04.7 20:30ч
Пловдив
Мисля, че духовното е във всички нас, без значение дали сме в Индия или в България, просто там хората се раждат с избор от стотици различни вярвания, а тук в повечето случаи сме кръщавани 1 година след раждането без да ни питат. Голяма част от хората в Индия нямат почти нищо материално, но винаги са с усмивка на лицата. Тук много хора имат повече от колкото им трябва, но въпреки това са нещастни...
Борислав Карамелски
прочети повече

създатели  

държава    България       година    2012      времетраене    18мин
жанр    Документален Философски       технология    Игрално кино      тема    Вдъхновение Красота
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 19 Август 2013
А з бях впечатлен от разговора, който проведох с Борислав Карамелски (интервю), защото представяте ли си, пича от Холандия е прекратил висшето си, за да отиде в Индия и там в последствие, докосвайки се до тяхната култура, решават с Антони Кръстев, че могат да направят филм за Калачакра: Колелото на времето, а в последствие това да бъде част от по-големия проект Invisible Strings. От икономическо образование в Западна Европа до духовното пътуване в Далечния изток... Красива история. :)
 
Отбелязвам, че това им е дебютен филм, като всъщност те не са учили дори как се прави документално кино. Макар и филмът да търпи някои дребни критики, всъщност е впечатляващо добре направен и не бих казал, че е правен от студенти. Има баланс между “narrative” историята и визуалния разказ, цветовете ни заливат от всеки кадър, а фоновите звуци ни потапят вече в този непознат за нас, но интересен свят. Чрез цитатите, сполучливо разделят филма на отделни тематични части. А изводът от целия филм звучи още по-силно, когато чуваме за протестите по целия свят, когато и ние излизаме на протестите с желанието за един по-добър и мирен свят, в който няма подтисничество, а взаимоспомагателство. И мисля, че посланието трябва да достигне до всеки един човек. Обичайте се!
 
Между другото, интервюто с Далай Лама е взето в неговата резиденция, където не са стъпвали досега журналисти. Четете повече за това в интервюто с Борислав!
#kalachakra #wheel #of #time #india #borislav #karamelski #antony #krastev #bulgaria #documentary #2012 #калачакра #индия #колело #на #времето #философия #далечния #изток #far #east #filosophy #просветление #документален #игрално #кино #englightement #dalai #lama #далай #лама #борислав #карамелски #антони #кръстев #непал #бод #гая #bodh #gaya

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018