24.10 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
—÷≈Ќј–»—“  
 MARTIN ROSETE
 KOLDO ZUAZUA
 LUISO BERDEJO
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    »спани€       година    2012      времетраене    9мин
жанр    ≈пичен ‘илософски       технологи€    »грално кино      тема    ¬дъхновение —вързаност
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 26 јвгуст 2013
Ќ аративните филми р€дко са успешни, защото в този тип изграждане на дадена истори€ има н€кои специфични изисквани€, които не са хич лесни за покриване. «а героите е нормално да говор€т на ежедневен език. «а разказвачите обаче това не е прието, освен в случа€, когато разказвача е всъщност герой от филма, но дори и тогава израз€ването тр€бва да бъде на значително по-високо ниво, защото н€какси сме свикнали да не подлагаме под съмнение думите на разказвача. —викнали сме, че той е всезнаещ, всевиждащ и по-висша фигура от сюжета, същевременно и по-невзрачна. Ќ€кои от качествата на този език са по-малкото думи, носещи повече смисъл, качествената реч и по-възможност хубаво звучащи€ дълбок глас. ƒопълнително, този разказ тр€бва във всеки миг да звучи в консонанс с филма, иначе всичко, което истори€та е усп€ла да изгради в съзнани€та на зрителите, се разпада.
≈, Voice Over е една епична истори€, ко€то във вс€ко едно отношение е брил€нтно реализирана. јко сметнете, че го възхвал€вам твърде много, гледайте го пак внимателно. “ова е филм, в който три коренно различни истории като обсто€телства, среда, мотиви и персонажи, са съчетани от любовта по уникален начин. јз б€х дълбоко афектиран първи€ път, когато гледах Voice Over и дори вие да намирате слаби места в него, аз не ги намирам, така че в това ревю критицизма н€ма да си намери м€сто, признавам си. “ози кино разказ усп€ва за толкова малко време, да ни каже толкова много неща, че да предизвика определени процеси по преосмисл€не на н€кои принципи в живота. ‘акт е, че нещата се промен€т. ≈дна от основните думи на продължаващите вече трети месец протести, е ЋёЅќ¬! » мисл€, че филми като Voice Over спомагат това преосмисл€не, което се случва и на глобално ниво.
Voice Over, от кинематографична гледна точка също е отличен. Ћичи си отношението към детайлите. Ќ€ма нито един слаб кадър. Ќ€ма нито една сцена не на м€сто. Ќ€ма нито една дума ненам€сто. » н€какси испански€ звучи страхотно... —ме€ да твърд€, че »спани€ в скоро време ще се превърне в едно от “ќѕ имената в късометражното кино, защото буквално испанците като че ли най-р€дко имат слаби филми. La Huida е най-пресни€т пример за това. ‘илмът е на съвсем друго ниво, но също толкова всеобхватен и интересно, че също е наративен филм.

¬прочем, добре е да знаете, че френски€т език неслучайно е предпочетен пред родни€ испански на режисьора Martín Rosete. «ащо, според вас?
#voice #over #martin #rosete #luiso #berdejo #koldo #zuazua #spain #ispania #2012 #испани€ #философски #игрално #кино #живот #космос #космонавт #рибар #водолаз #епичен #epic #story #filosophy #cosmos #universe #life #existence

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018