28.9 20:00ч
Стара Загора
РЕЖИСЬОР  
МУЗИКА  
ПРОДУЦЕНТ  


Германия     •     2015     •     6мин
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
жанр
Епичен
технология
3D анимация
теми
Други реалности, Свързаност
автор
Юлиян Спасов
публикувано на 7 Юли 2015
В сяка цивилизация ли е обречена, ако се развива в условия на ограничени ресурси, каквато е планетата ни? Защо всеки интелект рано или късно стига до максимума, след който винаги следва падение и разруха? Защо интелектът не може да балансира постоянното си развитие и разрастване, в хармония със средата и даденостите й. Защо всичко се случва в някакви цикли, съдейки по познанието ни за предполагаеми минали цивилизации на Земята? Винаги ли глобализацията (Globosome) води до такъв изход? Толкова много въпроси, които възникват от една невероятна анимация, която събира няколко тона литература, наука и социология в няколко минути кино. Няколко минути красота.
 
Философията, която стои зад The Rise and Fall of Globosome може да бъде обект на стотици часове дебати, може да бъде и стартер на следващата революция – революция за по-умно управление. С всеки изминал ден все повече доказателства изникват за това, че цивилизационният прогрес е зациклил, защото не може да се отдели от една изпусната от контрол, самоподдържаща се система на supply/demand, която толкова е превзела умовете на всички, че създадените дотук дисбаланси от нея на глобално ниво, в множество аспекти са на път да задвижат следващата революция, която обаче заради информационната война като че ли ще раздели хората още повече, преди да успеят да осъзнаят Голямата илюзия (поддръжници на която са банки, фамилии, МВФ, ЕС и др), и това ще превърне същата рволюция във война. Война за ресурси, умове и контрол. Затова пък има кино, култура, изкуства, музика, за да бъдат противодействащата сила, осмисляща мира. В невероятно точен момент се появява това жестоко постижение в кино анимацията, респект за Sascha Geddert и екипа й.
 
Аналогиите между филма и реалното време, в което живеем и в което свършва Историята според календара на маите, са изумителни и достатъчни, за да ви накарат сериозно да помислим. Накъде отиваме? Накъде отиваш ти? Как се вписва пътят ти в общата картина? Мисли за човечеството, но помисли и за себе си, защото промяната тръгва първо от теб самия.
#the #rise #and #fall #of #globosome #animation #germany #Sascha #Geddert #Philipp #Wolf #Filmakademie #Baden-Wuerttemberg #2015 #Andreas #Feix #Jin-Ho #Jeon #Johannes #Flick #Patrizio #Deidda #civilization #humanity #future #cycle #history #apocalypse #grow #planet #earth #progress #social #industry #industrialization #planet #globosym #човечество #възхода #и #падението #падение #на #една #цивилизация #анимация #германия #3д #3d #animation #история #бъдеще #прогрес #земя #планета #ресурси #глобализация #globalization #rise #fall #rise #and #fall #globossome

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
партньори
радио Велико Търново
PR notes


Actualno.com
PR notes


Под Mоста
PR notes


Plovdiv Time
PR notes


Go Guide
PR notes


радио Новините СЕГА, 105.6
PR notes


Time Heroes
PR notes


Арт Колеж
PR notes


Nuts Delivery
PR notes


No Blink
PR notes


CinePromo
PR notes


Dream Team Events
PR notes


9 ФЕГ
PR notes


Неконформистка Алтернатива
PR notes


печатница Ploter.BG
PR notes


Социалната чайна Варна
Coffee&Gallery Cu29 Пловдив
Клуб на пътешественика София
При Мер Свиленград
Коуъркинг Хъб-а Самоков
Кино Влайкова София
Абордаж София
Беглика фестивал Беглика Фест
TAM Велико Търново
Stage Bar Благоевград
Къщата на Архитекта Стара Загора
Лятно кино в квартала Варна
Капана фест Пловдив
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАС ПРЕСЦЕНТЪР КОНТАКТ
English

проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени © 2012-2018