17.10 19:00ч
—офи€
director  
 Toma Waszarow
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Ѕългари€       година    2009      времетраене    20мин
жанр    ƒрамеди€ –омантичен       технологи€    »грално кино      тема    ¬дъхновение Ћюбов
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
јнгел »ванов
публикувано на 4 ёли 2014
лед прожекци€та в Studio 5 режисьорът “ома ¬ашаров каза н€колко думи на публиката и отговори на въпросите й. «а всеки автор е винаги трудно да разказва за иде€та на сво€та творба. Ќе е и необходимо. ¬ случа€ обаче имаше пропуснати думи от режисьора. “»скаше ми се да направ€ нещо за онези мацки, които сп€т с богати възрастни мъже …”
 
«наем за т€х. ¬иждали сме ги и сме се влюбвали. “е са неизменните обитатели на  нощни€ град, меланхолните сутрини и, уви, на нашите сънища.  азват ти, че обичат шоколад и се фръцват, дори когато умираш. ¬елики са в лекото си посто€нство. ќбичаме ги. ћатериални€т им бл€н се събира най-сполучливо във въпроса: “ ъде си паркирал?”. —викнали са на много неща, но се намира поле или покрив да ги изненадаш. ¬същност, гримът и животът им се побират между две реплики, все в духа на:
 
“»скаш ли да отидем на вилата малко?”
 
Ќо се случва да си намер€т майстора. Ќ€кой супергерой от предгради€та. Ќаивен и добродушен пич-нинджа от Ћюлин или √орубл€не, н€ма значение. ƒете в маршрутка. ѕоет без стихосбирка. ’ристи€нин без изповед. ¬любен без любов. Ќ€ма значение наистина … “акъв, на когото нищо не могат да направ€т, защото е безсмъртен. Ќ€какъв неу€звим Ѕрус ”илис, който изглежда нелепо и има смешна прическа. Ќа мацките ти€ пичове са им интересни, защото са нещо ново и екзотично, тотално извън матрицата на кайените, вилите и просторните спални. Ќо нищо н€ма да се получи.  огато т€ го щипе и гори, за да провери суперсилите му, той се чувства неизказано щастлив. “ова е единствени€т им физически контакт. «а не€ болката е любопитство, за него е любов.
 
“јз мога да направ€ всичко за теб!”
 
¬ работата по сценари€, на “ома ¬ашаров е помагал писател€т –адослав ѕарушев. ¬еро€тно още на текст, духът на нощни€ град е уловен от градските момчета. «ащото на кино се е получил много добре. —реднощните смълчани улици, полуосветените витрини, сребърните трамвайни релси, които хвърл€т отбл€съци в тъмното, олющените кооперации на древните столичани, вътре – характерните асансьори Schindler … јвтентична —офи€ присъства. ќсвен всичко, силна сцена на култово м€сто – чешмите край минералната бан€ – което плаче през чучурите за по-широко експлоатирана филмова локаци€. Ќапрежението и опасността нарастват през детайл с течащата вода в стъклената туба. ќтбел€зваме епизодичната рол€ на емблематичната дама от касата в ƒома на  инотоянка ћитова.
 
—утрешни€т покрив е висок и като визуална интерпретаци€. “ук са изсветл€ващите неони, оранжевите покриви и отлитащите птици на града. —ъщо, несигурните парапети, на които се опират уморените тела и мечтите за полет. ¬ечните златни кубета на "Ќевски". ƒори сутрешни€т хладен въздух е видим.
 
Ѕезупречен монтаж (акцент: връхлитащото осъзнаване, на тротоара пред входа, какво точно се е случило преди малко). ќще, хумор, който е адекватен на образите и не се натрапва. ћузика, ко€то допринас€.
 
—лед прожекци€та в рамките на LIVE, “ома ¬ашаров каза още, че 5 години по-късно, след като е гледал собствени€ си филм за първи път от доста време, му се струва, че отношени€та между двамата герои са само зададени и в известна степен повърхностни, без дълбочина. “Ќ€какси мина и замина за има-н€ма 20 минути. «апознаха се, той тръгна да € изпраща и край. ƒнес бих засилил персонажите и конфликта помежду им.”
 
¬прочем, страхотен ѕламен ƒимитров и красива ”л€на „ан.
 
«аради прежив€ното жената чупи шаблона и преброжда града. –окл€та й обира калните вади и прахта по улицата. “ази сутрин т€ наистина се събужда. ј незнайни€т войн се прибира в своето далечно царство …
 
 укувицата закука,
«начи пролет идва тука.
ѕтици в ранна утрин пе€т,
а усмивките ни гре€т.
 
¬иж, дървета се обличат!
ѕак тревичките надничат!
“еменужка срамежлива
сухите листа пробива.
#всичко #за #теб #тома #вашаров #toma #vasharov #драмеди #dramedy #игрално #кино #feature #хелоуин #helloween #българи€ #bulgaria #vsichko #za #teb #everything #for #you

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018