24.10 19:00ч
—офи€
ћисл€, че духовното е във всички нас, без значение дали сме в »нди€ или в Ѕългари€, просто там хората се раждат с избор от стотици различни в€рвани€, а тук в повечето случаи сме кръщавани 1 година след раждането без да ни питат. √ол€ма част от хората в »нди€ н€мат почти нищо материално, но винаги са с усмивка на лицата. “ук много хора имат повече от колкото им тр€бва, но въпреки това са нещастни...
Ѕорислав  арамелски
прочети повече

създатели  

държава    Ѕългари€       година    2012      времетраене    18мин
жанр    ƒокументален ‘илософски       технологи€    »грално кино      тема    ¬дъхновение  расота
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 19 јвгуст 2013
ј з б€х впечатлен от разговора, който проведох с Ѕорислав  арамелски (интервю), защото представ€те ли си, пича от ’оланди€ е прекратил висшето си, за да отиде в »нди€ и там в последствие, докосвайки се до т€хната култура, решават с јнтони  ръстев, че могат да направ€т филм за  алачакра:  олелото на времето, а в последствие това да бъде част от по-големи€ проект Invisible Strings. ќт икономическо образование в «ападна ≈вропа до духовното пътуване в ƒалечни€ изток...  расива истори€. :)
 
ќтбел€звам, че това им е дебютен филм, като всъщност те не са учили дори как се прави документално кино. ћакар и филмът да търпи н€кои дребни критики, всъщност е впечатл€ващо добре направен и не бих казал, че е правен от студенти. »ма баланс между “narrative” истори€та и визуални€ разказ, цветовете ни заливат от всеки кадър, а фоновите звуци ни потап€т вече в този непознат за нас, но интересен св€т. „рез цитатите, сполучливо раздел€т филма на отделни тематични части. ј изводът от цели€ филм звучи още по-силно, когато чуваме за протестите по цели€ св€т, когато и ние излизаме на протестите с желанието за един по-добър и мирен св€т, в който н€ма подтисничество, а взаимоспомагателство. » мисл€, че посланието тр€бва да достигне до всеки един човек. ќбичайте се!
 
ћежду другото, интервюто с ƒалай Ћама е взето в неговата резиденци€, където не са стъпвали досега журналисти. „етете повече за това в интервюто с Ѕорислав!
#kalachakra #wheel #of #time #india #borislav #karamelski #antony #krastev #bulgaria #documentary #2012 #калачакра #инди€ #колело #на #времето #философи€ #далечни€ #изток #far #east #filosophy #просветление #документален #игрално #кино #englightement #dalai #lama #далай #лама #борислав #карамелски #антони #кръстев #непал #бод #га€ #bodh #gaya

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018