14.12 19:30ч
—амоков
налични са български субтитри
«а да активирате субтитрите, след като заредите филма през PLAY бутона, в долната д€сна част на видео плеъра ще видите бутон CC. Ќ€кой видео сайтове ги наричат closed captions.

јко езикът не е български, може да тр€бва допълнително да ги изберете от бутона за настройки, най-често се налага с YouTube.
2014
победител
–≈∆»—№ќ–  
—÷≈Ќј–»—“  
 PATRICK CEDERBERG
 WALTER WOODMAN
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава     анада       година    2013      времетраене    17мин
жанр    ƒрама       технологи€    ћултимеди€      тема    ќтчуждение “ехнологии
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 4 Ќоември 2013
T oronto Film Festival е един от световно утвърдените фестивали с вкус за ново кино. Ќа тазгодишното издание изл€зоха н€колко късометражни филма, които ще се запомн€т определено, а един от т€х се превърна в истински YouTube фурор с три милиона гледани€ в рамките на три дни. ¬печатл€ващ резултат, показващ колко интересно е естеството на този филм и защо см€там, че от него ще тръгне ц€л нов клон в киното. » като индустри€, и като изкуство.
 
Noah Lennox е стандартни€ тийнейджър от —јў със своите лични проблеми, гол€ма част от които, зародени в дигиталната среда, позната на всеки човек с достъп до интернет. Facebook, момичета, взаимоотношени€, криво разбиране и низ от последвали събити€. ƒотук имаме един plot, който е развиван със сигурност в достатъчно много филми, че да можем да кажем, че е стандартен. Ќо защо Noah стана известен?!
 
«ащото Patrick Cederberg е съум€л да създаде една точно определена консистенци€, ко€то отделн€ филма от посто€нни€ филмов поток и го превръща в емблема. Noah е изц€ло заснет на компютърен екран и ако го знаехте преди филма със сигурност щ€хте да бъдете резервирани, защото по начало киното е с герои в 3D среда, реален св€т. ј какво може да ни даде един двуизмерен екран, с който сме свикнали да работим ежедневно? “очно тук дали с добри познани€ в киното или страхотно вътрешно чувство Cederberg по специфичен начин е усп€л да вкара точно толкова драматурги€, колкото е нужно, за да провокира и задържи интереса на зрител€ докато прослед€ва една сложна драматична ситуаци€. Ѕез драматурги€ филмът става документален и вече не обвързва емоционално зрителите към истори€та. ћного хитро например се е досетил да покаже лицата на героите все пак чрез Skype. “ова, което може би ви е уб€гнало обаче е тънкото въздействие, което оказва начина, по който героите се виждат, т.е. се виждат така, както и ние ги виждаме. ¬ киното не е така, защото героите се виждат на живо, а ние ги гледаме от екран. “ова навлизане в тази различна гледна точка също утвърждава Noah и като експеримент в киното. ‘илмът през ц€лото време „ни държи“ и емоционално ни ангажира с драмата, ко€то прежив€ва Noah, независимо, че на моменти реагираме с насмешка, защото надушваме клишетата, утвърдени през последните години за типичните тийнейджъри. ¬сичко това е толкова добре дозирано, измерено, че н€ма нито един излишен кадър, излишна сцена или момент, в който филмът да „ви изпусне“. — това не пренебрегвам и н€кои филми отпреди, ситуирано отново върху PC екран, но Noah е първи€т, който го превръща в истински жанр и може да се каже, че е направен според критериите на класическото кино (в по-относителни€ смисъл).
 
— развитието на технологиите и разшир€ването на възможностите за взаимодействие все повече филми ще се реализират на тази нова и необработена в момента снимачна площадка.  акво ли ще измисл€т големите умове? » дали посоката ще е правилна? «ащото за разлика от живата среда, ко€то за всеки филм е уникална, то компютърните екрани са (почти) еднакви за всички. ўе видим. «асега началото е много добро! Noah Lennox by Peter Cederberg. Comment below!
#noah #lennox #patrick #cederberg #walter #woodman #tiff #toronto #film #festival #2013 #drama #facebook #digital #life #multimedia #драма #мултимеди€ #ноа #фейсбук #социални #мрежи #social #networks #Peter #Cederberg

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018