11.8 21:00ч
Трявна
КОНЦЕПЦИЯ, ДИЗАЙН И АНИМАЦИЯ  
&  
 PARTIZAN ANIMATIONS
 TOPLESS
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Франция       година    2013      времетраене    2мин
жанр    Документален       технология    Анимация      тема    Красота Изкуство
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Недев
публикувано на 2 Октомври 2014
К атегоричният каприз изгуби своята автентичност. Просвещението високо заяви, че човек автономно трябва да конструира адекватен смисъл на света. Това е сложна процедура, изискваща специфични оперативни данни. Това не е еднократен акт. Не е и процес. Осмислянето е режим, практика на отношение към активните битийни елементи, които не са следствие от нашата воля, но имат отношение към нас.

Сетне, абсурдистите обявиха изкуството за невъзможно. Направо му ебаха майката. Класическите конструкти и практики бяха дискредитирани. Всяко нещо стана легитимно, по собствения си смисъл. Понятията се изпълваха с различно съдържание, докато не преляха от несъвместими по вид, структура и състав смисли. Между бедрата липсваше напрежение, а влагата вече нямаше да бъде приятна. Липкавата топлина почна да се пакетира. 

Сексът заприлича на конвулсия. Всичко губеше автентичния си смисъл. Системите се разпадаха на арогантни, себетържествуващи сегменти. Духовното се сведе до материално -  дотам, че последното изречение звучи като клише.

Любовта е духовно преживяване. Връзките са битовизъм. Човек не можеше да разбере същността на любовта в класическия й вид и затова я сведе до материалния й ерзац. Любовта се превърна във връзка, обичта - в секс. Сексът, на свой ред, мутира в механична конвулсия. Понеже будеше известни емоции, целият наличен смисъл трябваше да бъде изцеден, за да бъде заменен с друг, който да го превърне в артикул. 

Когато материалното рухне, човек дискредитира и съдържанието, с което, неуместно, го е изпълнил. Когато се въвеждат нови смисли, се стига до инфлация на смисъла. Това е нещо като култивиране на безсмисленостност.
#you #like #PARTIZAN #ANIMATIONS #topless #postmodernism #modern #times #century #new #2013 #франция #анимация #документален #ти #харесваш #вкус #публика #промиване #на #мозъци #какво #ми #промива #мозъка? #brain #washing #what #washes #my #brain? #france #documentary #animation #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018