29.1 19:00ч
Севлиево
РЕЖИСЬОР  
 MICHAEL ZACHARY HUBER
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2011      времетраене    9мин
жанр    Фантастика       технология    3D анимация      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Стефан Добрев
публикувано на 31 Октомври 2013
П ритеснява ме само едно нещо. Във филмите стана прекалено естествено да има постапокалиптични сценарии. Тъжно, но факт. Човечеството поема толкова много рискове, играем си с всички природни закони, с които можем. И то едновременно. И то на все по-голяма скала. А почти не си мърдаме пръста да оправим проблемите, които възникват в последствие. Трагедията ще дойде изведнъж, както във филма. Може да е замърсяване на водата, на въздуха, на храната... може да дойде откъде ли не. Учените в момента не спорят дали идва "краят", а кога и как ще се случи.

Концепцията на филма обаче свързва две подобни раси, отдалечени във времето и пространството. Кой знае, може влечугоподобните да са взели по-добрите решения, да са останали близки до природата. Дали ако бяхме зелени нямаше да се чувстваме по-естествено в природата? Както и да е, оказва се, че Животът има някои правила, които се спазват във всички негови измерения и разновидности. И ще е добре да си пренаредим приоритетите спрямо тях.

Музиката съпровожда емоцията през цялата продължителност на анимацията. За нея отговаря Чад Сайтер, който работи и по Рататуй и Невероятните. Той е събрал хора от филхармнонията на Лос Анджелис и други професионални музиканти, за да сътворят тази красота. Ами, получило им се е!
Филмчето представя странична гледна точка на земните проблеми. Тук извънземните няма да са лошите. Бащата, който намира мечето е дори натъжен от историята, на която става свидетел. Все пак не всичко различно трябва да е против нас. И ако той може да скърби за нашата раса, какво ни остава да кажем ние, гледайки как се закопаваме сами?
#worlds #apart #свят #далечен #разлика #апокалипсис #мече #дете #kid #child #bear #teddy #apocalypse #earth #alien #tech #технология #извънземно #анимация #сащ #usa #animation #earth

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018