15.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
МУЗИКА  
ПРОДУЦЕНТ  

държава    Германия       година    2015      времетраене    6мин
жанр    Епичен       технология    3D анимация      тема    Други реалности Свързаност
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 7 Юли 2015
В сяка цивилизация ли е обречена, ако се развива в условия на ограничени ресурси, каквато е планетата ни? Защо всеки интелект рано или късно стига до максимума, след който винаги следва падение и разруха? Защо интелектът не може да балансира постоянното си развитие и разрастване, в хармония със средата и даденостите й. Защо всичко се случва в някакви цикли, съдейки по познанието ни за предполагаеми минали цивилизации на Земята? Винаги ли глобализацията (Globosome) води до такъв изход? Толкова много въпроси, които възникват от една невероятна анимация, която събира няколко тона литература, наука и социология в няколко минути кино. Няколко минути красота.
 
Философията, която стои зад The Rise and Fall of Globosome може да бъде обект на стотици часове дебати, може да бъде и стартер на следващата революция – революция за по-умно управление. С всеки изминал ден все повече доказателства изникват за това, че цивилизационният прогрес е зациклил, защото не може да се отдели от една изпусната от контрол, самоподдържаща се система на supply/demand, която толкова е превзела умовете на всички, че създадените дотук дисбаланси от нея на глобално ниво, в множество аспекти са на път да задвижат следващата революция, която обаче заради информационната война като че ли ще раздели хората още повече, преди да успеят да осъзнаят Голямата илюзия (поддръжници на която са банки, фамилии, МВФ, ЕС и др), и това ще превърне същата рволюция във война. Война за ресурси, умове и контрол. Затова пък има кино, култура, изкуства, музика, за да бъдат противодействащата сила, осмисляща мира. В невероятно точен момент се появява това жестоко постижение в кино анимацията, респект за Sascha Geddert и екипа й.
 
Аналогиите между филма и реалното време, в което живеем и в което свършва Историята според календара на маите, са изумителни и достатъчни, за да ви накарат сериозно да помислим. Накъде отиваме? Накъде отиваш ти? Как се вписва пътят ти в общата картина? Мисли за човечеството, но помисли и за себе си, защото промяната тръгва първо от теб самия.
#the #rise #and #fall #of #globosome #animation #germany #Sascha #Geddert #Philipp #Wolf #Filmakademie #Baden-Wuerttemberg #2015 #Andreas #Feix #Jin-Ho #Jeon #Johannes #Flick #Patrizio #Deidda #civilization #humanity #future #cycle #history #apocalypse #grow #planet #earth #progress #social #industry #industrialization #planet #globosym #човечество #възхода #и #падението #падение #на #една #цивилизация #анимация #германия #3д #3d #animation #история #бъдеще #прогрес #земя #планета #ресурси #глобализация #globalization #rise #fall #rise #and #fall #globossome

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018