14.12 19:30ч
—амоков
–≈∆»—№ќ–  
 SANNA LENKEN
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Ўвеци€       година    2010      времетраене    28мин
жанр    ‘илософски       технологи€    »грално кино      тема    „овечност ѕредразсъдъци
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 7 ƒекември 2014
ќ бичате ли кисело мл€ко? ƒори да не обичате, н€ма как да не оцените този филм с толкова семпло и конкретно заглавие. ‘илмите с такива заглави€ са филми на крайностите – или много добри, или изобщо не. Yoghurt не е краен филм, но дълбоко зад облика на материални€ св€т, с който се идентифицират героите, те всъщност преживат един своебразен катарзис до който никой самосто€телно не би могъл да достигне.
 
–азликата в едно пространство между това да има по-малко от трима души в него и да има трима повече е, че във втори€ случай във въздуха се носи енерги€ на социума. ќсвен ако отношени€та между дадената група не са достатъчно разчупени и безскрупулни, съществува невидимата енерги€ на целокупното присъствие на хора, които са дефакто публика на всеки един поотделно. “ази енерги€, макар и невидима, е доста мощна, защото се €в€ва механизъм, който вли€е на всеки индивид до известна степен подчинително.  олкото са повече хората, толкова повече би се притесн€вал из€в€ващи€ се в момента и би внимавал да не сбърка или да не излезе от общо приетата рамка на поведение. «атова у много хора излизането на сцена им гарантира сериозна доза естествен адреналин в кръвта им.
 
»зкуството, което Lenken е създала в Yoghurt е в специфични€  и оригинален начин, по който улав€ връзката на всеки един от героите с общи€ социум и вли€нието на тази връзка върху собствените им страхове, конфликти и облаци несигурност около егото. ‘ината про€ва на защитни механизми от повечето от героите също подплът€ва образите на всеки един, изграждайки една детайлна и изключително натурална обща картина. ѕъстротата й идва от идеалното според мен за точно тази истори€ съчетаване на точно тези герои, представители на най-различни социални групи в едно градско общество. —амите герои са толкова себе си и н€как насред спокойни€ и праволинеен сюжет, съсредоточен в тази конферентна зала, че много бързо забрав€те, че гледате филм, защото степента на убедителност е сто процентова. ¬ъзникващите конфликти карат героите да реагират неформално във формална среда, което предпостав€ счупване на социални€ модел на комуникаци€. ¬секи вече се налага да разкрие повече за себе си, дори да не иска, защото провокаци€та изисква светкавична реакци€.  олкото по-малко време за обмисл€не има човек за отговор, толкова по-искрен и първосигнален е той. ¬ общи€ случай.
 
“ози тип ситуационно късо кино е страхотен пример за успешни филми с много храна за размисъл, изградени от семпли и конкретни случки от ежедневието на хората. Ќе е нужно всеки филм да бъде епичен, с хил€ди локации, актьори и сложни взаимодействи€ със средата, изискващи огромни държавни субсидии. “ези случки са далеч по-важни за осмисл€не, предостав€йки различните си гледни точки, защото се случват ежедневно навс€къде, където —истемата е про€вила страничните си негативни ефекти върху човешката психика, защото ц€лата тази ситуаци€ можеше да бъде много по-прагматична, полезна и при€тна за всеки един от присъстващите.

≈, все пак, човек се учи, героите научиха своето.
#SANNA #LENKEN #yoghurt #sweden #social #socium #society #live #action #filosophy #2010 #кисело #мл€ко #швеци€ #социален #социум #общество #игрално #кино #философски #йогурт #yogurt #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018