21.6 19:30ч
София
РЕЖИСЬОР  
СЦЕНАРИСТ  
 ROB SORRENTI
 ROB SORRENTI
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Великобритания       година    2007      времетраене    23мин
жанр    Драма       технология    Игрално кино      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Елена Рапонджиева
публикувано на 2 Януари 2014
Т емата за съдбата и предопределеността на дадени събития в живота на човек винаги ще бъде отворена за дискусия. Независимо дали си от вярващите, че каквото ти е писано ще ти се случи, или от тези, които поддържат тезата, че човек сам кове съдбата си, Wednesday има силата да те трогне. Не защото ще те убеди в съдбата (не мисля, че който и да е филм сам по себе си може да има такова въздействие), а защото изгражда изключително силни персонажи и продукцията е много професионално и опитно реализирана.
 
За момент бях изумена да науча, че за режисьора Rob Sorrenti това е дебют, тъй като обикновено младите режисьори нямат възможността да включат в първия си филм дълги шотове на Лондон, нито пък да наемат техниката и екипите, необходими за заснемането и монтирането на филм с това качество. Ситуацията бързо се изясни – младият г-н Sorrenti е работил под крилото на номинираният за Оскар режисьор Stephen Daldry (“The Hours”, “The Reader”), който е продуцент на филма.
 
Поднасям тези факти в началото не за да умаловажа работата и постиженията на дебютанта, а за да разгранича това ревю от многото на които се натъкнах, които превъзнасят Wednesday като един истински шедьовър, а Sorrenti – като Моцарт на модерното късометражно кино. Един скептичен човек дори би казал, че е намесен професионален маркетинг. Добре, че ние с вас не сме скептични хора.
 
Но което си е право – право си е. Wednesday е не само прекрасно заснет, но и интелигентно подреден като сценарий. Прескачането между ретроспекции и настоящето, насечени от общи планове на многомилионния Лондон, е много силен подход за предаване на посланието за съдбата на всеки един от нас. Мен обаче това, което ме накара да изхлипам веднъж беше актьорската игра и реалистичните персонажи. Всичко около тези хора беше изключително истинско. Реакциите, мисленето, живота... ще ми се да кажа и “приоритетите”, но уви не съм сигурна колко хора са останали, които без колебание биха захвърлили престижна работа зарада лични принципи. Фактите обаче са, че Ann Emery (бабата), Tom McClane (Sam) и Sinead Matthews (Lilya) правят наистина силни въплъщения и кастингът им за съответните роли е отличен. 
 
В заключение бих казала следното: Wednesday е приятен филм, който ще бъде оценен много по-високо от професионалистите, отколкото от масовата публика.
#wednesday #short #film #rob #sorrenti #faith #destiny #boy #meets #girl #born #same #day #hospital #grandma #късометражен #филм #късо #кино #сряда #момче #момиче #жена #мъж #man #woman #съдба #срещат #години #родени #един #и #същ #ден #една #съща #болница #баба

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
Wake Up 2019
03 Юли     Wake Up 2019    21:00ч
    
мястото е
Wake Up 2019
Кукленски Манастир Св. Св. Козма И Дамян
Късо кино на Wake Up Festival
Лятото започна отдавна, но по нашия си календар дивия ни July Morning е на 3ти Юли вечерта из красивите Родопски планини на фестивала "Събуди се", където ще събуждаме с най-доброто късо кино от България. През последните години се заснеха разказаха страхотни истории и , които ще намерят уникални и любопитни погледи пред екрана под големия купол, с който организаторите на фестивала ще ни подкрепят за по-добро изживяване! Сред заглавията са:

"Жар птица" на Велислава Господинова - с него откриваме прожекциите ни на Wake Up. Това е достатъчно.

"Тя, която маха от влака" на Камелия Петрова - разказва три любовни истории: първата е на Арман и Кристин, които играят опасна игра с чувствата си; втората е на един възрастен мъж, отказал се от голямата си любов и заживял в спрялото време на своя семеен, селски живот; третата е на млад кантонер, влюбен в миража на момиче, което е виждал един единствен път.

"Портали" на Виктор Мъжлеков - един необичаен експеримент, припознат на световна величина - картини, оживени в анимация, разкривайки пътят на един герой през различни светове.

"SMS до мама" на Калоян Патерков - до какво ще доведе един не съвсем разбран SMS, който майка получава от дъщеря си?

"Добри" на Орлин Милчев - Атила - в едно балканско село ще пристигне чуждоземец и ще постави на изпитание установения мир сред местните.

"Home" на Петър Тухчиев - ще завършим с това:

„Не забравяй да твориш. Защото си творец, творецът не греши. Единствената ти грешка, приятелю, е че не осъзнаваш, че и ти си творец. Затова просто твори… твори и обичай. Споделяй твоята история и вдъхновявай с нея.“
мястото е
Wake Up 2019
Кукленски Манастир Св. Св. Козма И Дамян
партньорско събитие
онлайн билети
~120 мин BG / EN подходящо за всички

партньорско събитие
онлайн билети

~120 мин

BG / EN

подходящо за всички

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/kinemato/public_html/pages/events.php on line 1197

гледай филма промоционален пас
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАС ПРЕСЦЕНТЪР КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018