23.11 20:30ч
—амоков
налични са български субтитри
«а да активирате субтитрите, след като заредите филма през PLAY бутона, в долната д€сна част на видео плеъра ще видите бутон CC. Ќ€кой видео сайтове ги наричат closed captions.

јко езикът не е български, може да тр€бва допълнително да ги изберете от бутона за настройки, най-често се налага с YouTube.
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 CHRISTOPHER KEZELOS
 ZEALOUS CREATIVE
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    јвстрали€       година    2010      времетраене    12мин
жанр    ‘илософски       технологи€    Stop motion      тема    “олерантност »ндивид-общество
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 9 ёни 2013
H ow can nothing be something? “ова е мотото на филма. Zero е шедьовър, спечелил 14 награди на фестивали по цели€ св€т, както и над 35 номинации. ѕитате се с какво филмът плени сърцата на толкова много журиращи от различни държави, култури, религии, виждани€ за света?! »менно с това – виждането за света. Zero е измислен св€т с измислени герои с измислени правила, но всичко това е изградено върху един реален модел, който е фундамент и на наши€ (реален) св€т. —оциалното число, което определ€ дали ще си милионер или бездомник, дали ще €деш каквото искаш, или ще €деш каквото ти дадат, дали ще спиш под балдахин, или върху асфалт, дали ще ти се подмазват с цел, или ще гледаш с умол€ващ поглед за милостин€, дали ще се над€ват за благоволението ти, или ще се над€ваш за нечие такова, дали ще определ€ш правилата или ще ги спазваш, дали ще си лош или добър, дали ще живееш или ще оцел€ваш. “ози патетизъм, заложен в контраста „бедни и богати“ го почувствах, докато гледах Zero. ¬сички сме от плът и кръв пред ѕриродата, но в обществото сме ходещи етикети, чието съдържание се определ€ от географско положение, облекло, размер и тип на жилището, аксесоари, транспортно средство, позици€ в работата, роднини, потекло и т.н. ¬ Zero тази комплексна философи€ на социума струи отвс€къде, чрез най-простите ситуации и проблеми, пред които беше поставен самотни€ каф€в Ќула, заобиколен от розовото общество. ћежду другото розови€т цв€т не е случаен и е част от това, за което говор€, но ще го остав€ на вас да го анализирате.

—ами виждате колко много неща са казани чрез една на пръв поглед проста stop motion (аз дори не забел€зах, а го прочетох) анимаци€ за скромните 12 минути. 12 минути, които могат отвор€т очите ви за н€кои неща от живота, или да потвърд€т това, до което сами сте стигнали. ƒа го обор€т, или да ви шокира и да не го възприемете изобщо, ако сте тесногръд повече от полезното за житейското благополучие. ѕри€тно гледане!
#zero #нула #социална #философи€ #Christopher #Kezelos #2010 #австрали€ #australia #stop #motion #drama #драма

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018