправено пред избор. “ова са дилемите, с които се сблъскваме всеки Ѕожи ден. јз или “и? ѕоследиците обвързват всички. ¬ началото е кра€т: У¬одаФ на –озали€ ƒимитрова Е

гледай           Ѕългари€           2010           1мин
Ѕагаж Svetoslav Stoyanov

≈дно среднощно позвън€ване ще прати ƒима на хил€да и триста километра от дома му за среща, ко€то ще бъде доста необикновена.

гледай           Ѕългари€           2018           28мин
Destino DOMINIQUE MONFERY

ƒвама велики гении - ”олт ƒисни и —алвадор ƒали - обедин€ват талантите и въображението си, за да създадат Destino. Ќомиран за ќскар (2003г), това е филм за съдбата, любовта и всичко останало, което ожив€ващите пред очите ни картини на ƒали събуждат от подсъзнанието.

гледай           —јў           2003           6мин
Gopher Broke JEFF FOWLER

√ладен хамстер се озовава на селски път, по който минават камиони с продукци€ за пазара. — вс€чески усили€ се опитва да открадне нещо за себе си, но винаги се намира н€кой да му пречи. » така до пристигането на една крава... “ази анимаци€ е номинирана за ќскар през 2005.

гледай           —јў           2004           4мин
The Candidate DAVID KARLAK

—лужител на гол€ма корпораци€, подцен€ван от ръководството и без перспектива за изкачване в йерархи€та, е посетен от странен човек, представител на тайно общество с интересно предложение, на което просто не може да откаже.

гледай           —јў           2010           19мин
Spider Nash Edgerton

ƒжак и ƒжил не могат да намер€т хармони€та в отношени€та си и винаги имат конфликти.  акто ћайка винаги казва Ц всичко е забавлени€ и игри, докато н€кой не си изгуби окото. Ќапрегнат черен трилър с кофти край. "ѕа€к".

гледай           јвстрали€           2007           9мин
јлаа ћарина Ўахризад

јлаа е филм, който представ€ позици€та на един сирийски бежанец в Ѕългари€. “ова е негови€т емоционален разказ за войната в родината му, за начина, по който са се отнесли с него тук, и за мнението му за мира, религи€та и политиката. «аснет преди повече от година, филмът ще ви срещне лице в лице с болката, насилието и смъртта, съпътстващи войната, и ще ви накара да преосмислите общочовешките ценности, които често са заглушени в общи€ информационен поток в медиите.

гледай           Ѕългари€           2014           19мин
Room 8 JAMES GRIFFITHS

≈дин англичанин попада в руски федерален затвор, кили€ 8. ¬ тази кили€ вече има един човек, чието присъствие там не е случайно. »ма също така и гол€ма червена кути€. “€ не е обикновена - нарушава н€кои закони на физиката. Room eight.

гледай           ¬еликобритани€           2013           7мин
Brain Divided JOON SHIK SONG

“€ е готина мацка. “ой иска да € впечатли. —амо че двете половини на мозъка му имат различни мнени€ по въпроса как това ще се случи. ≈дно филмче за всички, които са имали сконфузни първи срещи. (— бонус - съвет как да оправим нещата, след като оплескаме всичко.)

гледай           —јў           2013           5мин
Alma RODRIGO BLAAS

ƒумата "alma" на испански означава "душа". Ex-аниматорът от "ѕиксар" –одриго Ѕлас разказва истори€та на едно момиченце, което се разхожда из снежните улици на Ѕарселона и се спира пред магазин за кукли, в който вижда нещо... необичайно.

гледай           »спани€           2009           5мин
Thought of You RYAN WOODWARD

Thought of You е анимаци€ с неверо€тна естетика. —емпла, стилна и странно красива, т€ не разказва истори€та, а пресъздава емоциите на двама влюбени. “ова не е типичен романтичен филм, в него има нещо друго. Ќещо по-висше.

гледай           —јў           2010           3мин
Oktapodi JULIEN BOCABEILLE

Oktapodi e смешна, забавна, мега цветна, красива и съдържателна анимаци€ от далечната 2007, ко€то за точно 2 минути и 26 секунди ще ви зареди с енерги€. Oktapodi е анимаци€, номинирана за ќскар през 2009. —ега вече не може да го изпуснете!

гледай           ‘ранци€           2007           2мин
Anniversary Present DOUG KARR

ƒвойка младоженци се обичат и живе€т щастливо и задружно една година, но на първата им годишнина мъжът е непри€тно изненадан от това, което заварва вкъщи. ќще по-изненадан обаче останах аз от последвалите събити€.

гледай           —јў           2006           8мин
The Lost Winter —“ќ»Ћ ƒ»ћ»“–ќ¬

»згубената зима е продължение на Promise Land. —ъщата група при€тели отново отиват да търс€т екстремни€ адреналин и хармони€та на студените и чисто бели върхове на —тара планина... —ъвършен!

гледай           Ѕългари€           2012           36мин
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018