18.12 23:30ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
—÷≈Ќј–»—“  

държава    »зраел       година    2014      времетраене    2мин
жанр    ‘илософски —итуаци€       технологи€    „ерно бели      тема    ¬дъхновение »ндивид-общество
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
’ристи€на ћитева
публикувано на 22 ‘евруари 2015
Ѕ ързаме. ѕон€кога н€маме време за кафе или се оливаме с него в старанието си да излетим светкавично. ƒа се слеем с тълпата, да се влеем в потока и в същото време да н€маме нищо общо със съставните му единици.

ѕон€кога се чувствам като индивид от н€кое племе, който подскача по плочките в н€какъв мистичен танц, стараейки се да не докосне нечи€ ръка или рамо.

ƒруг път ми става тъжно, защото единствените случаи на подобно докосване са в автобуса, когато всички са притиснати и се стара€т да не засичат погледите си, за да не стане по-неловко, отколкото вече е. » защо? ќт какво толкова ни е страх? ќт непознатото ли? Ќе знам. Ќо дневно се разминаваме със стотици хора, с които се отблъскваме като еднакво заредени електрони. Ѕоже, колко си приличаме всъщност! ѕриличаме си дори по начина, по който се изб€гваме.

ј можем да вървим заедно, да се поглеждаме, дори да се усмихваме можем! Ќе е нужно да си организираме състезани€ кой ще изб€га от други€ по-бързо, нали? «ащото победител€т ще се обърне и ще осъзнае, че е останал сам. „е абсолютно безпочвено му е станало неудобно от нечий поглед, от уличен стъпков синхрон, от една миниатюрна връзка с друг човек.

Ќима точно този синхрон е най-сладък – с това, че може да ни отведе до безброй възможности?

Walking contest носи напрежението, нервността на олети€ с кафе и прави връзка с всеки един от нас, като поднас€ тъй простичко, а толкова основополагащо, посланието : «ащо бързаме, защо се плашим, защо не вървим заедно?

ƒинамични камера и монтаж. ѕочти вървим успоредно с улчините състезатели. ƒруг път ги наблюдаваме през улицата или сме взрени в напрегнатите им лица. Slow motion-ът дава драматизъм. —аундтракът е поразително точен на динамичното действие.

–ежисьор и сценарист на филма е Vanya Heymann. –одом от »зраел, той е едва на 28 години.ѕо време на обучението му в „јкадеми€ за изкуство и дизайн ¬еселеил“ домашните му задани€ биват забел€зани от публиката и оценени подобаващо в YouTube, където ги сподел€. ћногостранно борави с образите: режисира музикални клипове (Ѕоб ƒилън- 'Like a Rolling Stone'), реклами (ѕепси, јмерикан ≈кспрес), мини епизоди. ќсвен това често сам прави визуалните ефекти към видеата си. ѕолучил е многобройни награди: за най-добро видео, режисура, сценарий...

јко искате да надникнете в света на Vanya, който притежава йерусалимски€ привкус на родното му м€сто, комбиниран с глобалнии въпроси и истини, можете да го направите тук: vaniaheymann.com
#walking #contest #vania #heymann #Israel #2014 #израел #ван€ #хейман #stranger #непознат #улица #street #boulevard #булевард #човек #психика #философски

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018