12.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 BEN HOWLING
 DREAMING TREE
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Австралия       година    2013      времетраене    7мин
жанр    Драма Философски       технология    Игрално кино      тема    Вдъхновение Любов
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 2 Юли 2013
C argo, по категоризация, очевидно е типичен за horror жанра, но умишлено го сложих в драма, защото за разлика от повечето филми за зомбита, където фокуса са самите зомбита, то в Cargo, те са просто фон на нещо много по-голямо.
 
Този филм е най-добрият зомби филми (късометражен), които съм гледал изобщо. Като бях по-малък бях голям фен на психарските филми, но напоследък в голямото кино се усеща явната липса на идеи за филми, концентриращи се върху напрежението, а не върху кървищата. За мое щастие в късото кино, това не е така и се срещат ето такива вдъхновяващи истории, които ще помните дълго време. Някои може да каже „не е толкова голямо геройство, това е инстикт“. Ами не съвсем... Представете си да се събудите в колата си (очевидно с ударена глава) и не помните какво се случва. Само асимилирате в даден миг, че жена ви вече я няма. В тялото на жена ви се е вселила енергия, която иска само едно – да ви изяде. Тя не разбира от емоции, тя не разбира речта ни, тя няма да спре да иска да ви изяде. Ако вие не я убиете, тя ще ви убие. И междувременно жена ви вече е мъртва...
 
След този мисловен процес, установявате, че дъщеря ви е жива. Тя е новият живот. И тя все още има шанс, след като вие се осъзнавате и не сте зомби... Но сте ранен. Значи... имате още броени часове, след което и вие ще изчезнете от този свят. И трябва да спасите дъщеря си. Няма друг вариант. Трябва да я спасите!
 
Сега вече всички осъзнавате колко сериозна е ситуацията. Конфликтът е директен, залогът е голям, напрежението също, а Howling успява да предаде всичко това без първо да навлиза в детайлите на този зомби свят, и по-важното – без диалог! Ето това вдига Cargo вече над останалите зомби филми и го нарежда сред истински вдъхновяващите филми. За това какво самообладание е нужно да се запази в такава ситуация, за да бъде спасено едно дете!
#cargo #ben #howling #zombie #apocalypse #драма #игрално #кино #2013 #австралия #australia #drama #live #action #зомби

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018