14.12 19:30ч
—амоков
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
—÷≈Ќј–»—“  
 BENOIT BARGETON
 ESMA
 REMY FROMENT
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ‘ранци€       година    2009      времетраене    8мин
жанр    ‘антастика ‘илософски       технологи€    3D анимаци€      тема    Ѕунт »зрастване
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 29 ёни 2013
ази анимаци€ е сътворена от 4ма студенти във френското училище за анимаци€ ESMA... “ози факт прави EX. E.T. (ex-extraterrestrial, т.е. „бивше извънземно“) още по-впечатл€ващ, защото иде€та, енерги€та и чувството, вложени в него са неверо€тни. ўе ви посоча н€кои интересни моменти от филма, които може да се интерпретират и като метафори за разни real life неща.
 
 ато например леката форма на перверзност, ко€то детето на моменти демонстрираше. ƒали това не е препратка към псевдофункци€та на сексуалната енерги€ да се трансформира в други типове енерги€ като творческата? ѕроблемът на протагониста е именнно този – живее в св€т, който отписва творчеството изобщо като пон€тие, което много бързо води до натрупването на тази енерги€ и избиването й в посока създаване на хаос. «ащото за творческите хора, редът е проблем. «а т€х също е характерно неистовото желание за свобода!
 
 огато хлапето беше при тримата „доктори“ веро€тно, те го тестваха с различни неща. ≈дно от т€х б€ха боичките – той не се хвана да рисува. “ой просто създаде хаос. ј този моментен хаос роди нещо по-дълбоко, нещо което спр€мо филма, ние хората разбираме, а те не – пон€тието абстракци€. јко се замислите, абстракци€та е всичко онова, което е извън пределите на утвърдените структури, които всеки от нас е изградил в съзнанието си. Ќо след като умеем да разпознаваме, дефинираме, (не) харесваме абстракци€та, това означава, че ние сме способни съзнателно да излизаме извън тези структури. јко не б€хме способни, то мисл€, че наши€т св€т щеше да бъде идентичен с техни€.
 
ƒруг момент е фактът, че според създателите, ние хората сме всъщност въпросните ex-извънземни. “ова, разбира се, не е буквално твърдение, но концептуално е красиво. »де€та, че техните грешки на системата всъщност формират нашата раса, ко€то не е толкова напреднала технологично, но същевременно е създала материално и нематериално толкова много неща, че е възможно да се сравн€ват с бро€ на звездите във ¬селената. » об€сн€ва желанието на всички ни да бъдем свободни. “ези, които пречат на тази свобода, също € искат – просто възпри€тието им за свобода означава да имат контрол, което е просто друг начин за възпри€тие на света и представл€ва фундаментални различи€ в гледната точка.

Ќе бъдете като обществото в EX. E.T., а бъдете като хлапето. :)
#ex #e.t. #BENOIT #BARGETON #REMY #FROMENT #ESMA #лилаво #извънземно #философски #3d #анимаци€ #animation #3д #filosophy # #ex #et #ex #e #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018