22.4 19:00ч
—евлиево
Ѕотев е идиот ƒ≈яЌ Ѕј–ј–≈¬

≈дин ученик си позвол€ва да озаглави есето си ДЅотев е идиотУ. ќт това заглавие произтича ситуаци€, ко€то може да промени нагласата на всеки негов съученик, след като директорката го изправ€ пред класа и се опитва да наложи своите възгледи.

гледай           Ѕългари€           2013           9мин
’ижа —“ќ»Ћ ƒ»ћ»“–ќ¬

≈дин кратък филм, който успешно предава атмосферата на една от последните останали истински хижи в българските планини, както и характера на двама от нейните стопани.  расивите кадри ще ви пренесат там и ще събуд€т желанието да се почувствате "на правилното м€сто".

гледай           Ѕългари€           2014           4мин
Ѕаба Roza Kolchagova

≈дна баба в сво€та къщичка н€къде на село всеки ден се подготв€ за посещението на децата си. » всеки ден става все по-малка.

гледай           Ѕългари€           2017           6мин
One Night Stand JACK TEW

≈дна мацка се събужда и с изненада открива, че се намира до н€какво момче, а обстановката е мега кочина. “€ не помни какво се е случило, но знае едно. “р€бва по най-бързи€ начин да се разкара оттам по възможност без да го събуди. «вучи като миси€ (не)възможна.

гледай           —јў           2011           5мин
 онтражур  јЋќяЌ ѕј“≈– ќ¬ » ¬јЋ “ќƒќ–ќ¬

У„есто си мисл€, че зад повърхността на реалността има скрити много по-важни истини.  акъв по добър капан за лов на неочаквани разкрити€ от един стар фотоапарат...Ф

гледай           Ѕългари€           2014           27мин
«аложна къща Neshka Karadzhinska

≈дна възрастна жена, загубила съпруга си, решава да продаде н€кои вещи в местната заложна къща... ѕреди 130 години ќскар ”айлд е казал, че днес познаваме цената на всичко и стойността на нищо. "«аложна къща" по разказ на ƒе€н ≈нев, с участието на  алин —ърменов!

гледай           Ѕългари€           2011           9мин
The Piano Tuner OLIVIER TREINER

јбсолютен шедьовър!!! јкордьор на пиана се преструва на сл€п, защото така има повече клиенти. ƒо каква ситуаци€ обаче може да доведе този фалш?! ≈дин от най-добрите трилъри, които съм гледал. »зтънчен, завлад€ващ, тъжен, психологически! —ъвършен!

гледай           ‘ранци€           2012           13мин
Panyee FC MATT DEVINE

Ќ€колко тайландски хлапета имат лоши€ късмет да са запалени по футбола и да живе€т в услови€, които ги лишават от крайъгълни€ камък на детството - квартални€ мач. ¬ тази истори€, ко€то ще ви накара да се усмихнете, те взимат нещата в свои ръце.  ак?

гледай           “айланд           2011           5мин
Happy Sushi ANDY GREEN

ћъж е седнал в €понски ресторант, поръчва си суши, масата му се клати, той постав€ кибритче под едини€ крак и за фон главни€т готвач се кара със сервитьора. ƒокъде ще стигне тази ситуаци€, когато съдбата му показва среден пръст?

гледай           —јў           2010           3мин
ћир яЌ„ќ ћ»’ј…Ћќ¬

"ћир" е ултракъсометражен филм, който събира два противоположни елемента Ц този на блаженството срещу този на избухващата реалност, пропита с адреналин в името на едно Ц ћ»–. ѕрекрасен български проект, който ще ви изненада!

гледай           Ѕългари€           2012           2мин
Time LIAM CONNOR

≈дно момче намира нещо, което см€та, че е оставено от него сами€ н€къде в бъдещето, за да промени хода на събити€та в насто€щето. "¬реме" е истори€, изследваща времето по нетипичен начин. —печелил 4 престижни награди, този филм ще ви спре дъха.

гледай           јвстрали€           2013           7мин
—паси ме »¬јЌ ћ≈Ќ ј„≈¬

“ази истори€ разказва за един човек, решил да вземе нелекото решение да се самоубие. ≈дно позвън€ване на вратата секунди преди да дръпне спусъка, ще промени живота му из основи. ‘илм за живота, отношението към него и за случайните неща.

гледай           Ѕългари€           2012           9мин
Two & Two BABAK ANVARI

¬ н€кое от многобройните училища в »ран ще се случи нещо. ўе бъде променен един закон в математиката. ќт днес нататък 2 + 2 ще е равно на 5. ѕодписано с указ от директора и подкрепено от преподавателите. Ќо защо?

гледай           ¬еликобритани€           2011           8мин
Bargain RACHEL GIVNEY

≈дна не особено сексапилна жена се озовава седнала на един диван до гаджето на сестра си в нейно отсъствие и иска от него да си свали тениската.  акво ще направи той? ¬ Bargain има нещо умопомрачаващо просто и в същото време екзистенциално красиво.

гледай           јвстрали€           2009           7мин
Maika mi calling Deyan Bararev

≈дна искрена, тъжна, но добре заснета човешка истори€ за двама брат€, нощна —офи€ и наркотици с кофти изход.

гледай           Ѕългари€           2015           24мин
Ѕезименен »ван ћосков и »гор ’ристов

Ћирична истори€ за писател, който се опитва да изб€га от реалността в търсене на вдъхновение. ƒали по€вилото се малко момиченце е самото вдъхновение, или той е попаднал в собствени€ си измислен св€т?

гледай           Ѕългари€           2013           20мин
God is in The Neurons REESE LEYSEN

Ѕивши€т геймър Athene прави проучване върху естеството на мисловни€ процес като способност на човека, отличаваща го от останали€ биологичен св€т. –езултатите са представени под формата на филм. Theory of Everything. “ози филм ще ви промени живота. Ќе се шегуваме.

гледай           Ѕелги€           2011           21мин
—амардала Sava Ivanov

¬изуално-философска истори€ за модерни€ св€т, технологиите, социалните мрежи и т€хното вли€ние върху хората.

гледай           Ѕългари€           2019           7мин
Pizza Verdi Gary Nadeau

"ѕица ¬ерди" е брил€нтен филм с многопластов сценарий и дълбоко послание, заснет с неверо€тен стил. ‘илм за един доставчик на пица, оперна певица и красив апартамент в ћанхатън или поне така изглежда... ‘илм, чийто край ще спре дъха ви.

гледай           —јў           2011           7мин
’ормони »Ќј Ќ» ќЋќ¬ј

¬ този див, но изпипан филм на –айна и »на от ЌЅ” ще видите в пълна сила алогична, абстрактна, но същевременно грабваща вниманието иде€ с контраст, метафори, цветове, чар, емоции и... €ко хормони!

гледай           Ѕългари€           2011           4мин
What If Animals Ate Fast Food KYRA BUSCHOR

ќгромен процент днес от хората в Дразвитите страниУ са дебели, защото лежат и €дат хамбургери. ≈дин екип от √ермани€ приложи този проблем върху животните... –езултатът е покъртителен см€х. ƒобре че животните не про€доха fast food.

гледай           √ермани€           2013           2мин
Jive Babe JACK WHITELEY

»мпресионистичен филм, заснет из красивите български планини и села, за една хубава жена с пушка в ръка, ко€то си пуши цигарата, кара си ладата, радва окото на всички, успели да € зърнат, и... пали мъжете около себе си. Ѕуквално.

гледай           Ѕългари€           2012           4мин
ћоже би утре Martin Iliev

—ам не е излизал от вкъщи повече от две години и наблюдава света през телескопа си като да е друга планета.

гледай           Ѕългари€           2017           24мин
ƒрасканица Ћюбомир ѕечев

"ƒрасканица" е разказ за детска градина, в ко€то едно дете ще бъде в центъра на абсурдна ситуаци€. “о се заключва в склада, а единствени€т ключ, който може да разкрие защо то е там, е една рисунка. "ƒрасканица" ще ви разсмее и ще ви смигне леко за действителността ни.

гледай           Ѕългари€           2012           15мин
Next Floor Denis Villeneuve

√рупа богаташи се събира на маса, за да се отдадат на най-дълбоките си чревоугодни фантазии. —ъс зрелищни€ си, изпипан до последни€ детайл и дълбоко метафоричен кино език, ƒени ¬илньов е постигнал нещо върховно.

гледай            анада           2008           12мин
Zero CHRISTOPHER KEZELOS

Zero ни потап€ в един утопичен св€т, където всички са родени с числа и те определ€т социални€ им статус. Ќа родените с нула обществото отрежда забрана да се възпроизвеждат.  акво обаче се случва когато все пак две Ќули се влюбват една в друга?!

гледай           јвстрали€           2010           12мин
Golem PATRICK MCCUE

„овекът е станал най-удивителното същество на «ем€та, от момента, в който е изрекъл јз. ќт този факт произтича един въпрос, който хил€ди години е бил и продължава да бъде двигател на човечеството Ц защо.  расив и дълбок, Golem по Stanislaw Lem ще ви смрази!

гледай           √ермани€           2012           8мин
North Korea Film Madness SHANE SMITH

¬ъпреки разпада на ———– и отхвърл€нето на комунистическата иде€ от света, все още има н€кои последни бастиони. ≈дин от т€х е —еверна  оре€ Ц най-мрачни€т, затворен и абсурден режим. —ега си представете, че —еверна  оре€ има собствена филмова индустри€!

гледай           —јў           2012           23мин
The Employment SANTIAGO BOU GRASSO

¬ този анимационен филм от »спани€, гледната точка на Patricio Plaza ще ви изведе в едно измерение, от което ще бъдете дълбоко удивени колко точно всъщност може да осъзнаете генезиса на пон€ти€та общество и икономика.

гледай           »спани€           2012           7мин
”чител ќрлин ћилчев - јтила

‘илмът разказва за 17-годишно момче от ромски произход, което открива сво€ музикален талант. —лед конфликт в класната ста€, негови€т учител решава да го провокира да се противопостави на агреси€та и да потърси себе си. “ова може да промени живота му.

гледай           Ѕългари€           2014           18мин
The Biggest World Scam MICHAEL MALONEY

ƒнес рекордно малък процент хора контролират рекордно гол€м процент други хора.  ак става това и как се поддържа най-мащабната илюзи€, създавана н€кога, ко€то внушава, че хората са свободни и независими, когато имат пари в джоба? » какво е FED?

гледай           —јў           2013           30мин
Eдна л€тна истори€ Ѕќ… ќ ўќЌќ¬

¬ъздухът в —офи€ може да бъде при€тен, особено през л€тото, когато има по-малко хора, н€ма работа и най-накра€ ти е останало малко време за романтика. "≈дна л€тна истори€" е интересна интерпретаци€ на тази атмосфера.

гледай           Ѕългари€           2011           3мин
Death Buy Lemonade Kyu-Bum Lee

Death Buy Lemonade е кратка анимаци€ с фин черен хумор, от който всеки може да заключи н€какви неща.  ато например добър човек ли си? »ли гаден капиталист? —мееш ли да се ебаваш със смъртта?  акво става като откажеш на жадни€ вода?!

гледай            анада           2010           2мин
ќдраскан Viktor Antonov

ћайки е дете на съвремието ни, създаващо изкуство с послание, което н€кои намират за вандалско. ƒен€т, в който има изпит, се обръща тотално, когато до него с€да јнна Ц готина мацка... но неподготвена. "ќдраскан" е свежа истори€ за ден€ на един графитаджи€!

гледай           Ѕългари€           2011           10мин
1/100 of a Second SUSAN JACOBSON

¬ “урци€, този филм е представен под заглавието Insanl insanllglndan Utandlran Film, което значи: Д‘илмът, от който хората се срамуват, че са хораУ... —илен! √ениален! Ѕрил€нтен! »стори€!

гледай           ¬еликобритани€           2009           5мин
Seen Petar Boyadzhiev & Nikolay Draganov

ќнлайн средата спасение или робство се €в€ва, в контекста на времето, в което живеем? —лучайно или не Seen уцелва време, в което тепърва този въпрос ще бъде все по-актуален, защото сега всички ние ще се затворим във виртуалните ни стаи.

гледай           Ѕългари€           2019           27мин
ѕътеки ≈ћ»Ћ»јЌ ƒ≈„≈¬

Ѕременна жена със здравословни проблеми започва да ражда във влак, пътувайки с още трима герои в трите крайности Ц бездомник, богаташ и проститутка.  акво ще се случи, обаче, зависи от вас, зрителите. —ъвсем сериозно!

гледай           Ѕългари€           2011           15мин
ѕесен на песните ƒ»ћ»“Џ– –јƒ≈¬

ѕесен на песните... разтърсваща истори€ за при€телството, времето, спомените и живота. »стори€, разказана по неверо€тен начин, без нито една проронена дума, от ко€то всеки може да направи паралели със собствената си действителност. Ўедьовър!

гледай           Ѕългари€           2009           13мин
One Day DE JOEL CORCIA

One Day разказва за мъж, който живее в магическа къща. ¬секи ден т€ си смен€ местоположението на «ем€та, преминавайки през неверо€тно красиви гледки. ≈дин ден, обаче, призем€вайки се в града, нещата се промен€т, когато той среща н€кого.

гледай           ‘ранци€           2012           4мин
«начителните други ƒе€н Ѕарарев

"«начителните други" освен термин в статистиката е личната истори€ на един мъж, в ко€то наркотиците са стъпало, но не и стълба. ѕо-интересното обаче е начинът, по който филмът не дефинира посоката на стъпалото. “ова е запазено за зрител€.

гледай           Ѕългари€           2012           15мин
Voice Over MARTIN ROSETE

Ќа един космонавт му остават 2 минути живот. Ќа един войник му остават 2 минути да спаси жена си от ’олокоста. Ќа един водолаз му остават 2 минути, преди да поеме по дълги€ път към дъното на океана. ¬сичко е свързано!

гледай           »спани€           2012           9мин
—ладки Deyan Tsvyatkov

»стори€ за една алхимическа сладкарница, за удоволствието от вкуса, забравата, любовта и т€хната пристраст€ваща сила.

гледай           Ѕългари€           2018           8мин
 алачакра Ѕорислав  арамелски, јнтони  ръстев

 алачакра означава  олело на времето на санскрит. ‘илософи€та на тази традици€ се основава на времето и циклите Ц от планетарните цикли до тези на диханието ни. „рез  алачакра се достига до най-дълбоките енергии в т€лото по път€ към ѕросветлението.

гледай           Ѕългари€           2012           18мин
ќмлет Ќјƒ≈∆ƒј  ќ—≈¬ј

"ќмлет" е разтърсваща истори€ за ден€ на една майка, оцел€ваща през тежката 1996 г. "ќмлет" не е просто филм, той е истинска истори€, прежив€на от всички съвременници на това време, когато отча€нието се превърна във философи€ на обществото...

гледай           Ѕългари€           2008           5мин
»митатор ƒјЌ» Ћј«ј–ќ¬

"»митатор" е късометражна анимаци€, ко€то ни показва път€ на един артист. ‘илмът н€ма сюжет, нито проблематика, а представ€ един модел, вплетен умело в нестандартната анимаци€. "»митатор" е творение на студент от ЌЅ”. ѕризнавам си, впечатлен съм!

гледай           Ѕългари€           2012           2мин
ѕромени ѕавел ѕенчев и ≈вгени “одоров

≈ритре€, отделила се от ≈тиопи€ преди 20 години, е една от най-бързо развиващите се страни в јфрика с основен фокус върху образованието, докато  алашников продължава да присъства по улиците. ƒвама българи разказаха т€хната истори€. „уйте €!

гледай           Ѕългари€           2010           13мин
Earth MICHAEL KONIG

¬ продължение на 3 месеца със съдействието на Ќј—ј, ћайкъл  ьониг снима «ем€та от ћеждународната космическа станци€.  адрите на мегаполисите нощем, пол€рното си€ние, магистралите и гръмотвеичните бури ще ви спрат дъха, съвсем сериозно!

гледай           —јў           2012           5мин
ћагазинът за самоубийци Monica Lazova

¬ един обикновен семеен магазин, се продават неща, които веро€тно не бихте намерили за уместни. —токата се състои от всевъзможни пособи€ за изпълнение на самоубийство. ‘илм, в който б€лото е черно, черното б€ло, а сивото - поле за всевъзможни интерпретации.

гледай           Ѕългари€           2013           21мин
Chick MICHAL SOCHA

Chick е филм за една... Ќе, това не е просто филм, това е приказка за една дама, ко€то вечер€ с мъж, но много бързо любопитството прераства в желание, желанието в енерги€, енерги€та в страст, страстта в... Chick.

гледай           ѕолша           2009           5мин
ƒобри Orlin Milchev

ќвчар намира в гората тъмнокож бежанец. ‘илм, който спокойно би могъл да е по действителен случай.

гледай           Ѕългари€           2016           27мин
New Boy TAMARA ANGHIE

Ќовото дете в класа изглежда различно. “о е от република –уанда. Ќовите му съученици започват да го тормоз€т и това провокира спомени от жестокото минало. ≈дин красив филм с африканско участие за интересните и неопорочени детски отношени€.

гледай           »рланди€           2009           11мин
—иво и —иво Ѕорислав »нгилизов

ќсемдесет и пет години, след като јтанас ƒалчев пише за Дстрелките на отсрещни€ часовникФ, жънещи отровните му часове, Ѕорислав »нгилизов, на почти същата възраст, създава Д—иво и —ивоФ. Ќо както в Дƒ€волскоФ, така и тук, времето е само началото.

гледай           Ѕългари€           2012           2мин
L.I.DYLLE »¬јЌ ё–” ќ¬

ѕротагонистът (»ван Ѕърнев) с€да да пие кафе в една от централните софийски градинки. ¬ремето е топло, слънцето гали хората с лъчите си, децата наколо игра€т, всички се сме€т, щастието и хармони€та са навс€къде до момента, в който се случва нещо. L.I.DYLLE!

гледай           Ѕългари€           2011           4мин
You WILLIAM WILLIAMSON

—ър ƒерек ƒжейкъби прави една уникална поетична интерпретаци€, ко€то ще докосне всеки. ћъдростта на живота и любовта, заключена в н€колко кратки стиха, изказани толкова истински. Ѕритански€т режисьор ”ил€м ”ил€мсън е създал филм, който всеки тр€бва да гледа.

гледай           ¬еликобритани€           2013           7мин
Paperman JOHN KAHRS

 акво може да се случи, когато най-малко го очакваш?  акво може да се промени само от един човешки поглед?  ак любовта може да съживи и най-неживата природа и да накара хил€ди хартиени ракети да полет€т? јнимаци€та, ко€то докосна 10 милиона души за 5 дни.

гледай           —јў           2012           6мин
Stoned Kids VICE

»скаш ли да видиш как деца на по-малко от 10 години, включително и прохождащите, биват интоксикирани с преработена марихуана? “ова или те е накарало да се заливаш от см€х, или да цъкаш с език от възмущение. √ледай този филм на VICE, за да не остане помен и от двете.

гледай           —јў           2014           15мин
“ишето ћј–“»Ќ ѕ≈“–ќ¬

“ишето, негови€т при€тел и една дама се озовават заедно в заседнал асансьор. «а кратки€ престой там всеки ще покаже частица от себе си, което ще провокира нещо повече от обикновени отношени€ между непознати.

гледай           Ѕългари€           2013           5мин
The One FRANK GLENCAIRN

The One е от онези филми, които ще ви напомн€т за класически€ формат на късометражното кино.  ратка ситуаци€, двама герои, конфликт, обрат и знак равно Ц изводът след него е индивидуален за всеки. ≈два 4-минутен, The One напомн€ и за хубавите страни на живота.

гледай           —јў           2013           5мин
Man STEVE CUTTS

Man показва земни€ път на човека откакто е осъзнал, че всичко от заобикал€щи€ го физически св€т може да се използва или като инструмент, или като ресурс. ≈пична анимаци€, ко€то започва и свършва със смазана буболечка, но в различен контекст.

гледай           ¬еликобритани€           2012           3мин
The Maker CHRISTOPHER KEZELOS

≈дин кратък stop motion, който по съвсем прост начин интерпретира вечните теми за смисъла и кратката продължителност на живота; какво остав€ме след себе си; какво тр€бва да въплъщаваме в своите творени€... Ќасладете се на отговорите, които предлага The Maker.

гледай           јвстрали€           2011           6мин
The Accidental Sea RANSOM RIGGS

The Accidental Sea е нестандартен документален филм, който показва последстви€та от инженерна грешка в —јў с катастрофални мащаби, при ко€то случайно се заражда море в пустини€та Ц Salton Sea. Ќо нещата се обръщат брутално в ущърб на човека.

гледай           —јў           2011           6мин
Tune for Two GUNNAR JARVSTAD

”биецът държи опр€н пистолета в главата на жертвата си, ко€то още не е застрел€л. “ази тишина, предшестваща екзекуци€та, внезапно се прекъсва от нещо неочаквано. Tune for Two е филм за странната връзка между екзекутора и жертвата.

гледай           Ўвеци€           2011           2мин
√лухарче Igor Hristov

“ози, който има какво да каже, говори най-малко. ѕон€кога дори никак. √лухарче ни представ€ една цел, ко€то за момент ще помислите за кауза, после бунт срещу обществени€ консенсус, а след това защо хората са тъй близо и едновременно тъй далеч един от друг.

гледай           Ѕългари€           2009           17мин
ƒемони Alexander Etimov

ћлад мъж се опитва да пребори вътрешните си демони, но врагът изглежда мрачносилен. ‘илмът печели У«латна розаФ през 2011 г. ћотиваци€та на журито е УЕ умело сливане на изображение и подтекст в единна филмова експреси€Ф. ¬ памет на јлександър ≈тимов.

гледай           Ѕългари€           2011           5мин
–езерват —еверозапад Ќ» ќЋј… ‘≈Ќ≈–— »

јвторът на този документален филм Ќиколай ‘енерски ни пренас€ в ширините на български€ ƒив ƒив —еверозапад - район на закрити заводи, застинали във времето селища, безброй псуващи и кълн€щи чешити и агони€та на бавно изчезващото население там...

гледай           Ѕългари€           2012           27мин
Dinner Date TOM ANTOS

ƒнес е капиталистически —в. ¬алентин. Ќие спазваме традициите, затова представ€ме Dinner Date - филм за космическите разлики във виждани€та на жените и мъжете, но със сериозна доза черен хумор! ƒаже е със субтитри.

гледай           —јў           2011           4мин
The Gloaming NIKO NoBRAIN

≈дин герой създава св€т, който бързо става неуправл€ем в следствие на посто€нната акселераци€ на еволюци€та. ѕо особен начин The Gloaming е един разтърсващ разказ за човечеството, разказан от гледната точка на Ѕог. Directed by Niko NoBrain.

гледай           ‘ранци€           2010           14мин
The Chase PHILIPPE GAMER

The Chase е 3D анимаци€ на много високо ниво. » как да не бъде след Nissan са отпуснали тлъст бюджет на едно от най - добрите студиа в света. Ѕрутален екшън с много епични сцени, който, макар и рекламен, си заслужава гледането!

гледай           ‘ранци€           2011           4мин
True Skin STEPHAN ZLOTESCU

ћлад мъж разполага с критична информаци€, заради ко€то го издирват всички спец служби в недалечното бъдеще, където технологиите заместват крайниците, органите, очите, секса, спомените, мисълта! Ќай-фантастични€ филм за 2012!!!

гледай           —јў           2012           6мин
ƒен€т на кървавите венци ƒ»ћ»“Џ– ƒ»ћ»“–ќ¬-ANIMITER

ƒен€т на наема и нощта на ѕетра... »ли какво е принуден да прави “ворецът, за да ЅЏƒ≈ в съвременни€ св€т? ќтговорът на този въпрос е една от най-успешните и награждавани български анимации в последните години.

гледай           Ѕългари€           2014           5мин
Well, Hello, Oksana Sokolova! Kirill Vasiliev

»л€ печели кастинг за водещи на "–адио за пичове" - радио, водено единствено от мъже. «аради отпразнуването, »л€ се събужда 1 час преди започването на шоуто и въобще не е готов...

гледай           –уси€           2016           22мин
Luminaris JUAN P. ZARAMELLA

"Ћуминарис", дело на ’уан ѕабло «арамела от јржентина, ще ви изпрати в св€т, в който всичко се контролира от светлината. ћъж, който работи в завод за крушки, има една мечта, превърнала се в б€сна амбици€ Ц да намери своето м€сто в този св€т.

гледай           јржентина           2011           6мин
BOO! RUPERT REID

«а една възрастна двойка шегите и ежедневни€т хумор са нещо присъщо. Ќо има една малка подробност. Ўегите им са груби и обвързани със смърт, което обективно погледнато е нещо като подготовка за предсто€щи€ край. —транен и черен, BOO! ще ви разтърси!

гледай           јвстрали€           2011           5мин
2 700km/h ёЋ»яЌ —ѕј—ќ¬

Ќ€кога било ли ви е интересно как ще изглежда скорост от 2 700 км/ч, ако пътувате с влак? ¬ това видео ще видите уникални кадри от един интересен безвъзмезден проект между Every.BG (2009-2011), Ѕƒ∆ и јсоциаци€ "ѕри€тели на железопътни€ транспорт".

гледай           Ѕългари€           2010           5мин
8 ACIM VASIC

Ќ€къде в дълбоки€ снежен център на нищото двама мъже, представители на две воюващи армии, започват опасна игра на котка и мишка, ко€то на пръв поглед изглежда предопределена, до момента, в който съдбата не се намеси изненадващо. "8" от —ърби€!

гледай           —ърби€           2010           10мин
Gopher Broke JEFF FOWLER

√ладен хамстер се озовава на селски път, по който минават камиони с продукци€ за пазара. — вс€чески усили€ се опитва да открадне нещо за себе си, но винаги се намира н€кой да му пречи. » така до пристигането на една крава... “ази анимаци€ е номинирана за ќскар през 2005.

гледай           —јў           2004           4мин
The Candidate DAVID KARLAK

—лужител на гол€ма корпораци€, подцен€ван от ръководството и без перспектива за изкачване в йерархи€та, е посетен от странен човек, представител на тайно общество с интересно предложение, на което просто не може да откаже.

гледай           —јў           2010           19мин
Love 2062 ROMAIN DEMONGEOT

ћарк “вен е казал: "ѕланирай добре бъдещето си, защото там ще прекараш остатъка от живота си". ѕодразбиращи€т се смисъл на тази фраза намира интересно въплъщение през 2062 г., когато единствени€т начин да се прави секс е чрез технологии + наркотици.

гледай           ‘ранци€           2012           5мин
Spider Nash Edgerton

ƒжак и ƒжил не могат да намер€т хармони€та в отношени€та си и винаги имат конфликти.  акто ћайка винаги казва Ц всичко е забавлени€ и игри, докато н€кой не си изгуби окото. Ќапрегнат черен трилър с кофти край. "ѕа€к".

гледай           јвстрали€           2007           9мин
The Last Man on Earth CARLO ORTU

ѕредстав€те ли си да се събудите една сутрин и да откриете, че хората ги н€ма и сте сами? ¬секи човек в един или друг момент си го е помисл€л, а Ѕи Ѕи —и са претворили тази иде€ в ултракъсометражен, леко циничен филм.

гледай           ¬еликобритани€           2012           2мин
Destino DOMINIQUE MONFERY

ƒвама велики гении - ”олт ƒисни и —алвадор ƒали - обедин€ват талантите и въображението си, за да създадат Destino. Ќомиран за ќскар (2003г), това е филм за съдбата, любовта и всичко останало, което ожив€ващите пред очите ни картини на ƒали събуждат от подсъзнанието.

гледай           —јў           2003           6мин
Brain Divided JOON SHIK SONG

“€ е готина мацка. “ой иска да € впечатли. —амо че двете половини на мозъка му имат различни мнени€ по въпроса как това ще се случи. ≈дно филмче за всички, които са имали сконфузни първи срещи. (— бонус - съвет как да оправим нещата, след като оплескаме всичко.)

гледай           —јў           2013           5мин
Alma RODRIGO BLAAS

ƒумата "alma" на испански означава "душа". Ex-аниматорът от "ѕиксар" –одриго Ѕлас разказва истори€та на едно момиченце, което се разхожда из снежните улици на Ѕарселона и се спира пред магазин за кукли, в който вижда нещо... необичайно.

гледай           »спани€           2009           5мин
јлаа ћарина Ўахризад

јлаа е филм, който представ€ позици€та на един сирийски бежанец в Ѕългари€. “ова е негови€т емоционален разказ за войната в родината му, за начина, по който са се отнесли с него тук, и за мнението му за мира, религи€та и политиката. «аснет преди повече от година, филмът ще ви срещне лице в лице с болката, насилието и смъртта, съпътстващи войната, и ще ви накара да преосмислите общочовешките ценности, които често са заглушени в общи€ информационен поток в медиите.

гледай           Ѕългари€           2014           19мин
¬ода –ќ«јЋ»я ƒ»ћ»“–ќ¬ј

ћалко момче е изправено пред избор. “ова са дилемите, с които се сблъскваме всеки Ѕожи ден. јз или “и? ѕоследиците обвързват всички. ¬ началото е кра€т: У¬одаФ на –озали€ ƒимитрова Е

гледай           Ѕългари€           2010           1мин
Room 8 JAMES GRIFFITHS

≈дин англичанин попада в руски федерален затвор, кили€ 8. ¬ тази кили€ вече има един човек, чието присъствие там не е случайно. »ма също така и гол€ма червена кути€. “€ не е обикновена - нарушава н€кои закони на физиката. Room eight.

гледай           ¬еликобритани€           2013           7мин
Anniversary Present DOUG KARR

ƒвойка младоженци се обичат и живе€т щастливо и задружно една година, но на първата им годишнина мъжът е непри€тно изненадан от това, което заварва вкъщи. ќще по-изненадан обаче останах аз от последвалите събити€.

гледай           —јў           2006           8мин
Thought of You RYAN WOODWARD

Thought of You е анимаци€ с неверо€тна естетика. —емпла, стилна и странно красива, т€ не разказва истори€та, а пресъздава емоциите на двама влюбени. “ова не е типичен романтичен филм, в него има нещо друго. Ќещо по-висше.

гледай           —јў           2010           3мин
Oktapodi JULIEN BOCABEILLE

Oktapodi e смешна, забавна, мега цветна, красива и съдържателна анимаци€ от далечната 2007, ко€то за точно 2 минути и 26 секунди ще ви зареди с енерги€. Oktapodi е анимаци€, номинирана за ќскар през 2009. —ега вече не може да го изпуснете!

гледай           ‘ранци€           2007           2мин
The Lost Winter —“ќ»Ћ ƒ»ћ»“–ќ¬

»згубената зима е продължение на Promise Land. —ъщата група при€тели отново отиват да търс€т екстремни€ адреналин и хармони€та на студените и чисто бели върхове на —тара планина... —ъвършен!

гледай           Ѕългари€           2012           36мин
La Huída VICTOR CARREY

≈дна банкнота от 50 евро. ≈дна дъвка на паважа. ≈дна покрита кола. ≈дин човек, който пуши цигарите си до половина. ≈дно хлапе. ≈дин каиш за кучета.  ак се свързва всичко това? ≈дна истори€ за взаимовръзките и съвпадени€та.

гледай           »спани€           2011           11мин
Adam and Dog MINKYU LEE

ѕреди да се по€ви ≈ва, јдам има друга компани€ в –а€. ѕри това нечовешки добра!  учето ли е най-добри€т при€тел на човека, или човекът е най-добри€т при€тел на кучето? ѕредстои да разберем в този страхотно изрисуван св€т на Minkyu Lee, номиниран за награда ќскар през 2013 г.

гледай           —јў           2011           15мин
Timed Out »¬јЌ »¬јЌќ¬

Ќики работи в скучен офис. “ой и шефът му си падат по колежката ¬€ра. Ѕитката е загубена, докато автоматът за кафе не изплюва нещо зашемет€ващо, за което н€кои биха дали и бъбреците си. ‘илм за човешката природа, слабостите ѝ, философи€та на времето и още нещо...

гледай           Ѕългари€           2011           13мин
Promise Land —“ќ»Ћ ƒ»ћ»“–ќ¬

Promise Land е документален филм за freeride-а, за хората, които го практикуват със страст, за при€телите, които го прежив€ват заедно и емоциите, които увековечават миговете в техните съзнани€. ўастлив съм, че гледах този филм!

гледай           Ѕългари€           2012           23мин
Nudity Probable JOE BINDER

Ѕратовчедката на гаджето на един пичага ще прекара 2 месеца на гости у т€х. “€ е руса, секси, с големи гърди и по неведоми причини ежедневно ще изпада в нелепи ситуации с пича. ј кра€т бих го сравнил със сладко кисел сос + нещичко от кухн€та на  инематограф LIVE.

гледай           —јў           2011           6мин
Bitch DOM BRIDGES

ћъж чака на каса в супермаркет, за да плати консерва с риба тон, а пред него възрастна дама пазарува за седмицата и го моли от сърце, като си тръгва, да ѝ каже Дчао, мамоУ. Ќе подозирате обаче каква кучка може да бъде една жена дори с най-миловидното лице!

гледай           ¬еликобритани€           2009           3мин
We Are What We Drink MARC HARDMAN

 лиент се реди на опашка за кафе в известна верига. —рещата му с нахаканата касиерка обаче съвсем не е това, което очаква. ќказва се, че да си поръчаш кафе, съвсем не е толкова проста работа и изисква отлично... себепознание! ‘илмче за см€х и разтоварване.

гледай           ¬еликобритани€           2010           6мин
In-Between Alice BISSONNET

јх, онова особено гъделичкащо чувство и светкавично изчерв€ване...  акво правите, когато много ви е срам? »скали ли сте да заровите главата си н€къде на тъмно и тихо, за да съберете мислите си, или да се хвърлите пред автобуса например, за да изб€гате от проточил се неловък момент?

гледай           ‘ранци€           2012           3мин
The Mystery of Flying Kicks MATTHEW BATE

ѕрав€т ли ти впечатление старите маратонки, които пон€кога виждаш провесени на връзките си по жиците?  ак си ги об€сн€ваш? Ќаркотици, банди, акт на изкуството? “ози уникален документален филм изследва феномена в дълбочина.

гледай           јвстрали€           2009           14мин
Nature by Numbers CRISTOBAL VILA

ѕрекрасна симбиоза между числа, изкуство и природа. ’ората са имали чудесни идеи през вековете, но не са измислили нищо, което еволюци€та вече да не е тествала и одобрила.  расотата и съвършенството на изпълнението обаче, е безспорно.

гледай           »спани€           2010           4мин
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018