10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
–≈∆»—№ќ–  
—÷≈Ќј–»—“  
 KASRA FARAHANI
 KASRA FARAHANI
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2012      времетраене    12мин
жанр    ‘антастика ƒистопи€       технологи€    FX ефекти      тема     онсумеризъм –азруха
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
—тефан ƒобрев
публикувано на 21 ёли 2013
помн€м си, когато по физика ни дадоха един проект – да си представим, че «ем€та се върти по различен начин, или че не се върти, или че е квадратна, и да покажем как тези различни услови€ ще вли€€т на ден€ и на годината. Ѕеше доста интересно, а създателите на Noon са отишли още по-далеч. “€хната «ем€ е спр€ла да се върти и то така, че само северното полукълбо да е огр€то от слънцето.

Kasra Farahani (работил също върху Thor, Man in Black 3 и Star Trek: Into Darkness) представ€ св€т, в който хората наистина са оплескали всичко. ¬ъведението към филма разказва случка, ко€то всъщност не звучи толкова нелепо. ¬ стремежа си да извлечем колкото можем повече ресурси от природата, ние € промен€ме. Ќужно е веднъж да пипнем там, където не тр€бва и цели€т ни св€т може да се срине.  олкото повече се развиват технологите, толкова по-гол€мо е вли€нието ни. –азликата между научна фантастика и реалност става все по-малка. ≈дин израелски учен в момента обикал€ света и се опитва да об€сни, че ако не внимаваме как използваме технологиите, ще се погубим с т€х. —поред него за да разгърнем пълни€ потенциал на възможностите си, тр€бва първо да постигнем световен мир. „“ази година имаше презентаци€ и във ¬арна.

Noon се казва градът, построен в слънчевата част на «ем€та, но е показан само пропускателни€ пункт към него. ¬сички народи се стичат натам и естествено се образуват гигантски опашки. »нтересно впечатление обаче прав€т пътищата към града. “е са широки, по 5-6 платна във вс€ка посока. »ма такива пътища от всички страни на града. » те са празни. явно проблемът не е в това, че н€ма къде да отидат. √радът е предвиден да поеме много повече хора, но н€кой не ги пуска. “ехнологиите позвол€ват да има живот за всеки, но хората не са се научили да се възползват от това.

¬инаги съм си представ€л, че в случай на апокалипсис хората ще се обедин€т, за да оцеле€т. Ќо в Noon с€каш нищо не се е променило в хората. —ега просто се дел€т на северни и южни. ќще има емигранти.  ъде отиват те?  ъм слънцето.  ъм светлината. Ќещо, което ние приемаме за толкова естествено. ѕредставете си обаче, че един ден слънцето не изгрее. “огава, естествено, вие ще отидете при него. Ќо не можете, защото полици€та тр€бва да ви допусне до там. » тр€бва да платите подкуп на н€кое корумпирано ченге за да можете да си вземете в€рата с вас. ’ора продължават да отричат елементарни права на другите хора. јлчността отново е водещ фактор в човешките взаимоотношени€. «а щастие ’оливуд е забел€зал потенциала на този късометражен филм и вече се снима верси€ за големи€т екран, с което посланието ще стигне до още повече хора.

“ози късометражен филм е един от най-тъмните и апокалиптични сценарии, които съм виждал. » не защото половината св€т е потънал във вечен мрак. Ќе защото водата е станала паричната единица. ƒори не и защото половината население е измр€ло.
ѕроменили сме лицето на «ем€та, но ние сме си останали същите...
#noon #kasra #farahani #sci #fi #фантастика #игрално #кино #fx #ефекти #effects #live #action #thriller #трилър #2012 #usa #сащ

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018