18.10 19:00ч
София
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
СЦЕНАРИСТ  


Израел     •     2014     •     2мин
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни

жанр
Философски, Ситуация
технология
Черно бели
теми
Вдъхновение, Индивид-общество
автор
Християна Митева
публикувано на 22 Февруари 2015
Б ързаме. Понякога нямаме време за кафе или се оливаме с него в старанието си да излетим светкавично. Да се слеем с тълпата, да се влеем в потока и в същото време да нямаме нищо общо със съставните му единици.

Понякога се чувствам като индивид от някое племе, който подскача по плочките в някакъв мистичен танц, стараейки се да не докосне нечия ръка или рамо.

Друг път ми става тъжно, защото единствените случаи на подобно докосване са в автобуса, когато всички са притиснати и се стараят да не засичат погледите си, за да не стане по-неловко, отколкото вече е. И защо? От какво толкова ни е страх? От непознатото ли? Не знам. Но дневно се разминаваме със стотици хора, с които се отблъскваме като еднакво заредени електрони. Боже, колко си приличаме всъщност! Приличаме си дори по начина, по който се избягваме.

А можем да вървим заедно, да се поглеждаме, дори да се усмихваме можем! Не е нужно да си организираме състезания кой ще избяга от другия по-бързо, нали? Защото победителят ще се обърне и ще осъзнае, че е останал сам. Че абсолютно безпочвено му е станало неудобно от нечий поглед, от уличен стъпков синхрон, от една миниатюрна връзка с друг човек.

Нима точно този синхрон е най-сладък – с това, че може да ни отведе до безброй възможности?

Walking contest носи напрежението, нервността на олетия с кафе и прави връзка с всеки един от нас, като поднася тъй простичко, а толкова основополагащо, посланието : Защо бързаме, защо се плашим, защо не вървим заедно?

Динамични камера и монтаж. Почти вървим успоредно с улчините състезатели. Друг път ги наблюдаваме през улицата или сме взрени в напрегнатите им лица. Slow motion-ът дава драматизъм. Саундтракът е поразително точен на динамичното действие.

Режисьор и сценарист на филма е Vanya Heymann. Родом от Израел, той е едва на 28 години.По време на обучението му в „Академия за изкуство и дизайн Веселеил“ домашните му задания биват забелязани от публиката и оценени подобаващо в YouTube, където ги споделя. Многостранно борави с образите: режисира музикални клипове (Боб Дилън- 'Like a Rolling Stone'), реклами (Пепси, Американ Експрес), мини епизоди. Освен това често сам прави визуалните ефекти към видеата си. Получил е многобройни награди: за най-добро видео, режисура, сценарий...

Ако искате да надникнете в света на Vanya, който притежава йерусалимския привкус на родното му място, комбиниран с глобалнии въпроси и истини, можете да го направите тук: vaniaheymann.com
#walking #contest #vania #heymann #Israel #2014 #израел #ваня #хейман #stranger #непознат #улица #street #boulevard #булевард #човек #психика #философски

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
партньори
TV Darts
PR notes


р. Велико Търново 98FM
PR notes


Actualno.com
PR notes


Под Mоста
PR notes


Plovdiv Time
PR notes


Go Guide
PR notes


радио Новините СЕГА, 105.6
PR notes


Time Heroes
PR notes


Арт Колеж
PR notes


Nuts Delivery
PR notes


No Blink
PR notes


CinePromo
PR notes


Dream Team Events
PR notes


9 ФЕГ
PR notes


Неконформистка Алтернатива
PR notes


печатница Ploter.BG
PR notes


Социалната чайна Варна
Coffee&Gallery Cu29 Пловдив
Клуб на пътешественика София
При Мер Свиленград
Коуъркинг Хъб-а Самоков
Кино Влайкова София
Абордаж София
Беглика фестивал Беглика Фест
TAM club Велико Търново
Stage Bar Благоевград
Къщата на Архитекта Стара Загора
Лятно кино в квартала Варна
Капана фест Пловдив
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАС ПРЕСЦЕНТЪР КОНТАКТ
English

проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени © 2012-2018