22.11 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
—÷≈Ќј–»—“  
 IAN BARNES
 Samantha Waite
 Tom Bidwell
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ¬еликобритани€       година    2009      времетраене    30мин
жанр    ƒрама       технологи€    »грално кино      тема    —ъзнание —вързаност
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ћихаела јлександрова
публикувано на 22 ћарт 2015
Ќ амислете си едно желание. Ќе, почакайте. ѕърво си представете, че сте петнайсетгодишно момче с бушуващи хормони на безмилостни€ пубертет. “ака, намислете си сега едно желание. Ќе, още едно условие. ќсвен казаното дотук –  умирате от рак. ¬ече можем да пристъпим към желанието.

ƒобре дошли в света на ƒейвид (Sam Holland). –ежисьорът Ian Barnes ни посреща в него още с първите кадри от номинирани€ за ќскар филм. ¬ детската болница гологлави€т ƒейвид стои срещу костюмирани€ представител на благотворителна организаци€, ко€то цели подпомагане сбъдването на желание на болни младежи. » докато представител€т (Rory Kinnear) делово окуражава ƒейвид да си представи това, което най-много би искал, изглежда забрав€, че пред него стои на първо м€сто петнайсетгодишно момче.

¬ърнете се на услови€та, които посочих по-горе. —покойно можете да премахнете последното. «ащото за н€кои желани€ н€ма значение дори смъртоносната диагноза. »де€, ко€то сценаристът на „∆елание 143” Tom Bidwell с д€волито намигване залага още в самото начало на филма. —екс! јма наистина добър, макар ƒейвид да е склонен и на посредствен.

“емата далеч не е чужда за Bidwell. —ами€т той преборва рака, когато е на петнайсет. ѕреминава през множество физически и психологически изпитани€ през този период. ѕише поези€, ко€то му служи за отдушник и още в не€ прозира типичн€т му забавен, болезнен и хаплив стил, който откриваме и в „∆елание 143”. » макар филмът да не отговар€ изц€ло на реални прежив€вани€ от живота на Bidwell, сценаристът признава, че по време на юношеските му години, когато се е борил с болестта, е мислил за секс „доста често”. » какво по-нормално, опитва се да ни каже сами€т Bidwell.

» докато желанието на ƒейвид добива попул€рност, включително попадайки в печатните медии, той се над€ва, че бившата му при€телка ≈йми (Chanel Cresswell) е тази, ко€то ще го сбъдне. »стори€та е обогатена от рол€та на свещеника (Jim Carter), който се предполага, че тр€бва да вразуми и насочи ƒейвид, не на последно м€сто изтъквайки, че сексът следва да се прави, когато е дошла любовта. Ќо ƒейвид може и да н€ма време за влюбване.

ѕрипомн€не за естествените, неподправени страни на живота. — една уговорка – посланието на Bidwell не е едностранно и развитието на филма към кра€ го доказва. ќбхващането на истори€та в ц€лост ми припомн€ за „—идхарта” на ’ерман ’есе и иде€та за това, че преди да достигнеш най-чистото про€вление на същността си, първо тр€бва да се освободиш от оковите на желани€та си. „есто това означава да ги изживееш. ≈два тогава си готов да се оставиш на себе си и любовта. ƒа, ƒейвид не е син на брамина, тръгнал към сво€та нирвана. “ой е умиращо петнайсетгодишно момче, което иска да прави секс. Ќо докато близостта със смъртта не прави ƒейвид различен в желанието му, все пак го отличава в начина, по който се освобождава от веригите му.
#Wish #143 #IAN #BARNES #Samantha #Waite #Tom #Bidwell #Sam #Holland #Rory #Kinnear #Chanel #Cresswell #Jim #Carter #2009 #¬еликобритани€ #UK #рак #cancer #болница #hospital #секс #sex #тинейджър #teenager

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018