12.8 20:30ч
Благоевград
Този филм не е достъпен безплатно, но може да бъде гледан тук
Този филм не е достъпен безплатно, но може да бъде гледан тук
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 HASRAF ‘HAZ’ DULLUL
 MASKED FRAME PICTURES
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2013      времетраене    14мин
жанр    Фантастика       технология    FX ефекти      тема    Технологии Други реалности
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 16 Юни 2013
Н апоследък faux documentary-тата са на мода. Faux на френски е фалшив. Това е природата на този жанр – убедителен, реалистичен, логичен и документален. Въздействието им е доста силно, защото като цяло документалния жанр през годините е запазил едно първично доверие у хората, че това, което казват е истина по подразбиране. Неслучайно скандалът, който избухна наскоро с Animal Planet беше толкова обсъждан. Те пуснаха филм, че русалките са открити, а никъде не споменаха, че е faux. В следствие на това милиони хора по света за известно време наистина вярваха, че русалките съществуват, съдейки по социалните мрежи и trend-овете в Google.
 
Project Kronos е донякъде documentary, но не съвсем. Сценария е написан по традиционната за Холивуд тритактова схема, която се среща в повечето игрални филми. Това ражда един интересен микс от игрално и документално кино, който в Project Kronos намирам за доста красив. Всъщност целия филм е красив... Желанието на човечеството откакто е вдигнало глава към звездите е било едно – контакт. Ами ето го... И начина, по който се случва това от научна гледна точка е сполучлив. Не е 100% убедителен, тъй като човешкия мозък изисква повече грижи от това, което сферата вероятно му предоставя, но като цяло е убедителен. Сестра ми, която е на 8 се върза на филма... Значи става!
 
Този филм е добро начало на една по-сложна и комплексна история и за щастие Dullul в едно интервю казва, че смята да продължи филма като web сериал. Това би било страхотно! Не просто защото съм почитател на short sci-fi жанра. Project Kronos е нещо повече – той дава поле, което да провокира мисли и дискусии между хората за това какво е космическото ни бъдеще? И дали е предпоставка отново да погледнем нагоре? Факт е, че в средата на 20ти век, Космоса става топ тема и постиженията там са огромни, но след Луната и Вояджър, някакси се върнахме отново на Земята и последва технологичния бум, Интернет, Социалките, джобните ултра технологии... Дали технологично сме способни, ако се хванем в рамките на 10 години да измислим начин наистина за следващо Космисческо постижение – много по-мащабно от всичко досега?! Междувременно вижте Mars One! :)
#project #kronos #hasraf #dullul #usa #faux #documentary #sci #fi #live #action #space #фантастика #fx #effects #ефекти #игрално #кино #космос

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018