18.12 23:30ч
—офи€
режисьор  
 Jannik Dahl Pedersen
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ƒани€ япони€       година    2014      времетраене    14мин
жанр    ƒрама       технологи€    »грално кино      тема    √ол€мата картина
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
—ветлана “одорова
публикувано на 4 —ептември 2018
ћ аските. ∆ивеем удобно скрити зад т€х, погълнати от усилието да изглеждаме нормални, успешни и щастливи. ƒа изглеждаме уверени, удовлетворени и справ€щи се. ”смихваме се, свиваме рамене, отминаваме, старателно прикривайки чувствата, раните и болката, желани€та, неудовлетвореностите и съмнени€та. ¬се едно какви сме, важното е да изглеждаме. ƒа сме като другите ... и дори повече - по-успешни, по-забавни, по-умни, по-добри, по-, по-, по-....

–ежисьорът Jannik Dahl Pedersen безмилостно иронизира тази вечна човешка нагласа и нейните  днешни измерени€, а актьорите му имат онзи безупречен скандинавски вид, който те кара да се чудиш дали не си н€каква бета-верси€ (пълна с проблеми и бъгове) на продукт, чийто краен резултат са те - н€какви супер-хора, лишени от каквато и да било ущърбност. 

 лючовата съвременна дума несъмнено е "успех". —тремим се, борим се, мечтаем да сме успешни. » то - успешни по шаблон. ”спехът е строго дефиниран, той си има специфични характеристики, чиито белези са €сно видими и конкретно-предметни - пари, коли, къщи и имоти, клубове, частни училища и почивки на Ѕахамите. —ветът на успеха е подредено, чистичко, парфюмирано и съвършено изглеждащо м€сто.  ъщите са спретнати, колите - луксозни, усмивките по лицата - широки, а отношени€та с другите (другите от клуба, разбира се) - безупречни. —ъвършени двойки, отглеждащи перфектните си деца по шаблон - униформи, частни училища и безупречни прически. “акива са героите в датски€ филм - горди членове в клуба на успелите, вкопчили се със зъби и нокти в статута си, готови на всичко, за да го задържат. » когато нещата не върв€т в очакваната посока (финансовата криза безмилостно и незаслужено подкопава устоите на битието им), те са готови на всичко, за да поддържат илюзи€та, че нещата са наред.  ато във витрина излагат пред погледа на обществото имитаци€ на съвършен и подреден живот, старателно обмислен и режисиран (любопитно е, че всички интимни жестове между героите се извършват тъкмо във въпросната витрина, никога извън не€). ѕоливат повехналите рози на самочувствието си и с лекота зарав€т под т€х всичко, което застрашава фасадата им. 

ћаските. ѕон€кога само те ни удържат в границите на нормалността. ѕон€кога са единственото, което имаме. ѕон€кога са единственото, което ни остава. Ќуждаем се от т€х, за да прикрием дори от самите себе си страха, умората и отча€нието си, предателствата и разпада на собствената си личност, загубата на смисъл и надежда, неспособността да бъдем такива, каквито искаме. 

≈, знаете ли какво се крие зад вашата маска? ƒокъде сте готови да стигнете, за да не позволите да бъде смъкната?
#маски #общество #финансова #криза #конфликт #успех #щастие #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018