15.11 16:00ч
ѕловдив
–≈∆»—№ќ–  
—÷≈Ќј–»—“  
 ROB SORRENTI
 ROB SORRENTI
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ¬еликобритани€       година    2007      времетраене    23мин
жанр    ƒрама       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
≈лена –апонджиева
публикувано на 2 януари 2014
емата за съдбата и предопределеността на дадени събити€ в живота на човек винаги ще бъде отворена за дискуси€. Ќезависимо дали си от в€рващите, че каквото ти е писано ще ти се случи, или от тези, които поддържат тезата, че човек сам кове съдбата си, Wednesday има силата да те трогне. Ќе защото ще те убеди в съдбата (не мисл€, че който и да е филм сам по себе си може да има такова въздействие), а защото изгражда изключително силни персонажи и продукци€та е много професионално и опитно реализирана.
 
«а момент б€х изумена да науча, че за режисьора Rob Sorrenti това е дебют, тъй като обикновено младите режисьори н€мат възможността да включат в първи€ си филм дълги шотове на Ћондон, нито пък да наемат техниката и екипите, необходими за заснемането и монтирането на филм с това качество. —итуаци€та бързо се из€сни – млади€т г-н Sorrenti е работил под крилото на номинирани€т за ќскар режисьор Stephen Daldry (“The Hours”, “The Reader”), който е продуцент на филма.
 
ѕоднас€м тези факти в началото не за да умаловажа работата и постижени€та на дебютанта, а за да разгранича това ревю от многото на които се натъкнах, които превъзнас€т Wednesday като един истински шедьовър, а Sorrenti – като ћоцарт на модерното късометражно кино. ≈дин скептичен човек дори би казал, че е намесен професионален маркетинг. ƒобре, че ние с вас не сме скептични хора.
 
Ќо което си е право – право си е. Wednesday е не само прекрасно заснет, но и интелигентно подреден като сценарий. ѕрескачането между ретроспекции и насто€щето, насечени от общи планове на многомилионни€ Ћондон, е много силен подход за предаване на посланието за съдбата на всеки един от нас. ћен обаче това, което ме накара да изхлипам веднъж беше актьорската игра и реалистичните персонажи. ¬сичко около тези хора беше изключително истинско. –еакциите, мисленето, живота... ще ми се да кажа и “приоритетите”, но уви не съм сигурна колко хора са останали, които без колебание биха захвърлили престижна работа зарада лични принципи. ‘актите обаче са, че Ann Emery (бабата), Tom McClane (Sam) и Sinead Matthews (Lilya) прав€т наистина силни въплъщени€ и кастингът им за съответните роли е отличен. 
 
¬ заключение бих казала следното: Wednesday е при€тен филм, който ще бъде оценен много по-високо от професионалистите, отколкото от масовата публика.
#wednesday #short #film #rob #sorrenti #faith #destiny #boy #meets #girl #born #same #day #hospital #grandma #късометражен #филм #късо #кино #ср€да #момче #момиче #жена #мъж #man #woman #съдба #срещат #години #родени #един #и #същ #ден #една #съща #болница #баба

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018